Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekliyim, ama diğer haklarımdan faydalanamıyorum!?

gizirbey

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar,

ben TSK da 9yıl uzm.çvş olarak görev yaptım.
troid rahatsızlığımdan dolayı bezlerimin ikiside tamamen alındı. askeri hastane TSK sağlık yönetmeliğine göre biteral total triodektomi tanısı ile TSK da görev yapamaz raporu verdi. Bu rapora istinaden adi malul olarak emekli oldum.

Ama bu raporda diğer malul olanlar gibi yüzde bi oran yok. (%40-%60 vb.) gibi. İşte benim sorunumda burda başlıyor.
Bir malul olarak yaralanmam ve faydalanmam gereken haklarımdan mahrum kalıyorum. (ÖRN:Ulaşımda indirim için kart çıkartmak istedim raporunda yüzde oranı yok malul değilsin diyorlar.) raporu ve kimliği ibraz ediyorum kanuna göre yüzde oranı olması lazım diyorlar.
Bu ne yaman bir çelişki Devletin kurumunun birinin verdiğini diğeri kabul etmiyor. Sağlık bakanlığı onaylamış,KKK onaylamış,Sağlık kurulu onaylamış 13 doktar onaylamış ama gel gelelim belediyenin memuru olmaz diyor. Hangi kuruma gitsem boş dönüyorum. İndirimli araba almak istiyorum raporun yüzde kaç diyorlar.

buna benzer bi çok olayla karşılaşıyorum.Anlayacağınız hem malul hem mağdur oldum.Şimdi soruyorum bunların bir mantığa bir kanuna uyan tarafı varmı.varsa beni aydınlatırsanız sevinirim saygılar teşekkürler

TSK sağlık yönetmeliğine görev yapamaz kafidir.
zaten kesin tanı ile malul olanlar'da yüzde % lik oran yazmaz
Karar kısmında: Evet yada Hayır olmalıdır

gizirbey ne için rapor istiyorsan hepsine ayrı rapor istenir mesela vergi indirimi raporu ayrı araç için ayrı rapor istenir yüzde oranlı rapor alman için herhangi bir devlet hastanesi yada ünüversite hastanesine müracaat ederek bu raporu elde edebilirsin

DOstum,
sana verilen gazi serbest kartı aslın d ayeterlı olmalı ancak bazı beledıyeler sorun cıkartıyor.
beledıyeye seyehat hakkının olduguna daır dılekce yaz ve cevabı yazılı olarak iste.
gelen cevapla beledıyenın ılgılı bolumunu BİMEr aracılıgıyla sıkayet et.
cunku gazılerde yuzde yazmıyor.
üsttekı yoldan sonuc almanız gerekıyor.

İzin verirseniz bu konuyu gazilik sayfamda yayınlamak ıstıyorum.
Saygılarımla

Adi malullük ten istinaden emekli olmanız indirimli araç almanıza veya engellilere taninan indirimlerden yararlanacaginiz anlamına gelmez yetkili hastanelerden oran belirten en az 40 oranında rapor almanız gerek indirimli araç için ise engelin ortapedik değilseen az 90 oranında rapor almalisiniz orahatsizliktan indirimli araç almaniz da zor 40 oranında alırsanız toplu ulaşım dan ücretsiz su internet tlf gibi şeyler denir indirimli yararlanirsiniz

yorum yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum.ancak benim aradığım ve istediğim yorumdan ziyade cevap.burda benim anlayamadığım ENGELLİ nedir malul nedir malul olan kişi engelli sayılmıyormu?yada engelli olan malul olmuyormu?benim bir engelim varki malul saydılar vede emekli ettiler.illa kol bacak göz kulak.gibi bir uzvumuzmu eksik olması lazım.ayrıca yeni bir rapor için gittiğimde bana sağlam raporu verilirse bu benim ilk raporum için SGK da sıkıntı olmazmı.

gizirbey,
siz TSK çalışanı oldugunuz için maluliyet işlemlerinizde TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği esas alındı ve hakkınızda "TSK'da görev yapamaz" kesin işlemli rapor düzenlendi. Böylece meslekte çalışma gücünü kaybettiğiniz için malul sayıldınız. TSK sağlık Yeteneği Yönetmeliği ekindeki arızalar ve hastalıklar kısmında hastalıklar maddelere ve dilimlere ayrılmıştır. listedeki hastalıgınızın oldugu madde ve dilimin sınıflandırma çizelgelerindeki yerine göreTSK'da vazifenizi yapıp yapamayacagınıza karar verilir.
aslında engelli de olabilirsiniz.
ama engelli haklarından yararlanabilmeniz için Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den sakatlık oranı cetveli'ne göre düzenlenmiş engelli sağlık kurulu raporu almak zorundasınız:Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik
bu rapor olmadan hakikaten engelli de olsanız haklarınızdan yararlanamazsınız. TSK'da görev yapamaz kesin işlemli rapor maluliyet işlemlerinizde ve TSK için geçerlidir. ama engelli haklarında kullanabilmeniz için işe yaramaz.

şu forumda hastalıgınızı yazın ne kadar özür oranı alabileceğinizi sorun arkadaşlara:Sağlık Raporları
bilenler size yardımcı olacaktır.
Eğer % 40 ve üstü oran alabilirseniz engelli haklarından yararlanabilirsiniz. ayrıca ilk mesajımda verdiğim linki dikkatle inceleyin.

Üst Alt