Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen mi emekli olayım yoksa vergi indirimi ile erken yaşlılıktan mı?

vagaslı

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben 1975 doğumluyum Ankilozan sipondilit hastasıyım 1 yıl önce maliyeye başvurdum. beni hastaneye sevk etti ve devlet hastanesi bana %60 rapor verdi. ama vergi dairesinden gelen cvp gerekli film ve tahlil olmadığı için hastaneye geri sevk etti. aynı doktor bu sefer %50 verdi ve film ve tahlil yaptı.
vergi dairesi %50 raporu onadı ve vergi indirimi aldım.

şu an bir özel şirkette çalışmaktayım. son bir aydır geceleri sırt ağrılarım artı. bu hastalığın tedavisi yok.
18.07.1990 yılında ssk girişliyim ve Erken yaşlılık emekliliği ile emekli olursam 2014 ağustos 3760 a tabiyim. fakat ben malülen emekli olmak istiyorum
şu an 1950 günüm ve 50 bin tl pirim ödemem var.1.5 yıldır 850 net maaş ile çalışıyorum. geri kalan yıllar asgeri ücret üzerinden yattı. acaba ilk olarak direk ssk ya malulen emekli başvurusu mu yapsam onlar beni hastaneye mi sevk edicek ve en az % kaç almam gerek malülen emekli olabilmem için?
ve sizce bu benim şartlarımda malülen emekli olmak akıllıca mı? yoksa 2014 ü bekleyip erken emeklilik başvurusu mu yapmalıyım.
maaş çok fazla bir şey fark eder mi?

yardımınızı rica ederim.

sıtedeki arkadaslardan aldıgım bilgilere göre ikisi arasında hic bir fark yok diyorlar kardesim

ok göksel ama %67 mi almam gerek yoksa %60 ve üstümü?ve bana bağlanacak maaş heralde 600 civarıdır.Çünkü şu an pirimlerim 50 bin ytl 4 sene sonra tahmini 120 bin ytl ne yapıcağımı şaşırdım bir yarden parayada ihtiyacım var.

bian evvel olda paranı almaya bak hayırlısı olsun kardesim

bakalım diğer arkadaşlar ne dicek göksel sağol kardeşim.

oturan boga ya sor

kardesim bana cok faydalı bilgiler verdi oturan boga sanada gerekli tüm bilgilri verir bence dogru adres orası herkesin yazılarına olumlu cevaplar veriyor herseyın hayırlısı

5 yıl daha prim yatırmaktansa 5 yıl emekli maaşı almak kat kat iyidir tabii ki.

Şu anda işgücü kaybınız maluliyet cetveli'ne göre maluliyeti gerektirecek düzeyde ise, ilk sigortalı olduğunuzda maluliyeti gerektirecek derecede işgücü kaybınız olmadığı için, malulen emekli olursunuz.
Malulen emekli olmak için çaılştığınız işyerinin bağlı olduğu sigorta müdürlüğüne başvurcaksınız. Sizi hastaneye sevk edecekler. Hastane rapor düzenleyip sigorta müdürlüğüne gönderecek, orası da sgk bölge sağlık kuruluna. Orası işgücü kaybının maluliyeti gerektirdiğini tescil ederse, malulen emekli olursunuz.

sayın Bülent bey peki % kaç olması gerekli malülen emeklilik için en az.

Malulen emekli olamak için tek bir rahatsızlıktan %60 ve üzeri rapor almanız gerekir...

Sağol İlker şansımı denicem çünkü ilk raporum %60 dı sınır belki ama olsun şansımı denicem hatta ssk beni başka bir hastaneye gönderse bile bu aldığım %60 lık raporuda gösterirm.

Çalışıyorum malülen emeklilik için ne yapmalıyım?

Arkadaşlar çalışmaya devam ediyorum sgk ya malülen emeklilik dilekçesi vericem %50 raporum var vergi indirmi alıyorum hastalığım arttı.eğer %60 alabilirsem olucam ama çalışırken çıkış dilekçesi vermicen dimi?red gelirse işten olurum ne yapmam gerek yardımını rica ederim.

Siz malulen emekli değil,Vergi indirimi raporonuz olduğundan 3.dereceden engellilere tanınan haktan yararlanacaksınız.Emeklilik tarihini net yazbilmemiz için, ilk işe giriş ve doğum tarihinizi yazmanız gerekmektedir.

kardeşim yaşın kaç eger yaşın gençse yani 30 lardaysan çalış derim ben sana yoksa benim başıma gelen seninde başına gelebilir işin ii se ve çalışma gücünde varsa çalış emekli olma

Malulen emekli olmak için değil de, çalışma gücünü maluliyet derecesinde kaybedip kaybetmediğinin tespit edilmesi için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsin. Böylece işten ayrılmana da gerek kalmaz.
Tabii bu durumda malulen emeklilik başvurusu yapmış sayılmayacaksın. Rapor sonucuna göre malul sayıldığın kurum kayıtlarına geçtiğinde o zaman işten ayrılıp malulen emeklilik için başvuracaksın.

malülen dilekçe veriyorum bu gün ne yapmalıyım?

Arkadaşlar özürlülük ölçümü için malülen ssk dan hastaneye sevkimi istedim bana bir yazı verdiler bu şıkların hangisini işaretlicem.

1 sürekli iş göremez durumdayım
2 Çalışma gücümün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücümün en az%60 oranında kaybettiğimi.
3 sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığım tarihten önce malül olduğumu.
4 erken yaşlandığımı

arkadaşlar çalışıyorum %60 vergi indirimim var fakat gün sayım eksik. 2100 günüm var.1990 ssk ilk giriş 35 yaşındayım.yardım lütfen.

Malulen emeklilik için mi başvurdun? Öyleyse, 2. seçenek işaretlenmeli.

Arkadaşlar mallen özrllk ölçt için hastaneye sevk yaptırdım sgk dan hastane bana bu hastalık için senin 6 ay tedavi yapıcağız deri altından iğneler var sonra fizik tedavi karar vericek dedi .hastanede yatmış aynı hastalıktan bir arkadaşla tanıştım bana söylediği bunlar kobay gibi insanları kullanıyorlar ben kortizonlu ilaç ve iğne yznden kalbimde ritmik bozukluk çıktı ameliyat oldum dedi.ama tedavi olamadım mallen emekli ettiler dedi.ben çalşıyorum 6 ay işe gitmesem çıkış verirler bana ve bu doktora bu ilaç ve iğnelerle geçermi dediğimde denicez dedi.o yzden hastaneden malülen emekli olmaktan vaz geçtim.

Üst Alt