Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklinin vefatı sonrası eşine maaş veriliyor mu?

Prayer

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
1
Ufukalp OturanBoğa

SSK 'dan malulen emekliyim,
ben öldüğüm taktirde eşime maaş verilir mi, çocuklarım bundan ne gibi yararlanır?

şurada bir arkadaş 'Vefatından sonra mirascıları(Eş-çocuk vs)Bu maaşı alamazlar ve kapanır' demiş
kafam karıştı..

ahmet_p
Orada tüm malulen emekliler değil de bakıma muhtaç olmaları sebebiyle süre şartı aranmaksızın sadece 1800 günle emekli olan malulen emekliler kastedilmiş.
Ama bildiğim kadarıyla 5510 sayılı yasa ile geride kalanlara maaş bağlanma şartı 5 yıla çekilmiş bu maddenin geçerliliği kalmamıştır. Çünkü 1800 gün zaten hiç ara verilmese dahi 5 yıla karşılık gelmekte, 5 yıldan önce emekli olmak zaten hiç bir şartta mümkün olmamaktadır.

arkadaşım bagkur ,emekli sandıgı çalışanı olarak emekli olmuşsan 1800 gün pirimin olması şartıyla geride kalanlara dul aylıgı baglanır ssk lı isen 900 gün pirim 5 yıl sigortalılık süresiyle (ilk sigorta girişinden geçen süre oluyor ) yani ssk dan 900 gün ppirimin varsa geride kalanlara dul aylıgı baglanır emekli olmazsan bile bu kadar pirimin olursa geride kalanlara dul aylıgı baglanır sen emeklisin malulen kesin geride kalanlara maaş baglanır

ufukalp eksik bilgi veriyor sanırım manırımla olmaz bu işler

Tabii ki geride kalan hak sahiplerine dul-yetim maaşı bağlanır.

paranoya
Neyin ne olduğunu anlamadan, arkadaşın sorusunda verdiği linki bile okumadan atlarsan böyle saçma yorumlara imza atarsın işte.
İlk olarak geride kalanlara maaş bağlanmaz iddiası bana ait değil, ahmet_p 'nin ilk mesajda verdiği linkte yer alan yazıyı yazan şahsa aittir, linki tıklayıp okuyabilsen bunu görecektin.
İkinci olarak evet eskiden iddia edildiği gibi bir düzenleme vardı, fakat 5510 sayılı yasa ile geçerliliğini yitirdi artık 5 yılda da emekli olunmuş olsa geride kalanlara maaş bağlanmaktadır ki ben de yukarıdaki mesajımda tam olarak bunu belirtmişim, tekrar tekrar okumanda fayda var.
Üçüncüsü konu malulen emekli olduktan sonra vefaat edenler, çalışırken vefaat edenler değil, 900 günün konuyla ne alakası var 900 günle emekliliğin mümkün olduğu bir durum var mı?
Bak sana yüz kere söyledim benim yorumlarıma atlama, konuya istediğin gibi yaz, bir halt biliyormuş ayağına istediğin kadar ukalalık yap, ama yeter beni daha fazla tahrik etme ve adamı zıvanadan çıkarma tamam mı, anlamadıysan bir daha oku !!!
OturanBoğa
Kusura bakma ama belki rastladın belki rastlamadın olur olmaz sürekli sataşan bu adama ben bu şekilde de gerektiğinde bundan çok daha ağır da cevap veririm bilgin olsun.

900 günle emekliligin bi alakası yok önemli olan geride kalanlara maaş hakkında bilgi veriyorum 900 günle de kalır diyorum barışalım ufukalp lozan barış anlaşması imzalayalım;);););););)

Üst Alt