Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekliyim. Babam vefat etti. Yetim maaşı alabilir miyim?

ersin sualp

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Konu kısmındada belırttıyım gıbı 2001 yılından bu yana malulen emeklı olarak maas almaktayım. Bır kac hafta oncesıne kadar babamı kaybettık.Bu durumda babam ıse SSK emeklısıydı.Bu sartlarda babamdan herhangı bır hak talebınde bulunabılır mıyım?

Ikıncı sorum ıse suanda halen almakta oldugum malulen emeklılık maası ıle gecınememekteyım.Bu kosullarda ıkıncı bır hak talebınde malulen emeklılık veya her ne denıyorsa talepte bulunabılıyormuyuz?

Şimdiden teşekkurler...

Her iki aylığı da aynı anda alabilirsin diye biliyorum. Ama
Sen de baban da ssk statüsünde iseniz: fazla olanın tamamını az olanın yarısını alırsın
Farklı statüde iseniz: her iki aylığın da tamamını alırsın

Bu karışık bir şeydir. Bence en doğru yanıtı sigorta müdürlüğüne gidip öğrenmelisiniz.

engelli maaşı vaşvuru şartlarında hiç bir sosyal güvnlik kuruluşundan maaş almamak yazıyo ama bende yüzde elli engelliyim yetim aylığı alıyorum engelli aylığı olurmu yani

2022 maaşı ayrı bişey. Maalesef yetim aylığı alan kişilere 2022 aylığı bağlanmıyor.

Üst Alt