Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekliyim. Engelli raporu alabilir miyim?

guler16

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2013 aralık ta malulen emekli oldum.çift kalça ve (büyük boy) diz protezim var. aynı zamanda hemotoloji ( İTP ) rahatsızlığım var.
toplmda 9 ortapedi operasyonu geçirdim.uludağ universitesine malulen emeklilik için başvuru yaptım.ortalama 10 ay içerisinde sgk dan malulen emeklilik yazım geldi.

raporumun % kaç olduğunu ve süreli olup olmadığını blmiyorum.bunu nereden öğrenebilirim.
bir de devletin sağladığı imkanlardan faydalanabilmk için engelli raporu almak istiyorum. bunun malulen emekliliğime bi zararı olur mu. olmazsa nasıl başvurabilirim

maulelen emeklı olduysanız ozur oranınız en az %90 dır malulende oran yazmaz teşhis yazar sen pazartesı baglı oldugun ılın saglık kurulu rapor veren hastanesıne gıt hyete baş vur bu raporun emeklılıkle ılgısı yoktur tum sosyal haklardan yararlanırsınız

Arkadaşa aynen katılıyorum. Engelli raporu veren hastanelere başvurarak engelli raporu alabilirsin ve böylece engellilerin yararlandığı tüm haklardan yararlanabilirsin, hatta sayın Editörümüzün eklediği listeye bakabilirsin http://www.engelliler.biz/forum/sag...-yetkili-hastaneler-ve-hakem-hastaneleri.html Engelli raporunun malülen emekliliği bir zararı olup olmayacağı konusunda ise tam bir bilgim yok, acaba düşük oranı ve çalışabilir diye bir engelli raporu alırsan malülelin iptal oluyor mu bilmiyorum bu konuyu editöre sorman gerekebilir.

çok teşekkür ederim.editöre özelden mi ulaşabilirim.

fulya35 malulen emekli olmak için %60 oranında rapor yeterlidir yanlışlık olmasın arkadaşı yanlış yönlendirmeyelim. guler16 engelli birey 6 ay ara ile sağlık kurulu raporu alabilir siz bulunduğunuz ilde sağlık kurulu raporu veren yetkili hastaneye bireysel müracaat ederek yeniden rapor alabilirsiniz alacak olduğunuz rapor ile de devletin sağladığı diğer hakler için müracaat edebilirsiniz.

guler16

malulen emeklilik için aldıgınız raporun oranını ögrenmenize gerek yok. Nasılsa maluliyet işlemleri dışında işinize yaramaz.

engelli sağlık kurulu raporu çıkartmanız ve engelli haklarından yararlanmanız malulen emekliliğinize zarar vernez.

engelli sağlık kurulu raporu çıkartmak için Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den size yakın olan birine gidip engelli sağlık kurulu raporu çıkartmak istediğinizi söylersiniz.
ayrıca şurayı dikkatle inceleyin:http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

ilker bey kanuna gore oylede sgk bedenın 4/3 nü dıyor %60 4/3 nü dıyor sgk nın mantıgı bedenle alakalı arkadşlarımız ugrassın fakat agır ozurlu konuma gelmeyen bır calısanı emeklı olamıyor olanlar cıksın lar olanın yakını bız %60 ıle olduk dıye olmuştur yataga mahkum konumdadır ben bu konularda uzmanım arkadslarımıza yol gostermeye calısıyorum neden yanlış yaplımkı ben bu işi meslek olarak yapıyorum

ilker bey merhabalar .ben engelli raporumu aldım yanlız 1 sene süreli verdiler.raporun bitmesine 3 ay kala tekrar başvuruda bulunmamı söylediler.engel oranı % 66 verdiler .mümkünse bi kaç sorum olacak.vergi indirimini nerelerde kulllanabilrm .elektrik su ve dğalgaz indirimi için sadece raporumla ilgili kurumlara gitmem yeterli olur mu? malulen emekliyim ya vergi indirimi için bankaya mı müracaat etmeliyim maaşımdabir değişiklik olur mu.şimdiden teşekkür ederim

Bende bugün bir uzmanla görüştüm.malulen emekli olduktan sonra alınan engelli raporu %60 altındaysa risk oluşturur dedi.
Bende sağlık kuruluna girdim ama heyete çıkamıyorum.her sene %70 alıyordum bu sene vermemek için diretti sanki doktorlar.tamam %70 dediler ama şüphe beni yedi bitirdi.
Malulen emekli olduktan sonra engelli raporunun önemi hususunda herhangi bir kanun,yönetmelik maddesi vs.bulunuyor mu?

Üst Alt