Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maluliyet reddine karşı iş mahkemesinde dava açmalı mıyız?

Jaknes

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

babam kalp yetmezliği ve bipolar bozukluk hastası.
Çapada ef değeri 25 çıkmıştı. Malülen emekli oldu.
İki yıl sonraki konrol muayenesinde emekliliği iptal edildi. Haydarpaşa numunedeki doktor 30 mu versem 35 mi. 30 verirsem %100'de %100 alır bu dedi
Sgkdan gelen ilk yazıda %60 a ulaşmıyor dendi.İtiraz ettik yüksek sağlık kurulundanda red geldi.
Biz daha büyük bir hastaneye sevk beklerken direk red geldi.

Ben babamın ef değerinin 30 un altında olduğunu düşünüyorum çapada 25 çıkmıştı. Şimdi bize iş mahkemesine gidebilirsiniz dediler.

Benim sormak istediğim dava açmaya değer mi babam bu dava sonucunda maddi veya manevi olarak sıkıntı çeker mi.3 yıl davası süren varmış. Ne yapsak bilemedik.

vergi indirimine başvurup emekli olabilir. prim gün sayısı yetiyorsa

Dava açmak çok uzun sürer. Maluliyet cetveli'Ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybı olduğunu düşünüyorsanız, 6 ay kadar sonra yeniden başvurmanızı öneririm

Ayrıca, erken Yaşlılık emekliliği olabilir mi diye şu bilgileri de yazarsanız değerlendirebiliriz:

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

OturanBoğa bizim 3. Duruşmada adli tıpa dosyamız gönderildi,benzer sureci yaşayanlar paylaşabilir mi? 10.08 .2018 de açtık davayı.

Hepinize yardımlarınız için teşekkür ederim.

İsteğe bağlı olarak toplamda 1830 gün pirim ödiyebildik o da isteğe bağlı. başka günü yok malesef.
6 ay sonra tekrar malüliyet için başvurabilir miyiz?. en son yüksek sağlık kuruluda reddetti 2010da Çapaya sevk verdi oradaki ef ile emekli oldu.. Elimize rapor vermediler ama bipolar bozukluk için yüzde 70 dedi doktor. Kalp ef değeride çapada 25 haydarpaşada 35 30 arası çıktı.
Ama saçma olan oradaki doktor bayan buna 30 mu vereyim 35 mi yanındakilere soruyor.Buna 30 verirsem yüzde yüz alır diyor.Bu nasıl bir mantalitedir ne vericeğininden emin olmadan bir malülü nasıl değerlendirebilir anlamış değilim.

Bu arada babam 1958 kasım doğumlu 1976 sigorta başlangıçı olması lazım.askerliğini ödedim.kalanıda isteğe bağlı 1830 a tamamladım.bağkurlu olarak malüliyet almıştı.
@OturanBoğa

Jaknes

Evet, hastalıklarınızın ilerlediği gerekçesiyle 6 ay sonra yeniden başvurabilir, hastaneye sevk alabilirsiniz.

Üst Alt