Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekliyim. İşe girersem emekli maaşım kesilir mi?

bLaCkRaCe

Aktif Üye
Konular
126
Reaksiyonlar
2
2004 yilinda kaza gecirdim ve sakat kaldim. Askerde oldugum surenin primlerini yatirip sskdan malulen emekli oldum. Sirketlerin engelli isci ilanlarina bakiyorum. Eger is bulup baslarsam emekliligim kedilir mi ?

tahsis numrana bak 1 ile başlıyorsa çalışamzsınız

Tahsis kodu 1100

Emekli olup calismak isteyenler baslikli sabit konu var. Oraya eklenen resimde degisik kanunlara gore ayligi kesilir yada kesilmez yaziyor. Tahsis kodu 1 ile baslayanlarla alakali olabilir mi ?

evet ama tahsis kodu 1 ile başlıyanlar başka bir işte çalışmazlar çalışırlar ise emekli aylıkları kesilir

birde örneğin siz kendinizi malulen emekli sanıyorsunuzdur belkide erken emeklilikten faydanalıp emekli olmuşsunuzdur tahsis numaralarınızın ilk rakamı durumu belirler hep

işyeri açsanda kesilir çünki tahsis numarası 1 ile başlıyorsa bunun anlamı çalışamaz demektir

@OturanBoğa

2006 yılında emekli oldum
4a
DurumuPasifToplam Uzun Vade Gün Sayısı1280

tahsis kodu 1100

Aylık Başlangıç Tarihi01.12.2006

Durum Kodu
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı50.002000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı60.002008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı0.00

İntibak Aylık Bağlama Oranı0.002000 öncesi Gün2002000 – 2008/10 arası Gün16102008/10 sonrası Gün0Toplam Gün1810

bLaCkRaCe

Malulen emekli iş akdine bağlı olarak bir işyerinde çalışamaz, ancak bir işyeri açarak kendi hesabına çalışabilir.
Emekli maaşı kesilmez, sadece %10 sgdp kesiliyor du ve o da geçtiğimiz günlerde meclisten geçen yasa ile kaldırıldı, şu an resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

malulen emekli olduysanız kesilir..ben çok araştırdım kesiliyor maalesef..özür durumundan yaşlılık maaşına bağlanmış olsaydınız ozaman çalışabilirdiniz..ama zaten işe girdikten sonra bi rahatsızlığınız olduğu için malulen emekli olmuşsunuz..saygılar

Üst Alt