Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekliyim. Kontrol muayenesi istendi ve maaşım durduruldu..?

ahmet28

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
01.08.2013 tarihinde omuriliğimdeki hasardan dolayı yürüyemediğim den malulen emekli olmuştum.
3 sene sonrasına da kontrol muayenesi olmam gerektiği tarafıma belirtildi.
Kontrol muayenemi daha günü dolmamasına rağmen (25.09.2016 kontrol tarihi) 04.08.2016 tarihinde yaptırdım. Fakat sağlığımda herhangi bir düzelme olmamasına rağmen Türkiye gov. da emekli maaşımın durdurulduğu yazıyor.
Daha önce emekli olduğumda Haseki hastanesinin raporunu yeterli görmeyip, üniversite hastanesine göndermişlerdi.Yine öyle bir durum mudur? Yoksa emekliliğimi iptal mi ettiler.

Bu konu hakkında bilgi sahibi olan varsa yorumlarını rica ederim.

gerekli prosedürü uygula zaman geçirme kontrol sonuçta korkunun ecele faydası yok

Evet maalesef benimde 17-09-2016 idi 05.08.2016 da heyet işim bitti. Benimkide durduruldu. Herhalde 1 ay sonra belli olur. Kesilip kesilmediği sağlık kurulunda onay aşamasındadır. Yalnız kanunda 4 aylık bir süre var durdurulmayacağına dair ama sgk kanunu takmıyor.

Ben geçen gün Unkapanı Sgk ya bu konu hakkında telefon açtım.Memur un dediğine göre biz maaşları bir ay önce alıyormuşuz onun için Ağustos ayı aldığım maaş aslında Eylül ayının maaşıymış.Bu yüzden maaşı durduruyorlarmış. Sgk tarafından raporla ilgili olumlu ya da olumsuz bir karar verilmemiş.Rapor un kurullarına ulaşıp verilecek kararı bekleyeceğiz. Memur bir de bakıma muhtaç emekli olduğumu kendi sistemlerinden görünce kurulun olumsuz bir yanıt vermesinin zor olduğunu söyledi. Bu konu hakkında yorum yapanlara teşekkür ederim.

vergi indirimi ile emekli deyildiniz yani ?

Son düzenleme:
ahmet28

Prosedür aksaklığına benziyor. Hiç bir sorun olmadan biriken maaşları alırsınız.

İnşallah bu sefer kontrol istenmemiştir?

Bunun tam terside olabilirdi, maasiniz kesilmeseydi aldiginiz parayi geri isterlerdi eger rapor dusuk ciksaydi.

OturanBoğa

Bülent Bey Merhaba Sgk dan yazı geldi.Emekliliğim yeniden onaylandı.Kontrol muayenesi istememişler.Fakat sağlığımda herhangi bir düzelme olmamasına rağmen bakıma muhtaçlığımı iptal etmişler.Onu neden iptal ettiklerini anlamadım.

Son düzenleme:
İst.Bölge Sağlık Kurulunun Bakıma Muhtaçlığımı Kaldırması

Omuriliğim hasarlı olduğu için (yürüyememek,tuvalet sorunları v.s) 3 sene önce bakıma muhtaç malulen emekli olmuştum.

Sgk 3 sene sonra için kontrol muayenesi istemişti. Ve ben kontrol muayenemi yaptırdım. Sağlığımda da herhangi bir düzelme yoktur. Buna rağmen Sgk dan gelen yazıda malulen emekliliğiniz devam etmektedir. Bundan sonra kontrol muayenesi istenmemektedir. Fakat bakıma muhtaçlığınız kaldırılmıştır. İbaresi yazıyor.Ve hesaplarıma göre maaşımda 180 TL civarı maaş düşüklüğü olmaktadır.

Tarafıma neden muhtaçlığımın kaldırıldığıyla ilgili bilgi verilmemiştir. Bu konu hakkında ne yapabilirim. İtirazlar nasıl yapılıyor. Sizce de bu konuda bir tuhaflık yok mu?

Durumunuz şu an nasıl? Yani Kontrol için hastaneye giitğinizde kurula başkasının yardımı olmadan ihtiyaçlarımı göremiyorum v.b. konuları aktardınız mı?

Doktorların yanına tekerlekli sandalye ile gittim.Ve bütün sorunlarımı söyledim.Bakıma muhtaçlık kriterlerini okuduğum zaman bir çoğunun bana uyduğunu da görüyorum.

Maaşınız düşük mü? Yani 180 TL için yeniden uğraşmaya değer mi? Bu soruların cevabını kendinize sorup almanız lazım. Bağlı bulunduğunuz SGK kurumuna yazılı dilekçe verip Bakıma muhtaç malül olduğunuzu tekrar değerlendirilmesini isteyebilirisniz. Fakat dediğim gibi bürokrasi ile uğraşıp aynı sonucu almakta var.

İşte bende elimden geldiği kadar hakkımı aramak istiyorum.180 TL bir defaya mahsus kesilse umursamazdım. Fakat göz göre göre hayatım boyunca her ay 180 TL. haksız olduğunu düşündüğüm bir şekilde kesilecek. Benim öğrenmek istediğim buna benzer durumlar yaşayanlar oldu mu? Olduysa hangi adımları izlediğiyle ilgili. Size de ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

ahmet28

Öyleyse dediğim gibi SGK Emeklilik servisine gidip bakıma muhtaçlık kriterliğimin yeniden değerlendirilmesini istiyorum şeklinde dilekçe vermelisiniz.

ahmet28

Şu biriken maaşlarınızı alın hemen sonra sgk'ya bir dilekçe yazarak omurilik felçli olduğunuzu, MALULİYET TESPİTİ İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ'nin "Başka birinin sürekli bakımına muhtaç olma halleri"ni düzenleyen 12. maddesinin 1-a fıkrasına göre bakıma muhtaçlığınız devam etmesine rağmen maaşınızın düşürüldüğünü, bunun düzeltilmesini istediğinizi yazın. Düzeltilecektir.

"MADDE 12 – (1) Sigortalıların (Mülga ibare:RG-18/3/2015-29299)1(…) başka birinin sürekli bakımına muhtaç olduğu durumlar aşağıda belirtilmiştir.
a) Kuadripleji, parapleji, dipleji ve sigortalının yaşamını kendi başına yürütmesine engel hemipleji veya merkezi sinir sisteminin sfinkter bozuklukları ile birlikte olan diğer hastalıklar."​

OturanBoğa

Bülent Bey, maaşımı 25.11.2016 tarihinde bağlayacaklar.Muhtemelen Eylül ayında maaş vermediklerinden toplam 3 aylık maaş alacağım.Maaşımı alır, almaz dilekçemi yazacağım.Teşekkür ederim

Üst Alt