Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekliyim. Kontrol muayenesi sürecinde maaşım kesildi. Ne zaman geri bağlanır

alican6060

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar
ben malulen emkliyim . kontrol şartım vardı .kontrolumu yaptırdım
evrak sgk gitti ordanda bölge sağlık kuruluna gıtmiş henuz gelmemiş 2 ay oldu
maaşım kesildi.tekrar ne zaman bağlanırve hangı tarhte başlar maaşım
bilgisi olan cevaplarsa memnun olurum

arkadaş siz zaman da sgknın vermiş olduğu kontrol tarihinde baş vurmadınızmı maşınız kesildı benimde konrturol muayenem yaklaşıyor siz devamlı müracat ettiğiğniz yeri arayın sgk müdürlüğünü

Raporunuz onaylandı mı maaşınız bağlanır alamadığınız maaşlarınız da toplu olarak ödenir.

abı bölge sağlık kuruluna evrak gideli 55 gun oluyor .cevapgelmedi.süreçnormalmi?

Alican Önceki raporunun tarihi + 3 ay maaşın kesilmez. Birde önceki raporundan 1 ay önce sevk alırsan toplam 4 ay maaşın kesilmez. Önceki rapor tarihinden bugüne kadar kadar kaç gün geçti önemli olan o tarih. 2 aydır bölge kurulunda diyorsun 1 ayda hastane ve kurumda bekledi ise 3 ay yapar.

selam arkadaşlar
ilk rapor tarıhım 6 şubat. ben 16 aralık da sevk aldım.9 ocakta raporum duzenlenip sgk gönderildi .sgk 22 ocakta bölge sağlığa gönderildi
şubat dönemi maaşımı aldım .fakat mart ayında sağlık provizyonum sonlandırılmış.sgk telefon açıyorum evrakın bölge sağlık kurulundan gelmediği ve işlem yapamadıklarını söyluyorlar.
birevrakbölge sağlık kurulundan önceden 1 ayda geliyordu. şimdiikiay oldu gelmedi. bekliyorum

Valla bu işler biraz sıkıntılı olmaya başladı. Ben 3 defa kontrol muayenesi oldum. Mart sonu rapor tarihim 1,5 ay önceden raporu aldım ne olu ne olmaz diye. 1 haftada hastaneden kuruma ulaştı. Raporda problem yok. Yenilerde kurumu aradım. Önceden raporlar Gelirler Müdürlüğü Merkez sağlık kuruluna gidiyordu oradan 1 ay içinde sonuçlanıyordu. Şimdi memur arkadaşın bana söylediği Merkez Sağlık Kurulu artık kontrol muayene raporlarına bakmayacakmış Kurum kendisi bir kurul oluşturacakmış. Onun için Bir yönetmelik, genelge gibi bir şey bekliyorlarmış. Oda memur arkadaşın dediği Nisan ayı içerisinde olur. Raporun yetişmesse maaşın kesilir toptan alırsın dedi. Yani anlayacağın sende benle aynı durumdasın. Bu iş daha çok uzun sürer gibime geliyor. Kendimize uygun bir iş bakmamız gerekiyor. Bu devlete ve kurumlarına pek güven olmaz.

arkadaşlar benım raporum22.01.2014 tarıhınden bu yana bölge sağlıkda bi cevap gelmedi

Bu kontrol muayenesi süreci kurum için bayağı bi fantazi oldu! Vatandaşa eziyet çektirmenin bir aracına dönüştü... İnsanlar aylarca bekletiliyor, o arada maaşıkesilen bu insanların ne yiyip içeceği kimsenin umurunda değil. İnsanların yaşamı bu kadar acımasızca terörize edilmemeli. Yazıktır, ayıptır.

