Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maluliyet raporum ile EKPSS'ye katılabilir miyim?

Hüesyin

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
[FONT=sans-serif] [/FONT]Yönetmeliğin 4. maddesinde, "Bu Yönetmeliğin uygulanmasında; Engelli doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri, ifade eder." hükmü bulunmaktadır. Bu hüküm gereği; çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyemeyen adayların, sınav/kuraya başvurarak bir kadroya yerleştirilseler bile, ilgili kurum tarafından atamaları yapılmaz.

benim raporumda oran yazmıyor sadece karar kısmında ''çalışamaz durumda malüldür ailesinin sosyal haklarından yararalanabilir'' yazıyor, ne yapmalıyım.[FONT=sans-serif][/FONT]

O bahsettiğin rapor maluliyete esas rapordur ve sadece maluliyet işlemlerinde geçer. bahsettiğin o rapor EKPSS'de geçmez. bahsettiğin raporla EKPSS'de başvurunu yapmazlar.

Özür oranı yazan özürlü sağlık kurulu raporun varsa onunla EKPSS'ye başvur.
Özürlü sağlık kurulu raporun şu şekilde olacak:http://www.engelliler.biz/forum/sag...da-yonetmelik-30-mart-2013-a.html#post1276946

Raporun ön yüzünde "özürlü sağlık kurulu raporunun sonucu" kısmında "kişinin özür oranı" kısmında rakam ve yazıyla özür oranın yazılı olacak.
BU raporla EKPSS'ye başvuru yapabilirsin.

Son düzenleme:
Dediğiniz gibi, başvuruyu gerçekleştirdim.başvuru nedeniyle sağlık güvencesi kesilirrmi dedim, kesilmez, yani son (malül) rapor iptal olmaz dediler inşallah öyledir. :(

özürlü sağlık kurulu raporuyla mı başvurdun?

Yok, malul raporun iptal olmaz rahat ol.

kalem abla hastane sağlık kurulu heyetlerinde maluliyet için düzenlenen engelli raporuda aynı engelli raporu gibidir rapor oranı hem rakam hem yazıyla yazar diğer raporlardan hiç farkı yoktur o raporlan bile ağır engelli evet ibaresi varsa hatta bakım aylığından 2022 vs gibi bütün haklardan yararlanabiliyor bilgilerinize arz olunur hatta kardeş malülsen engelli memur sınavına bile başvurabilirsin rahatça müsterih ol ssk olmadığın sürece memur olmadığın sürece

özürlü sağlık kurulu raporuyla mı başvurdun?
evet devlet hastanesinden almıştım.
rapor oranı hem rakam hem yazıyla yazar diğer raporlardan hiç farkı yoktur o raporlan bile ağır engelli evet ibaresi varsa hatta bakım aylığından 2022 vs gibi bütün haklardan yararlanabiliyor
yararlandığım tek haklar sağlık, dolmuş,otopark :) raporda oran,ibare hiç bişey yazmıyor sadece kimlik bilgileri, tanı, karar, heyetteki dr.ların imza ve kaşeleri .

Üst Alt