Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekliyim. Evde bakım aylığı alabilir miyim?

Ziya_42

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

hem malulen emekli olup hemde bakım parası alan arkadaşlar var mı? bende başvurmak istiyorum. ama oluyor mu? bilgi almak istiyorum

malulen emekli olup ,evde bakım maaşı alabilirsiniz yalnız şu kriterlere uymanız gerekiyor;

emekli maaşınız ve evdekilerin tüm gelirleri toplanır, evdeki kişi sayısına bölünür..
çıkan rakam şu an itibari ile 540 Tl yi geçmiyorsa başvurabilirsiniz..

ayrıca özürlü raporunuzda 'ağır özürlü' ibaresi olmalı.

Evde bakım parası alabilmen için yanlış bilmiyorsan bakacak kişinin gelirinin olmaması da gerekli.

Hanede kisi basi düşen gelir 540 lirayi gecmemesi gerekiyor bakicinin geliri olabilir mesala evde 5 kisilerdir anne baba üç cocuk baba emeklidir 2000 lira maas aliyodur annenin ise kirada bir dairesi vardır mesela 600 lira kira geliri vardir gelirlerinin toplami 2600 diyelim 540×5=2700 lira olacağı icin bakim maasi baglanir (tabi hasta bakima muhtac ve %50 üzeri ağır engelli raporu varsa)

Yalnız Kurt gelir siniri asgari ucretin 3/2 kadar oluyor 2014 ocakta bu sinir 510 civariydi 2014 temmuz itibariyle asgari ücrete yapılan zamla birlikte 540 liraya yükseldi 2015 ocak ayinda asgari ücrete nekadar zam olacagi bilinmediginden tam olarak sukadar olur diye kimse birsey diyemez benim sahsi fikrim 30 lira artisla 570 az olmaz diye tahmin ediyorum

Üst Alt