Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekliyim. EKPSS'ye girebilir miyim?

sinanbaba

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
ben 30 yaşında yüzde 70
raporum var mesleklisesi elektrik mezunuyum ve malülen emekliyim ekpss ye girebilirmiyim

Sınava girebilirsiniz ancak atanmanız durumunda emekliliğiniz iptal edilir.

Devlet işçi kadrosundan girerseniz destek primi adı altinda %15 kesinti oluyor emekli maasiniz kesilmiyor diye biliyorum.Yok devlet memur kadrosundan atamanız yapılacak olursa emekli maaşınız kesiliyor.Guzel olan tekrar emekli olabilirseniz her iki durumdada çift emeklilik hak ediyorsunuz....

neden buna musade ediliyorki...zaten malulen emekli alıyorsunuz...almayanlar geliri olmayan engelli vatandaşlar napacak? ohhh ne ala memleket... biz sınava girelim hazırlanalım işimiz gücümüz olmasın devletten para almayalım sonra hem devlet işçisi olup hem emekli ol sonra çift maaş al...insanların önünü yolunu kapatmaktan başka birşey değill bu..yazık çok yazık...

cumii bence yanlış yorumluyorsun. ben 1993 yılında memur oldum. 97 yılında mobilet kazası yaptım.omurilik felçlisiyim ve %93 raporum var. o yıllarda rahatsızlığımdan dolayı topluma ve görevime adapte olamayıp, 2002 yılında malulen emekli oldum. kaza yapalı 17 sene oldu. şu anda toplumla iç içeyim ve kendimle barışığım. sürekli tüketici olmak da istemiyorum. birşeyler üretmek faydalı olmak istiyorum. 3. ömss yerleştirmeyle ön lisans mezunu olarak tekrar meb e yerleştirildim. bakım aylığı ve emekli maaşım yaklaşık olarak yeni memuriyetimle aynı paraya denk geliyor. fakat ben aynı para da olsa çalışmayı düşünüyorum. bence olaya biraz da bu yönden bak. tüketici konumundan üretici konumuna geçmek ve sosyal hayatla iç içe olabilmek. saygılar kardeşim.

[-]iyi hoş diyorsunda zaten malulen emekli demek çalışmamak demek...ozaman kamu seni zaten emekli etmiş peki neden hala kamu...git özel sektörde şansını dene...zaten bu ülkede bir şekilde emekli olan memurlar ve işçiler hala çalıştıkları için işsizliğin boyutları hat safhada...adam emekli olmus ama görevi bırakmıyor...çevremdede çok öyle...onun yerine başkası artık istihdam edilsin...madem sosyal hayatla içiçe olmak istiyorsun tüketici değilsin..tükettiğin hakkını başkalarına devretki onlarında elleri ekmek tutsun...çok sosyal olmak istiyorsan devlet engelliye vergisiz faizsiz hibeler veriyor bir cafe aç dostlarınla eglen sosyal olun...bence bu söylediklerin tamamen fasafiso....ben buna çok kızıyorum işte...başkalarının haklarını gasp etmek üretici olmak mıdır? tamamen başkalaının haklarını tüketmektir...27 yasındayım bir hayat kurmam lazım özelde zaten Türkiyede nekadar yasadada olsa adam engelli çalıştırmamak için 49 işçi çalıştırıyor...ve çalıştırdıkları engelliyide ezdikçe eziyorlar...nasıl olsa devlet karşılıyor diye işveren umursamıyor bile...bırakında kamuda artık hayatını gerçekten kurmak isteyen geliri olmayan insanlar bulunsun...kurumlar arası geçişler yapılıyor falanlar filanlar...ee neden ozaman az olan kadroya rağmen bu hakları başkaları neden gasp ediyor...malulen emekli olmus birisinin hala malulen emekli olduğu kamuda calıstırılması yeniden nekadar doğru...kusura bakmayın ama sizinki sosyalite değil...hırsızlık..

