Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekliyim. Eşim bana baktığı için evde bakım aylığı alabilir miyiz?

ismail_

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben malulen emekli öğretmenim engelli durumum ` ..eşim de benim gibi öğretmen başvurduğumuz takdirde eşim bana baktığı için bakım aylığı alabilir mi? Bilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim...

Bakım ücretinin baglanabilmesi için sizin yüzde elli ve üstü "ağır özürlü" ibareli özürlü sağlık kurulu raporunuzun olması ve muhakkak bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun olmanız gerekiyor. O yüzden bakıma muhtaçlık kriterlerini lütfen dikkatle inceleyiniz.
Ayrıca yukarıdaki şartlara uygunsanız gelir hesabınızın da uygunlugu aranır. Kişi başına düşen aylık gelir 400 TL'yi geçmiyorsa ve diğer şartlara da uygunsanız evde bakım aylıgı için il/ilçe sosyal hizmetlere başvurabilirsiniz.
Bu bahsettiğim şartlardan (özürlü raporunun uygunluğu, bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun olunması, gelir kriterleri) birine uygun değilseniz bakım aylıgı talebiniz reddedilir.

Gelir hesabı için lütfen şurayı dikkatle inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html
Ayrıca:http://www.engelliler.biz/forum/evd...racaatinda-istenilecek-belgeler-ve-surec.html

Evde bakım ücretini bankadan çekmesseniz geri gider mi? Veya iptal olurmu ?

Çekilmeyen aylıkların iadesi konusunda kesin bir bilgiye sahip değilim mbozbaş. Fakay bakım ucreti aylığınızın kesilmesini gerektirecek bişi yoksa aylıgınızı bankadan çekmediniz diye sırf bu sebepten dolayı bakım aylıgınız kesilmez.
Bakım ücretini çekmediğiniz takdirde böyle bir durumda iade sözkonusu olmaz gibime geliyor. Pratiğim olmadıgı için kesin konuşamıorum bu konuda. Bilen arkadaşlar yardımcı olacaklardır size.
Fakat benim tavsiyem bankada açtıgınız hesaba gidip bakın.
Alo 183'ü arayarak da bilgi edinebilirsiniz ayrıca.Bu hat 7/24 saat aranabilir ve ucretsizdir. Sosyal hizmetlerin danışma ve rehberlik hattıdır.

Üst Alt