Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maluliyet ve sağlık kurulları daire başkanlığının yeri ve görevi değişti

cdisci

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
İşçi Esnaf Memur SGK Maluliyet Rapor İşlem Yerleri

isci-esnaf-memur-sgk-maluliyet-rapor-islem-yerleri.jpg

SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığı (5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri) kapsamındaki sigortalılarımız ve hak sahiplerinin maluliyet tespiti veya kontrol muayenelerinde yeni uygulamaya giden Sosyal Güvenlik Kurumu, 9 sağlık kuruluna 5 kurul daha ekleyerek kamu görevlileri memurların 4/c sigortalıların maluliyet ve kontrol işlemleri yeri değişti.

5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamındaki sigortalıların ve hak sahiplerinin maluliyet tespiti veya kontrol muayeneleri için hazırlanmış olan dosyaların 9 ilde oluşturulan bölge sağlık kurullarına; diğer illerin ise SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü Maluliyet ve Sağlık Kurulları Daire Başkanlığı’na gönderilmekteydi.
Yeni uygulamada bu sigortalıların ve hak sahiplerinin çalışma gücü kaybı (maluliyet) değerlendirmelerinin yerine getirilebilmesi için, İstanbul, İzmir, Antalya, Adana, Kocaeli, Bursa, Konya, Kayseri, Samsun illerimiz ile birlikte Ankara, Eskişehir, Trabzon ve Gaziantep illerinde de SGK Kurum Sağlık Kurulları oluşturulmaktadır.
Ayrıca, Maluliyet ve Sağlık Kurulları Daire Başkanlığı bünyesinde yer alan Kurum Sağlık Kurullarınca yerine getirilen 4/1 (c) sigortalıları, bunların bakmakla yükümlü oldukları çocukları ve hak sahiplerinin maluliyet tespitleri ile aynı kapsamdaki sigortalıların vazife malullüğü ve harp malullüğü tespitleri ile 5510 sayılı Kanunun ilgili maddeleri doğrultusunda 4/1 (a), 4/1 (b) kapsamındaki sigortalıların meslekte kazanma gücü kaybı (iş kazası, meslek hastalığı) ve yaşlılık sigortasına ilişkin tespitleri Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından yerine getirilecektir.

Böylece
- Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri/Merkezlerince, 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının 4/1 (a) ve 4/1 (b) bentleri kapsamındaki sigortalılarımız ile bunların bakmakla yükümlü oldukları çocukları ve hak sahiplerinin çalışma gücü kaybına ilişkin (maluliyet) dosyaları aşağıda listede yer alan bağlı bulundukları Kurum Sağlık Kurullarına gönderilecektir.
- Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri/Merkezlerince, 5510 sayılı Kanunun 4/1 (c) sigortalıları ile bunların bakmakla yükümlü oldukları çocukları ve hak sahiplerinin maluliyet tespitleri ve aynı kapsamdaki sigortalıların vazife malullüğü ve harp malullüğü dosyaları,
Aynı Kanunun ilgili maddeleri doğrultusunda 4/1 (a), 4/1 (b) kapsamındaki sigortalıların meslekte kazanma gücü kaybı (iş kazası, meslek hastalığı) ve yaşlılık sigortasına ilişkin dosyalar ile, Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü ve Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan Daire Başkanlıklarınca, Maluliyet ve Sağlık Kurulları Daire Başkanlığına gönderilen tüm dosyalar, Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Kocatepe Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezine gönderilmektedir.
-SGK Kurum Sağlık Kurullarının koordinasyonu, iletişimi, eğitimi ve işleyişi Maluliyet ve Sağlık Kurulları Daire Başkanlığı tarafından yürütülmektedir.
18/04/2011 tarihinden itibaren yeni oluşturulan kurum sağlık kurulları dosya değerlendirmeye başlamış olup, anılan tarihten sonra yukarıda yer alan konularda Maluliyet ve Sağlık Kurulları Daire Başkanlığına dosya gönderilmemektedir.

yani şimdi ben izmirde hastanede maluliyet baş vurumu yaptım... izmirdeki bölge sağlığa değilde ankaraya mı gitcek raporlarım??

