Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilikten Sıradan emekliliğe geçiş var mıdır?

bgapa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ozurlu durumu %80
Psikotik bozukluk hastaligi iyiye gittigi icin dr ozurlu durumunun azaldigini soyledi.
Normal emeklilige gecebilirmiyim?

Bir işe girer çalışırsınız emekli maaşınız iptal olur, çalışırken vergi indirimine başvurur ve alırsınız, vergi indiriminizin derecesine göre erken emeklilik şartlarınız mevcutsa erken emekliliğe başvurursunuz, değilse şartlarınız oluşana kadar çalışırsınız.

tekrar heyete girmesi gerekiyor mu ?
1960 doğumlu prim gün sayısı 7073 normal emekli olabilir mi?

İlk sigorta başlangıcı kaç?
Normal yoldan emekli olamasa dahi yukarıda yazdığım gibi %40 oranında raporla vergi indirimi alarak emekli olabilir.
İlk sigorta başlangıcını emeklilik yaşına bakmak için istedim, belirtirseniz daha net cevap verebiliriz.

Ufukalp Bey merhaba,

bilgilerinizden faydalanmak isterim. 2002 sgk başlangıç yılım, 10 yıldır aynı iş yerinde sgk lı olarak halen çalışmaktayım. prim gün sayısı 3200 şuan 20 gün önce %40 engelli raporu aldım. sizce bana bi faydası olur mu ? EKPSS seneye gırebılecegım bu sene kacırdım rapor geç çıktıgı için , açıkcası ne gibi avantajı olur bilgilerinizi paylaşabilir misiniz, emekli olup alınan ücret sanırım çok fazla değil aynı işte devam mı etmek gerekir.

mansion
O raporla vergin dairesine başvurup vergi indirimi hakkı alabilirseniz bu size hem erken emeklilik hakkı sağlar, hem de maaşınıza bugün için 31,5 tl artış getirir.
Emekli maaşı yatırılan prim gün sayısı, prime esas toplam kazanç, primlerin dönemi gibi farklı kriterlere göre değişiklik gösterir.
Malulen değil de erken emekli olan birisi emekli maaşı kesilmeden çalışmaya devam edebilir.

Üst Alt