Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekliyim. 3. kontrolde süresiz onay verilir mi?

biri45

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
-malulen emekliyim. suan 2. raporumda da maluleğe hak kazandım.ben hep böyle 2.5 senede bir doktora mı gidicem.süresiz rapor nasıl alabirim.

-psikatri sizofren %80 tedaviyle işlevselliği düzelmeyen.
-göğüs hastalıkları astım %20
-kısmi bağımlı.raporda çalışamaz yazıyo.ruhsal duygusal kronik toplam engel oranım %84 ilk aporumda malulüe hak kazandım. 2.5 sene aldım.2. raporumda 2.5 sene daha aldım.
3. çünyü gidişimde doktora mı söylemem gerekiyo .sakatlık varmış.ben bunu süresiz nasıl yaparım yardım edermisiniz....

Bu defa gidişinde psikiyatri doktoruna ısrarla süresiz rapor istediğini ve bu kontrol eziyetine son vermeleri gerektiğini söyle. Zerre mantık veya insanlık varsa bu sefer süresiz olarak rapor verirler ve sgk da bu şekilde onaylar.

Ben kendimden örnek vereyim.3 yıl her sene verdi SGK kontrolü.Hastaneden aldığım raporum süresiz ve %86. Üç yıl boyunca SGK senede 1 defa kontrol şartı ile malullük verdi.Ucuncu raporda ret kararı aldı.En son kurula girdiğimde başka bölümlere de muayenemi istedi onlar da oranlarını verdiler.Yani emekliliğin devamı için herşey tamam di.Ama noldu saygıdeğer SGK sağlık kurulu sen iyilesmissin malul değilsin biz sana maaş vermiyoruz ne halt edersen et dedi.İtiraz dilekçesi ile yüksek sağlık kuruluna da başvuru yaptım o da olmaz dedi sana malullük veremem dedi.Ve iptal etti.Bu 8 aylık süreç içerisinde kartlarım patladı.Kredi borçlarim ayyuka çıktı.Elimde bı arabam vardı onu satıp vergi indirimi ile emekli olabildim

Demek istediğim yeni yasayla yüzünden emeklilerden tekrar raporlu isteyecekler

@emingen112,

Kural olarak hayır, istenmez. Ama başka amaçla da olsa düşük oranlı bir rapor alınmışsa sgk bunu fark eder ve "bu kişi artık malul düzeyde olmayabilir. mi" diye umarak kontrole çağırabilir. Bunun dışında bir kontrol yüz binde bir ihtimal.

Üst Alt