Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekliyim. İlk kontrol muayene zamanı geldi. Süreç nasıl işler?

ayse222

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Slm Arkadaslar Baslikta belirtigim gibi ilk Kontrol Muayenesi günüm yaklasti. Simdi size sorum söyle?

1- a- 5510 Sayili Kanunun 95. maddesi

b- 5510 Sayili Kanunun 65. madde leri ne anlama Geliyor.

2- Tekrar Heyete girecek miyim..?

Son düzenleme:
Birinci sorunuzun cevabını sgk verir. Ben kendim için sorduğumda istediğiniz hastaneye yollarız demişlerdi. Ama ben talebi yaparken gitmek istediğim hastane için takipli hastasıyım demiştim.

2. Sorunuzun cevabı evet yeniden heyete gireceksiniz.

ayse222

SGK dan bilgi alabilirsiniz sizi yönlendireceklerdir... Emekliliğiniz hayırlı olsun. Allah güle güle yemek nasip etsin. Hangi tarihte ve kaç tl maaş ile emekli oldunuz? Teşekkürler iyi akşamlar...

size kontrol vermişler sorun degil. yine girersin muayeneye tekrardan siz emekliliğinize devam edersiniz efendim.

mustafa şahinn

benim sorum su Bu kanun maddeleri ne ?

1- 5510 Sayili Kanunun 95. maddesi

2- 5510 Sayili Kanunun 65. maddesi

Herkesmi böyle kanun maddesi ile gönderiliyor bunlar ne anlama geliyor.

malulen emeklik icin Benim Sevk Kagidimda böyle yaziyor ne Anlama geliyor??

11.jpg
[/url][/IMG]

''Bu Kanun gereğince, yurt dışında tedavi için yapılacak sevklere, çalışma gücü kaybı, geçici iş göremezlik ödeneklerinin verilmesine ilişkin raporlar ile iş kazası ve meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücü veya çalışma gücü kaybına esas teşkil edecek sağlık kurulu raporlarının usûl ve esaslarını, bu raporları vermeye yetkili sağlık hizmeti sunucularının sahip olması gereken kriterleri belirlemeye, usûlüne uygun olmayan sağlık kurulu raporu ve dayanağı tıbbî belgeleri düzenleyen sağlık hizmet sunucusuna iade ederek belirlenen bilgileri içerecek şekilde yeniden düzenlenmesini istemeye Kurum yetkilidir.

Usûlüne uygun sağlık kurulu raporu ve dayanağı tıbbî belgeler ile gerekli diğer belgelerin incelenmesiyle; yurt dışında tedavi için yapılacak sevklere, vazife malûllük derecesini, iş kazası veya meslek hastalığı sonucu tespit edilen meslekte kazanma gücünün kaybına veya meslekte kazanma gücünün kaybı derecelerine ilişkin usûlüne uygun düzenlenmiş sağlık kurulu raporları ve diğer belgelere istinaden Kurumca verilen karara ilgililerin itirazı halinde, durum Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulunca karara bağlanır. ''

Bu maddenin uygulamasına ilişkin usûl ve esaslar, Sağlık Bakanlığı ile Kurumun birlikte çıkaracağı yönetmelikle düzenlenir

bu olayda bir sakınca yok. sizi sadece kontrole gönderiyorlar

ayse222

sgk istediği zaman istediği kişiyi kontrole çağırır. Sevk maddeleri doğrudur. O kasıtla SGK'dan sevk alıp hastaneye gitmeli ve kontrol muayenesini tamamlamalısınız

Malulen Emeklik icin ..SKG DYS Evrak Takip te Bunlar yaziyor.

Arkadaslar bunlar ne anlama geliyor. Malulen emeklik icin basvurmustuk bekleme asamasindayiz cevap gelmedi yanliz Sosyal Güvenlik Kurumu DYS Evrak Takip te bunlar yaziyor son 3i tanesi

Gelen Evrak Kayıtlı 08/03/2019 10:32 AM

Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 12/03/2019 3:27 PM

Gelen Evrak İade Edilmiş 08/03/2019 9:57 AM

ayse222

Emeklisiniz ve kontrol muayenesine çağrılmıştınız, değil mi? Hastaneye gittiniz, rapor sürecini tamamladınız mı?

Üst Alt