Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekliyim. Böbrek nakli sonrasında benden durum bildirimi isteniyor..?

MuratEkim

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben 1 Yıl Önce Böbrek Nakli Oldum. Malulen Emekliydim Şuanda Benden Durum Bildirim Raporu İstediler Ankara Üniversitesine Sevk Yaptırtım.

Raporumu Bekliyorum...Verilen Oran Yeni Yasaya Göre %70 Emekliliğim Devam Eder mi? veya Emekliliğimi Keserler mi?

Yardımcı Oldugunuz İçin Teşekkür Ederim Şimdiden..

Henüz çok yeni bir gelişme var. 16 aralık 2010'da yeni yayınlanan sakatlık oranı cetveli'ne göre nakil sonrasında artık %70 rapor veriliyor (bu oran bundan önce %40 idi). Bu da malulen emeklilik için şart koşulan %60 oranının üzerinde bir oran verilmesi anlamına geliyor.
Daha önce şurada da yazmıştım bir arkadaşımız için: http://www.engelliler.biz/forum/eme...al-mi-edilecek-prosedur-nedir.html#post804618

Bence siz de bu minvalde bir dilekçe yazın sgk'ya (nakil olduğunuza dair epikriz vs. varsa onu da ekleyin) ve durum bildirir raporunun geri çekilmesini talep edin. Zira artık oranın %70 olduğu konusunda hiç bir tereddüt yok.

Ve lütfen tüm gelişmeleri bu başlıkta bizlerle paylaşın. Konu çok yeni olduğu için bu tür güncel bilgiler yüzlerce kişinin yararına olacaktır...

Diyaliz gerektiren böbrek hastalığımdan dolayı xxx tarihinde malulen emekli edildim. xxx tarihinde böbrek nakli oldum. xxx tarihinde kurumunuzdan aldığım yazıyla tarafımdan "durum bildirim rapor" istendiğini öğrendim.

Bilindiği üzere bugüne kadar nakil söz konusu olduğunda maluliyetin ortadan kalktığı öne sürülerek malulen emeklilikler sonlandırılıyordu. Ne var ki 16.12.2010 tarihli resmi gazetede yayınlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik'in EK-2 Özür Oranları Cetvelinde nakil sonrası verilecek olan işgücü kaybı oranları %40'dan %70'e çıkartılmıştır.

Bu yeni gelişme ile, organ nakli gerçekleşen kişilerin de 5510 sayılı yasanın 25. maddesinde ifade edilen "çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az % 60'ını kaybettiği Kurum Sağlık Kurulunca tespit edilen sigortalı, malûl sayılır" şartını karşıladığı çok açıktır.

İş bu gerekçeyle, durum bildirim rapor talebinin geri çekilmesini ve malulen emekliliğimin devamının yasalara uygun olduğunun teyit edilerek tarafıma yazılı yanıt verilmesini arz ve talep ederim.

Böbrek nakli olan hastaların yeni çıkan yasada %70 aldıgı raporla malulen emeklilikleri devam ediyormu yoksa kesiyorlarmı? Bu konuda tecrübesi olan var mı?

acil cvp verirseiz sevinirim..

Yukarıda yazdığım gibi, ben maluliyetin devam edeceğini düşünüyorum. Lütfen gecikmeksizin başvurunuzu yapın.

Ve, gelişmeleri bizimle paylaşın lütfen. Çok yeni bir konu olduğu için, uygulamaya dair güncel bilgiler çok önemli ve öğretici olacak..

Bakar mısınız ? :/

1 Yıl önce böbrek nakli olmuştum,12/2010 Tarihihnde kontrol muhanesine çağırdılar ve ben gittim.

Beni ankara üniversitesine sevk ettiler.orada verilen rapor %70,ama sgk bugün red cevabını verdi ve bana maluliyetimin bittiğini belirttiler,ve sigortalı bir işte çalışmamı söylediler.

ama aldığım %70 raporuma göre maluliyetimin devam etmesi gerekmezmiydi?

Not==> Almış oldugum bu %70 raporla vergi indirimi ve ötvsiz araç alma hakkım var mı?

daha önce bununla ilgili konu açmıştım siz bana gelen cevabınızı bize bildirin demiştiniz.

konumun linki burada: http://www.engelliler.biz/forum/eme...rasinda-benden-durum-bildirimi-isteniyor.html

demek ki böbrek nakilli hastalara kötü haber yeni yasaya göre %70 rapor dahi verseler maluliyet yine kesiliyor.

cevap yazarsanız sevinirim iyi akşamlar.

muratekim;

valla arkadaşım toplamda 3 mesaj yazmışsın.hepsinde aynı soruyu defalarca sormuşsun.ama sorduğun sorulara emek harcanarak verilen cevapları okuma zahmetine girmemişsin.biraz emek harcayıp o cevapları okurmusun arkadaş.

Murat, yukarıda yazdığım gibi, 5510 sayılı yasanın 25. maddesinde ifade edilen "çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az % 60'ını kaybettiği Kurum Sağlık Kurulunca tespit edilen sigortalı, malûl sayılır" ifadesi temelinde maluliyetini sonlandıran sgk'ya dava aç. Kanun çok net olarak %60 oranı zikrederken kurumun %70 raporlu birini malul saymaması yasaya aykırıdır. Mahkemeyi kazanacağını düşünüyorum.
Bu henüz çok yeni bir konu. O yüzden hakkını ancak hukuk yoluyla alabilirsin...

Araç konusuna gelince, hayır, vergi avantajlı araç satın alamazsınız.

Üst Alt