Arkdaşlar evrak bölge sağlıktan gelmiş. raporum onaylanmış.maaşım en kısa sürede bağlanacakmış.konuyla ilginen arkadaşlara teşekkürler

bende hastane sevk alacam halen 1 ay odu bekliyorum göya erken baş vurdum benim olayım çok enterasan oldu

alican6060
öncelike gözünüz aydın ben şunu merak ettim sizin konturol muayenız hangi tarıh ve hangi tarıhde hasneye sevk aldınız ve sonuç ne kadr sürdü merak ettim bende beklemdeyım

Nedir bu kontrol muaynelerinden cektiğimiz. Senveben arkadaşım kontrol muayne tarihine kadar raporun onaylanmadığı taktirde maaş kesiliyor.benimde kontrol tarihim 1.09.2014 tarihinde idi .1,5 ay önce sevk alıp kontrolümü yaptırdım ama dosyam daha gelmediğinden 01.09.2014 de maaşım durdurulmuş.sgk arayıp bilgi aldığımda raporun onaylanırsa maaşın kaldığı yerden devam eder dedi .

kerimc istanbul gibi bir sehirde bu işler iyi yürümedigine eminim ben konyadayım sgk kurumu sevk olmak istedigim gün yani başvurdugum gün sevk etti beni hatta maaşımın kesilmemesi için ozaman 20 aralık 2013 te sevk edildim 06.06.2014 kadar süreyi uzattı erken sevk isteyenlerin maaş kesilmemesi için rapor tarihini uzatıyorlardı sizinkini niye böyle yaptılar anlamadım

Evet Recep, rapor oranı onandığında maaşın kesildiği yerden ödenmeye devam edecek. Ama işte o zamana kadar bekle Allah bekle!

Sayın oturanboğa benim merak ettiğim kontrol tarihinden sonra 2 ay daha maaş yatmıyormuydu.birde sağlıktan ne kadar süre faydalanıyoruz

Kontrol tarihinden 2 ay önce hastaneye gidip işlemlere başlamak en doğru yol.

Genel uygulama, kontrol tarihinden sonraki aylıkların kesilmesi yönünde.

recep 170 sorun sağlıkdan yararlananıp yararlamaayacığını söylüyor ben sordum benimki devam ediyor birde benim evraklar emeklilik genel müdürlüğe gitmiş

Gözüm aydın benim raporlarım gelmiş malüllüğüm devamına karar verilmiş en iyisde birdaha kontrol muaynem yok ama maaşım bu aya yetişmeyecek gelecek ay 2 sini bir alacam.darısı bekleyen arkadaşlara..

gözünüz aydın darısı bana heyecanla bende sonuç bekliyorum recep sen kaçın da maş alıyorsun sonucdan dolayı merak ettim sen nerden aldın sonucu

23 de alıyorum.bulunduğum ilin sgm arayıp bilgi aldım.

Evet bu kontrol raporlarında Ankara Merkez Sağlık Kurulu devreden çıkınca bu 3 aylık maaş kesilmeme olayıda yeni kanun ve yönetmelikle ortadan kalkmış.
KANUN MADDESİ
Kontrol muayenesi
MADDE 94- Kurum yürütülen soruşturma kapsamıyla sınırlı olmak üzere;
a) Sağlık hizmeti alan genel sağlık sigortalısından veya bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilerden, sağlık hizmetinin gerçekten alınıp alınmadığını,
b) Sigortalının, isteğe bağlı sigortalının veya bunların hak sahiplerinin malullük, iş göremezlik raporlarında belirtilen rahatsızlıklarının mevcut olup olmadığını,tespit amacıyla kontrol muayenesi ve tetkik yaptırılmasını talep edebilir.
Malûllük, vazife malullük aylığı veya sürekli iş göremezlik geliri bağlanmış sigortalılar, malullük durumlarında artma veya başka birinin sürekli bakımına muhtaç olduğunu ileri sürerek aylık ve gelirlerinde değişiklik yapılmasını isteyebilecekleri gibi; Kurum da harp malullük, vazife malullük, malullük aylığı veya sürekli iş göremezlik geliri bağlanmış sigortalılar ile aylık veya gelir bağlanan ve çalışma gücünün en az % 60’ını yitiren malûl çocukların kontrol muayenesine tâbi tutulmasını talep edebilir.

MALULİYET TESPİTİ İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ

Son düzenleme:
Üst Alt