Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekliyim. Kontrol muayenesi olmayacak şekilde emekliliğim değişebilir mi?

arif konyalı

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba
ben şizofreni rahatsızlığımdan dolayı 1 yıldır malulen emekliyim. 4 yıl sonra kontrol muayenem var. kontrol muayenesine gerek kalmadan engelli emeklilik tablosuna bağlı olarak emekli olma şansım var mı. engelli emeklilik tablosu beni de kapsıyor mu.

Arif bey, bence şu anda emeklilik statünüzü değiştirmeniz size yarar değil zarar getirir. Hem vergi indirimi ile emeklilik söz konusu olduğunda da sizden kontrol muayenesi istemeyeceklerini kimse garantileyemez. Hatta bana sorarsanız, değil 4 yıl sonraya kontrol, her yıl kontrol bile isteyebilirler... Hiç kurcalamayın derim.

aynı soruyu tekrar soruyorum, çünkü kafama takılıyor sık sık... malulen emekli olmak için % 60 iş gücü kaybı olması lazım bir engellinin... ben malulen emekli olduğuma göre ben o şartı sağlıyorum.. sigorta başlangıç tarihim 1998. 4209 prim günüm var. engelli emeklilik tablosuna göre 17 yılı doldurdum mu otomatikman emekli olmam lazım. 17 yılı da 2015 başında dolduruyorum. bu durumda kontrol muayenesine gerek kalmadan emekli olmam lazım otomatik olarak.. yanılıyor muyum. konu hakkında bilgisi olanlardan cevap vermelerini rica ediyorum

Yok Arif bey. Vergi indirim hakkı elde ederek erken Yaşlılık emekliliği elde etmek demek kontrol muayenesinden muaf olmak demek değildir. Nasıl ki malulen emeklilikte kontrol muayenesi koydular, aynı şekilde raporunuza karşılık defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde edip Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak istediğinizde de size kontrol muayenesi koyabilirler (ki işin içine psikiyatrik değerlendirme girince genelde ya Maliye ya SGK kontrol şerhi koyar)

Yani, ben olsam sizin yerinizde, hiç elleşmem, 2015'te kontrol muayenemi olur, malulen emekliliğime devam ederim...

teşekkürler. benim de araştırdığıma göre sigorta başlangıç tarihinden önce engelli olanlar engelli emeklilik tablosundan yararlanabiliyor. benimse engelliliğimin sigorta başlangıç tarihimden sonra olduğu malulen emekliliğimle tescil edilmiş oldu. ben engelli emeklilik tablosu kapsamına girmiyorum yani.

arkadaşlar bende yeni malülen emekli oldum..daha maaşım bağlanmadı ama netten araştırdığıma göre kontrol muaynesi varmış 2010 dan sonra bana kontrollü melülen emkli oldunuz filan diye birşey söylenmedi...netten baktığım kadarı ile çalışmaya başlarsanız,şikayet ihbar olursa,hak sahiplerinden itiraz gelirse ve sgk sağlık kurulu gerekli görürse diyor ve kesilir..ben %80 oran ile sürekli ve tedavi ile çalışma olanağı vermeyen atipik psikoz dan (epikriz raporunda ön tanı paranoid şizofreni,şizofreni)emekli oldum teorik olarak kontrol muaynesi isteyebılır diyor bılıyorum..ama bunu şu yüzden soruyorum o kadar ebzdim ki yaklaşım 2 yıl sürdü kurumalrın doktrun acemiliği ve işbilmezliği ve bürokrasi yuzunden aynı süreci tekrar yaşama stresi düşüncesi bıle korkutuyor beni..çok kişinin de bu sebeplerden umud kestiğini uğraşmaktan yorlduğunu okuyorum.ayrıca kontrol muayneli emkli oldunuz yada kontrol muayneniz şu tarihte gıbı bırşey denmedi ve bılıyorsanız kontrol muaynesi olup olmadığını nerden öğrenebılırım forumda okuduğum kadarı ile kontrol muaynesınden 2 3 ay önce sevk istyın kı yetişsin gıbı şeyler okudum...saygılar sevgıler sağlıklı zamnlar dilerim...