kusura bakma sen bencil düşünüyorsun...ben burada sadece kendi hakkımı değil diğer engelli arkadaşlarında hakkını savunuyorum...BENCİLLİĞİN adı sosyal olmak olmus...ne de güzel çıkıyorsun işin içinden...tamam durumun için üzüldüm Rabbim kimseye yaşatmasın...ama buradaki herkes büyük sıkıntılar cekti...büyük badireler atlattı...herkes kendi açısından düşünüyor...MEMLEKETİM SEN NE GÜZELSİN YA...HERKES UYANIK...[/-]

cumii sen adanalı ağzıyla konuşmak istiyorsun ama senin seviyene inmeyeceğim. ben hırsız değilim. 46 yaşındayım ve çalıştım tekrar memuriyeti kazandım. benim konumumda olan birçok arkadaşım var. malulen emekli olmuş ve tekrar kazanmış. dolayısıyla sen onlara da hırsız damgasını vuruyorsun. umarım inşallah sen de çalışırsın ve kazanırsın. demek ki az çalışıyorsun. bu işler dayılıkla olmuyor, çalışmakla oluyor. devlet hibe veriyor ve o kadar kolay cafe açılıyorsa neden uğraşıyorsun ki memur olmakla. sen cafeyi benden daha kolay işletebilirsin. aç bir cafe bak keyfine. bence sen bencil düşünüyorsun. ben malulen emekli olduysam. devlet bana tekrar çalışma hakkını veriyorsa, çalışmayı da tekrar istiyorsam, "HIRSIZLIK YAPMADAN ASLANLAR GİBİ SINAVIMA ÇALIŞIRIM, KAZANIRIM, ATANIRIM".

UnFeeLinq;
Ben kendimi 17 yıl aradan sonra tekrar memur olmakla mutlu hissediyorum kardeşim.

[SIZE=1][-]bu yazıların hep gereken yerlere gidecek...emin ol ... bunu dilekçe yoluyla bildirimlerini yapıcam....bir kere sen adanalıya kurban ol....Adanalı gibi delikanlı mert olamaz kimse kolay kolay...Üstelik ben TÜRK'üm TÜRKİYELİYİM... Sizin gibi kendini bilmez gözünü hırs para bürümüş hırsızlar yuzunden bu genclik işsizlik çekiyor....Allah sana layıgını vermiş bence o motor kazası bile seni ıslah etmemiş...Seninki ASLAN olmak değil...YILANLIK,TİLKİLİK...evet gerekirse bunu yapan herkes için söylüyorum...ben birgün emekli olduğumda memur olursam devlet kapısındaki görevimin bittiğini ve bayrağı benden sonraki gençliğe emanet etmek için elimden geleni yapacağım...Siz ASLAN ile ÇAKAL ı karıştırmışsınız...merak etme sen bende gireceğim o sınava BAK ASLAN NASIL OLUYOR SEN GÖRECEKSİN...AMA SANA SÖZ SEN BANA GERÇEK BİLGİLERİNİ YAZ...BENDE SENİ GÖREVİNDEN ALDIRMAK İÇİN HER TÜRLÜ HUKUKİ HAKKIMI KULLANAYIM...YAZIK NE KADAR YAZIKKİ SİZİN GİBİ İNSANLAR BENCİLLİĞİN EN ÜST DORUKLARINDA...EVET SENİN GİBİ HERKES HIRSIZ..! HAK HIRSIZI...46 YASINDASIN YARIN BİRGÜN ÖLECEKSİN AMA ARKANDA BİNLERCE ENGELLİNİN HAKLARINI GASP EDEREK...[/SIZE][SIZE=1][/-][/SIZE]

Unfeeling kardeşim sağolasın...evet adam 46 yasında memurluktan malulen emekli olmus ve hala 3 kuruşun peşinde ve bunun adını sosyal olabilmek koyup işi ne kadar guzel ajıtasyona götürüyorlar...yazık çok yazık..!!! Devlet okumuyormu bu yazıları bakanlık okumuyor mu ya...?
Bu bir saçmalık...hak hırsızlığı...!!! Adam yılan olmus tilki olmuş yolunu bulmus devam ediyor hayatına sonra adını aslan koyuyor...! Gecen ömss sınavındaki en büyük dertte buydu insanların....malulen emeklilerin ve kurumlar arası geçiş yüzünden yeterince engelli personel atanamadı...!!! Editörler bu konu hakkında buradaki insanlara tercüman olamıyorsanız kapatın bu siteyi..!!!

