Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekliyim. Annem benim adıma bakım parası alabilir mi?

Konular
10
Reaksiyonlar
0
Aylık gelirim malulen emekli maaşım olan 1.150 TL, başka bir gelirim yok. Annem benim adıma bakım aylığı alabilir mi?

Malullük rapor oranım: %90

Bir de babamla aynı evde yaşıyorum, onunda 2000 TL emekli aylığı var, bakım aylığı almada sorun teşkil eder mi?

Teşekkürler...

Malullük rapor oranımı ekledim, niye alamayacağımı kısaca belirtirseniz sevinirim. Tşk

Ağır engellilik (tam bagimlilik)?

Evde bakım maaşı bağlanması için hangi şartlar gereklidir?

Bakım maaşı bağlanması için gerekli 3 şart şunlardır:

1. Engelli kişinin sağlık raporunda “ağır engelli’’ kısmının işaretli olması gerekir.

2. Eve giren her türlü gelirin toplanıp kişi sayısına bölünmesinde, kişi başı gelirin asgari ücretin üçte ikisinin altında gelir olmalıdır.

3. Sosyal hizmetler yetkililerinin yaptığı sosyal incelemede, engelli kişinin bakıma ihtiyacının olduğu tespit edilmiş olmalıdır

Devlet hastanesinde rapor oranımı söylemediler, Ankara'daki heyet belirliyormuş. Yalnız ağır engelliyim diye daha yeni 15 yıldan emekli oldum, muayene eden doktorlardan biri tahminen 90 üstü alırsın demişti. Tam rakam bilmiyorum :(

%100 rapor alacağımı düşünüyorum, babam ve benim aylığımı toplasak 3.150 TL yapıyor, annem dahil evde 3 kişi yaşıyoruz, bu durumda ortalamaya vuracak olursak askeri ücretin üçte ikisine denk gelmiyor. N'apayım başvurayım mı? Ankyra

sürgünüm

Engel durumundan dolayı yaşı beklemeden erken emekli.mi oluyorsunuz? Hayırlı uğurlu olsun.
Emeklilik için kullanılacak rapor diğer sosyal haklariniz için pek yaramaz. Ankaradan onaylanacak rapor derken emeklilik içindir.

Yukarıda sayılan üç şartı da taşıyor musunuz?

Sizin Erişkinler Içın Engellilik Sağlık Kurulu Raporunuz olmalı ve Ağır Engelli (Tam Bagimli) kısmı işaretlenmiş olmalı. Eve kontrole gelen heyet sizin bakıma ihtiyaç duyan engelli olduğunuza kanaat getirmeli.

Ağır engelliyim, kaza yaptığımdan beri 15 yıldır evden çıkamıyorum. Ki zaten 36 yaşında emekli oldum.

Raporda Ağır Engelli (Tam Bagimli) kısmı işaretli mi? Evetse başvurabilirsiniz.

sürgünüm

[FONT=sans-serif]01.01.2020 - 30.06.2020 [/FONT][FONT=sans-serif]döneminde geçerli olmak üzere evde bakım aylıkları [/FONT][FONT=sans-serif]1460,61 TL[/FONT][FONT=sans-serif] olmuştur.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Şubat, mart, nisan, mayıs, haziran ve temmuz'da 1460,61 TL alacaksınız.[/FONT]

01.01.2020 - 31.12.2020 tarihlerinde geçerli olmak üzere evde bakım aylıkları için hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı, 1402,65 TL olmuştur.
(NOT: tam miktarı 1402,64667 TL) ben sadece kişi başına düşen geliri düzeltmek için yazdım bunu bilgi anlamında

sürgünüm
1402 kişi başı hane geliri olduğu için 3 kişinin geliri 4206 TL den fazla Olmaması gerek.
Babanın emekli maaşıyla senin malülen maaşının toplamı 3150 TL olduğu için bu aşama sizin için uygun
Eğer raporunuz da ağır engelli kısmı işaretliyse ve %70 üzerindeyse evet bakım maaşı bağlanır

Üst Alt