merhebalar ben 2 senedir emekliyim her sene kontrol muanesıne gönderyolar yüzde yetmiş vermişler şimdi aldığım aylık 550 normalmı 2002 girişliyim 2620 günüm var .

malülen emekli yaşınız ilerlediyse malülene devam edin benim yaşım genç benim malülen emeklilik iptal oldu ve itirazda edemiyorum şimdi vergi indirimden emekli olmak için uyraşıyorum sayın bülent beye bir sorum olacak bülent bey benim yurt dışı çalışmalarımdan 650 gün borçlandım erken emekli olmak istiyorum şimdi bület bey işe girdik ten sonra 15 gün çalışım hastaneye sevk aldıktan sora sgk dan çıksam olurmu
neden derseniz vergiler dahil 520 tl biraz fazla geldi yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla

bülent beye katılıyorum

sayın arif bey iyi günler hayat bir kumardır ben cuma günü sgk daydım sordum soruç turdum devlet sizi malülen emekli yapmaz nedenmi sizin piriminiz çok bence bir işe girin 15 gün çalışın ondan sonra hastaneye sevk alın erken emeklilik için başvurun sizin günün nüz yeterli ama önce sgk kurumuna gidin direkman müdür veya müdür yardımcısına çıkın her şeyi detaylı olarak anlatın elinizdeki evraklar varsa onları da götürün onlardan aldığınız bilgiye göre hareket edersiniz yalnız şunu söyleyeyim anlamadığınız noktaları tekrar sorun kafanıza bir şey takılmasın devlet sizi malülen emekli etmez benim anladığım budur hiç olmassa pisikolojiniz sağlam kalır malülen ken aldığınız maaş neydi benim 3207 günümle 1450 alıyordum heyet ten birde yüzde 85 aldım bu baltizor denen bir sistem var normalde yüzde 65 yapıyor ama nafile devlet para vermek istemiyor çalışırsan devlete para girecek emekli isen para çıkacak taktir sizindir ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN

selam arkadaşlar
kontrol muayene tarihim 01.01.2017 iken ben 15.112016 tarihinde sgk ya başvurdum 08.02.2017 tarihinde bana bir sonuç yazısı geldi
tekrar kontrol muayenesi olup olmayacağıma dair bir şey yazmıyor yazıda
ayrıca bana gelen yazıda birikmiş ödeme tutarı sıfır görünüyor halbuki 2 tanıdığıma kontrol muayene sonrası birikmiş ödeme tutarı adı altında ödeme yapılmıştı
bu konular hakkında bilgisi olanınız var mı
cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

Geçmiş olsun.İş Kazası geçiren kişiler Aylık gelir almaktadır. Kontrol muayenesi sonucunda işgücü kaybında artış olmuş ise(örneğin ilk rapor sonucu % 65 işgücü kaybı oranı ile malulen emekli olan kişi kontrol muayenesi sonucu % 75 işgücü kaybı oranı almış ise İş Kazasından dolayı almakta olduğu Aylık Gelirde artış olmaktadır.) Ancak sadece malulen emekli olanlara kontrol muayenesi sonucu işgücü kaybı oranında artış olsa bile emekli maaşında herhangi bir artış olmaz.

arif konyalı

SGK'dan gelen yeni evrakta kontrol muayenesi yazılmamışsa kontrolsüz şekilde emeklilik onaylanmış demektir.

Kontrolü erkenden yaptırdığınız için maaşınız kesilmemiş. Dolayısı ile bir toplu ödeme de olmamış.

Benim anlamadığım şu şizofreni de iki tane oran var diye biliyorum biri %45 diğeri %80 bu durumda şizofreni den %45 oran ile erken emekli olmuş olan birinden hangi sebeple kontrol istenmektedir ...

Üst Alt