Ben olaya iki bakış açısıyla da yaklaşmak isterim.Bir tarafta iş konusunda kaygılı olan arkadaşım diğer tarafta hakedip toplumdan kopmamış bileğinin hakkıyla tekrar kazanmış ataması yapılmış arkadaşımız.
Evet devlet bencede buna izin vermemeli emekli olanı tekrar çalıştırmamalı zaten birey emekliliği hak etmiş emekli demek rahat eden demek artık bundan sonraki hayatınırefah içerisinde sürdürebilmek demek olmalızaten yapmışın 65 yaş sınırını o yaştan sonra adam ne kadar daha yaşayacak yap emekli maaşını normal memur maaşı kadar bak kadrolar nasıl boşaliyor.
İlk başta engelli kardeşimize saygılı olalim ki engelsizler size saygı duysun nbe51 e saygı duyuyorum emekli olmuş tekrar çalışıyor,bence hak emek yemiyor gereeni yapıyor.Hak nasıl yenir (bak birileri çalışmadan o işi yapıyorr para sayıyor veya adam emekli yasıni doldurmuş devlette ha bastonla işe geliyor çünkü biliyor emekli olunca maaşı düşecek 1700 tl lere bastonlu amcalalarımizın maaşı 3000 4000 civari onlara ayaklanın ki kadro açılsin bu ülkede
Engelli arkadaşım zaten malulen aldıgı 600 700 tl maaş

işin özü engelliyi rakip değil destekçi görelim.Mücadele kadroların daha çok engelliye açılması yönünde olsun.Zaten adam devlete baslayınca emekli maaşı otomatikman düşecek bos durupta 700 tl alacağına kardesımiz çalısarak 1500 1800 arası bir para alacak.Eğer bunu sınavlada hakederek giriyrsa helal olsun.Rekabet güzel şey demek ki biraz daha çalısmqk gerekiyor

Tüm arkadaşlara saygılrımı sunarım.

senin bu yazdıkların da gerekli yerlere gidecek merak etme cumi. bileğinin hakkıyla sonuçlanan bir durumda insanlara "hırsız, çakal,yılan, hak gaspettin" diyerek hakaretlerde bulunmak bu kadar kolay olmamalı. en acısı ise "Allah sana layığını vermiş" diyebilmen, bunu engelli bir kişinin engelliye demesi. seni aile ve sosyal politikalar bakanı yapsalar "Allah size layığını vermiş" der çeker gidersin. beni görevden aldırmaya gücünün yetmesine gelince. "emekli olan bir kişi, tekrar atanırsa emekli aylığı kesilmek koşuluyla görevine başlar" diye kanun maddesi var. bu kanun maddesini değiştirmen lazım. buna da gücün yetmez sanırım. sana kardeşim dedikçe hakaret ettin. senin gibi bu şekilde konuşanları bence yöneticiler görmeli ve engellemeli. "Allah layığını sana vermiş" ne demek. insan yazarken biraz düşünerek yazmalı. hırsız ne demek hak nasıl gasp edilir, googleye yaz araştır ondan sonra tekrar gel. konunun para olmadığını halen anlayamamışın. yazılanları dikkatlice oku ve anla. konu çalışmak. kısmetim de buradan çıkmış.

ender aktif düşüncelerin için teşekkür ederim kardeşim.

arkadaşlar zaten devlet işine giren emkliliği kesiliyor özeldede çalışma yetkisi veren emekl,lere devlet sonuçta cumi kardeş doğru söylemiyorsun devlet işine giren emeklili kesilir özelde hem emekli hem maaşını alır sizde olun emekli aynısını yapacaksınız şuan emkli maaşları malunen 600 700 800 ne yapsın insanlar geçinemiyor bende emekliyim özelde çalışıyorum devlete zaten girip maaşımı kestirmem kimseyede tavsiye etmem bugün yarın bir kanun çıkar daha olmasınız emekli ne olur olmaz

dostum bende kayıt yaptıracagım fakat bilmediğim şeyler var evrak olarak nelere gerekli benim özür oranı 70 mesleklisesi mezunuyum giderken neler alayım yanıma şimdiden teşekür ederim

Nufüs cüzdanı fotokopisi
Rapor aslı (yada aslı mühürlü) fotokopisi
Diploma fotokopisi
Bunlardan 2 adet çektir biri aile ve sosyal politikalara biride ösym bürosuna vermen gerekli birde aile ve sosyal politikalarda kayıttan sonra ziraate 25 tl ekpss adına yatırıp ösym bürosuna kayıt yap orada 3tl alıyor bu kadar

Üst Alt