Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekliyim. Engelli aylığı alabilir miyim?

derya1825

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bir sorum olacak ben malülen emekliyim engelli raporum 100de 90 maaşım düşük 1800günle emekli oldum acaba engelli aylığıda alabilirmiyim ne yapmam lazım teşekkürler

Engelli aylığı alamazsın. Emekli olmuşsun hayırlı olsun. Engelli aylığını yoksul engelliye veriyorlar...

LG-M400 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ayrıca ağır engelli yazıyor raporumda evdeki kişi başına düşen gelirmi önemli aydınlatırmısınız

Bitmeyenumut

Peki bakım parası alabilirmiyim benim maaşım bin lira

Ağır engelli yazıyor ise bakım parası alma şansınız var. Size bakacak olan kişi sizin raporunuz ve kimlik fotokopiniz ile aile bakanlığı sosyal hizmet merkezine başvuracak. Ve ikameti de sizle olacak.

Evde düşen kişi başı gelir önemli engelli maaşı için. Ayrıca engellinin hiç bir geliri olmaması lazım yoksa başvuru bile alınmaz.

derya1825
Sadece Gelir Kişi başı 960 TL geçmemesi gerekir.evde kaç kişi varsa hesaplanıyor.
emekliyede olur.

Bitmeyenumut
Keşke böyle olsa
Bizim akrabanın engelli oğlunun hiçbir geliri yok,sadece babası emekli ve evi var.
Bu yüzden olmuyor engelli aylığı.

Devlet Bahçeli vaad ettiydi(sadece engelli gelire bakılacak diye)
Hani nerede

Bitmeyenumut
Bana bakacak kişi karşı dairemde oturuyor ve akrabam öyle oluyormu acaba

Zorro
bakım parası içinmi kişi başına düşen gelir 960 tlyi geçmiycek nerde zaten o para geçmiyorki

Ayrıca engellinin hiç bir geliri olmaması lazım yoksa başvuru bile alınmaz.
öyle değil o gelir şartını geçmedık kerrı gelir olması problem deil. ben yetim maaşı alırkene başvurdum evde bakıma ve hem yetm hem evde bakım maaşını alıyom

bakım parası içinmi kişi başına düşen gelir 960 tlyi geçmiycek nerde zaten o para geçmiyorki
evet.evde bakım maaşı için hane kişi başı geliri 967,27 lirayı geçmicek.
bakıcın karşı dairede olması bakıcın olmasına engel değil şartları yerine getirecegine heyet ikna olursa.misal o kişi haftanın 7 günü günlük en az 8 saatini engelli ile birlikte geçirecek engellinin yanında olacak.burda iş heyetde bitiyo heyetin ikna olması lazım.

Evde bakım alabilirsin ama kişi başı düşen gelir önemli evde kaç kişi kalıyor bu gibi işlemler var bağlı olduğun engelli koordinasyon merkezine elindeki ağır özürlü raporunla ve bakıcınla birlikte başvur hiç bekleme

Arkadaslar bize nekadar zam geldi bilginiz varmi 3 aylik aliyorum

derya1825 emekli olanlara 2022 aylığı baglanmaz, başvurusu bile alınmaz. hane gelirine de hiç bakılmaz. hane geliri isterse sınırın altında olsun emekli olanlar 2022 aylığına başvuramaz.

agır engelli raporunuz varmış. şartlarınız uygunsa evde bakım aylığına başvurun. emekli olmanız evde bakım aylığında sorun olmaz. yeter ki gelir şartlarınız ve bakıma muhtaç kriterleriniz uygun olsun. şurayı dikkatle inceleyiniz:https://www.engelliler.biz/forum/ev...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 967,27 TL altındaysa,
verdiğim linke göre bakıma muhtaç durumda iseniz ve bu yönde bakım hizmetleri değerlendirme heyeti olumlu kanaat bildirirse, evde bakım aylığı baglanacaktır. aksi takdirde mümkün değil.

hiramm

bkz: 2018 yılının ikinci altı ayı 2022 aylık miktarları belli oldu

evde bakım aylığı miktarı için bkz: https://www.engelliler.biz/forum/ev...-ve-kisi-basina-dusen-aylik-gelir-siniri.html

Slam benim yüzde yetmiş erişkinler için engelli raporum var yüzde yetmiş ölen babamın emekli maaşı için SGK baş vurdum beni ara karar için SGK fakülte hastanesine malüllük tesbiti için saglık kuruluna sevketti pekala burdan verilecek malüllük tesbiti benim engelli raporumu bozarmı

Üst Alt