Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen ya da yaşlılık emekliliğinde son 7 yıl şartı yoktur

alperen1

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Sigortalı ile bağkur lunun emekli maaşı aynı değil. Sigorta yüksek . Hem sigorta hem bağkur primi yatırmış olanlar emeklilik başvurusu yaptığında son 7 yılda hangi taraf fazla ise emeklilik işlemi de o şekilde yapılır. Malulen emeklilik başvurularında son 7 yıl şartı yoktur.

MALULEN EMEKLİLİK BAŞVURUSU YAPILDIĞI GÜN KAYDINIZ NERDE İSE EMEKLİLİK İŞLEMİNİZ O SANDIKTA YAPILIR.

(Sizden ricam başvuru yapacak engelli vatandaşlarımıza bunu duyurun. Diğer engelli hakları gibi bu da tanınmış bir HAKTIR)

@OturanBoğa @Kalem @hozgul

malulende yokta dogru söylüyorsunuz engelli emekliliginde var ama 1261 gün olayı 3 buçuk sene olayı

Merhabalar,

Yeğenim için sizlere danışmak istiyorum. Su anda yüksek tansiyon sonrası felç sonrası yardımsız ihtiyaçlarını karşılayamıyor. %92 sadece nörolojiden rapor alındı.

Sormak istediğim.
Sigorta girişi: Temmuz 2009
4 yıl 17 gün bagkur yatmış
2016 da ise 74 gün 4a ödemesi var, toplamda 1531 günü mevcut.
Malulen emekli olabilir 269 gun eksiği tamamlayacağız.

Fakat bunu 4a olarakmı yoksa 4b olarakmı ödeyeceğimize karar vermemiz gerekli.
Hizmetleri 2000 den sonra her halukarda az maas bağlanır diye duşunuyorum fakat sizce ssk 4a danmı bagkur danmı emeklilik için ilerlesek?
OturanBoğa

alperen1

bu teoremleri yazarken birde bunların hangi yönetmelik veyahut kanun gereğince olduğunu yazsanız daha iyi olacak gibi.

Bence şöyledir diye kafama göre teori üretmiyor. Mevzuatta tanınan bir hakkı yazdım. Uzun uzun mevzuatı öğrenmek isteyen Google de " malulen emeklilik mevzuatı" yazarsa madde madde şartlar çıkar.

Üst Alt