Tam tersi lgm... Eskiden Ankara'ya giderdi, artık bölge sağlık kurullarına gidecek...

Bu kurullların telefon numaralarını bulursak bu başlıkta paylaşalım lütfen... Malulen emeklilik için başvuran arkadaşlarımız süreci o numaralardan takip edebilirler böylece...

yok üstad benim iş göremezlik için ünüversite hastanesinden ve ist meslek hasatnesinde aldığım raporlar ankara koca tepe sağlık kuruluna gönderilmiş istiyen olursa telefonunda verebilirim saygılar

Ankara sgk kocatepe tel 0 312 4150100 dan 349 arayacak arkadaşlar
maluliyet ve sağlık kurulları daire başkanlığı sağlık kurulu tel 0312 207 88 69 oldu
ancak bunları biliyor ve paylaşıyorum diğer kurulları öğrenen arkadaşlar paylaşsın

Yeni yüksek kurula gidecekler kocatepeyi arayacak

Bölge kurulları aşağıdaki gibi... Bunların iletişim bilgilerini bilen varsa lütfen bu başlıkta paylaşsın...

BÖLGE SAĞLIK KURULLARI - BAĞLI BULUNAN İLLER
İSTANBUL: İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli
İZMİR: İzmir, Aydın, Manisa, Uşak, Muğla, Denizli
ANTALYA: Antalya, Isparta, Burdur
ADANA: Adana, Hatay, İçel, Osmaniye
KOCAELİ: Kocaeli, Sakarya, Düzce
BURSA: Bursa, Yalova, Balıkesir, Çanakkale
KONYA: Konya, Niğde, Aksaray, Karaman
KAYSERİ: Kayseri, Nevşehir, Kırşehir,Yozgat
SAMSUN: Samsun, Ordu, Sinop, Rize, Artvin

izmir ve izmire bağlı iller;0232 4257543

Bülent bey eskiden üst kurul olarak maluliyet ve sağlık kurulları daire başkanlığına gidiyordu şimdi artık yüksek kurul olarak ankara kocatepe sağlık kurulu görevlendirilmiş artık son karar kocatepeden yani onunda tel 0 312 415 0100 dan 349 tuşlanacak

Benim evraklar maluliyet ve sağlık kurulları daire başkanlığında değerlendiriliyordu ara karar için üniversiteden yeni rapor istenmişti ben raporu alıp gönderene kadar kocatepe başlayınca benim yüksek kurula giden evraklarım ordan buraya yani kocatepeye gönderilmiş kararı artık kocatepe veriyormuş yalnız ret gelen itiraz edilen raporlara yüksek sağlık kurulu (maluliyet ve sağlık kurulları daire başkanlığı) bakıyormuş bugün öğrendim aslında ben evraklarınız bizden çıktı denildiği için sgk niğde il müdürlüğünü arayıp duruyordum ama halen ankara kocatepedeymiş hayırlısı bekliyoruz
sonuç yüksek kurul sadece itiraz edilen dosyalara bakacakmış.

@OturanBoğa[FONT=sans-serif]
bir türlü istanbul sgk sağlık kurulunun telefonunu bulamadım siz biliyormusunz[/FONT]

istanbul sgk bölge sağlık kurulunun telefonunu bilen varmı?

Bülent abi bu numaralar Ankara sgk ya ait galiba 0312 ile başlıyor.
Bana istanbul bölge sağlık kurulu lazım

İstanbul Bölge sağlık kurulu no buldunuzmu

İstanbul Bölge sağlık kurulu maltepe

Yok mu İstanbul Bölgenin numarasını bilen arkadaşlar

cexert1

Şöyle bir bilgi buldum:

Adres: Binbirdirek Mah. Peykhane Sk. No:8 PK. 34122 Çemberlitaş / İSTANBUL
Telefon: 0212 638 30 00 - 638 33 99 - 511 89 20 - 588 43 00 - 409 20 00 - 413 05 00
Faks: 0212 638 30 35 - 571 00 33 - 458 44 00

Neresini aradıysam birtürlü istanbul bölge sağlık kurulunun telefonuna ulaşamadım.Modaratör arkadaşlar ilgilenebilir mi acaba ?

Üst Alt