Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Malulen emekliyim. Kontrol muayenesine çağırdılar..?
arkadaslar bizi de aramıstı sgk.ancak eve kağıt kürek gelmedi.derken 1 ay oldu olmadı aniden maasım kesildi.mecburen gittik sgk dan aldık sevki.sonra hastaneye gittik kontrol muayenesine girdik tomografi vs cekildi.bize verilen rapor falan olmadı simdi hastaneden sgk ya gidecek raporu bekliyoruz.
bakalım nolacak.
raporum 2015 tarihli sürekli idi.2016 basında da askerlik borçlanmasını yatırarak malulen emekli olmustum.bilgi verecek varmıdır ? maaşım tekrar bağlanır diye düsünüyorum. bağlanırsa almadıgım ayları da geri yatırırlar mı ya da nolur sizce bu süreç ?
enes75
Oran olarak öyle diyelim malulen de oran önemli değil diyenler olmuş maluliyet cetveline göre karar veriyorlarmış..İyi ama raporum sürekli verilmişti ama sürekli olsa çağrılmazdı dedi.sürekli halide mi değişti.benim için önemli olan rapor heyet raporu değil mi şimdi .
Malulen emeklilik ile Engel oranına göre yaşı beklemeden emeklilik durumları karistiriliyor.
Sizin emeklilik engelliye taninan yaşı beklemeden emekliliktir.
SGK Saglik raporunun süreli/süresiz olduğuna bakmaksızın emeklileri kontrol muayenesine sevk edebilir.
Forumda kontrol muayenesine sevkle ilgili çok konu açıldı. Sgk Kurum Sağlık Kurulu raporunuzu onayladıktan sonra emekli ayliginiz kesildiği andan itibaren yeniden bağlanır ve bir kaybınız olmayacaktır kanaatindeyim.
Daha önce aldığınız rapor sgk dışındaki tüm iş ve işlemleriniz için aynen geçerlidir ve geçerli kalmaya devam edecektir.
Ankyra evet dediğin gibi yaşı beklemeden prim gününü doldurup olmuştum.İnşallah sorun çıkarmazlar zaten zor olan hayatınız iyice zorlaşıyor.ve İnşallah Vermedikleri ayları da alabilirim.ve umarım fazla uzamaz
Bir de her şey tatlıya bağlandı zaman bu kontrolü muaynesi ilerki yıllarda tekrardan istenir mi yoksa tekrar çağrı olmaz mı sizce.
Ayrıyeten elimde raporun Aslı yok nüshası vardı ama bulamıyorum.hastaneden verdikleri raporun örneğini alırsam yeter öyleyse.kurum dada aynısı vardır ordan istesem de heralde
SGK kontrole sevk yazısinda hastaneden sağlık kurulu raporunu alın ve Sgk.ya elden teslim edin diye mi yazmıştı? Daha önce emekli olmanıza esas raporu soruyorsanız, o zaten SGK.daki dosyanızda vardır. E-nabizdan ve e-devletten de ciktisini alabilirsiniz, aslı gibi geçerlidir, barkodlu çünkü.
Bu kontrolden sonra yeniden kontrole sevk edileceginizi sanmıyorum. Zira bu sefer engel oranina bagli emekliliginizi bizzat SGK onaylamış olacak, önceki emeklilik islemleriniz vergi dairesi/defterdarlik araciligiyla gerceklestirilmisti.
Ankyra
Sevk nedeninde sigortalının maluliyet tespiti için Durum bildirir sağlık kurulu raporu yazıyor .
İçeriğinde de ,Sorduğunuz kısım için söyle diyor.Bilgilerinizi İlgili hakkında düzenlenen sağlık kurulu raporunun müdürlüğümüze gönderilmesini arz ederim diyor . Geçen Kurumu ben aramıştım Hastane posta yoluyla gönderecekmiş muayene sonucunu.
2015 Tarihli raporum E nabiz da Çıkıyor ama PDF Olarak indiremiyorsunuz sadece oran ve rapor numarası yazıyor. E devlette Görünmüyor
gelgit sgk herzaman kontrol isteme hakkına sahiptir.
Ben 2014 yılında emekli oldum 2018 yılına kontrole çağırdılar, o zaman gittim sonra 2023 tarihine bi daha kontrol yazdılar,yine gidecem
Bu kontrolden sonra yeniden kontrole sevk edileceginizi sanmıyorum. Zira bu sefer engel oranina bagli emekliliginizi bizzat SGK onaylamış olacak, önceki emeklilik islemleriniz vergi dairesi/defterdarlik araciligiyla gerceklestirilmisti
En önemli nokta bu söylediğiniz .Böyle olduğunu bilmiyordum Önceki işlemler vergi dairesi ve Defterdarlık şimdiki SGK onayı falan ..İnşallah böyledir enes75
Gerçekten anlamıyorum raporlar sürekli ağır engellilik durumundan evet yazıyor hadi bir kontrole çağırdılar tekrardan niye koyuyorsun hiç anlamıyorum
Raporunuz hastane tarafindan SGK.ya gönderildiği için, elden bir sey veya eski raporunuzu goturmenize gerek yok. Eski raporunuzun örneği elimde olsun diyor ve e-nabızdan pdf yoksa, raporu aldığınız hastaneden örnek çıkarıp vermelerini isteyin, arşivlerinde vardır. Talebinizi yazılı dilekçeyle verin, sözlü sözde kalmasın.
Ankyra öyle yapacam aynen. Benden yeni bir heyet raporu istenmemiş bu arada değilmi ? Gözümüz öyle bir korktu ki şaşırdık iyice enes75
Ne denilir ki kardeşim çok yıpranıyoruz..aldığım ayıptır söylemesi 1100 tl idi.onunda nerdeyse tamamı ilaç farkına pede beze extra kullanılan sondaya gidiyor
Durum Bildirir raporunda hastane hastaliginizla ilgili tespitlerini raporuna ayrıntılı bicimde yazarak dogrudan Sgk.ya gönderir, SGK Kurum Sağlık Kurulu bu raporu inceler ve oranı kendi belirler. Sizden herhangi bir şey istemezler bu arada, ancak kendilerine gelen raporu yetersiz bulurlarsa ek tahlil isteyebilirler. Emekliliginiz teşkil eden rapor oranınız oldukça yüksek, of.liyseniz yine yüksek olur, merak etmeyin.
SGK.ya yazının gelip gelmediğini, kurum sağlık birimine gönderilip gönderilmediğini internet üzerinden SGK.nin evrak takip sisteminden takip edebilirsiniz.