Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maluliyetim işe girdikten sonra olmasına rağmen SGK malulen emeklilik başvurumu..?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
selam bülent bey

04,10,2000 bagkur girişim 31,01,2003 yılında işyerimde üzerime kapı düşmesi sonucu T11-12 parapleji
- 1860 gün pirim günüm vardı halen istege baglı bagkur pirim ödüyorum
01,08,2013 tarihinde malulen emeklilik için gaziantep sgk ya dilekçemi verdim üniversite hastanesine rapor için sevk ettiler üniversiteden raporumu aldım 22,08,2013 tarihinde sgk ya teslim ettim 26,08,2013 tarihinde bölge saglık kurulundan ara karar çıktı ara kararda işkazasında tedavi gördügün hastaneden amaliyat notları ve tedavi gördügün epikriz raporu ve idrar-gaita test sonuçları istediler gereken evrakları temin edip 10,10,2013 tarihinde sgk ya verdim 05,11,2013 tarihinde bölge saglık kurulundan red kararı verdiler red kararında şunlar yazıyor

5510 sayılı kanunun malul sayılma başlıklı 25,maddesi ile çalışma gücü ve meslekte kazanma gücü kaybı oranı tesbit işlemleri yönetmeligi çerçevesinde incelenmiş olup 30,10,2013 tarih ve 1461 sayılı karar yazılarında ''mevcut belgelere göre çalışma gücünün en az % 60'ını kaybettigini anlaşılmış ise de: sigortalı olarak ilkdefa çalışmaya başladıgı iş yerine maluliyetini gerektirecek düzeydeki bu hastalıgı veya arızası ile girdigi tesbit edildiginden söz konusu maddenin 2,fıkrasına göre malullük aylıgından yararlanamayacagınıza '' karar verilmiştir.bu durumda hakkınızda yapılacak bir işlem bulunmamaktadır.​

bülent bey ben 04,10,2000 ilk işe başladıgım yani ilk sigorta girişimde herhangi bir hastalıgım ve maluliyetim yoktu
31,01,2003 tarihinde kaza geçirdim
01,02,2003 tarihinde amaliyat oldum o tarihte amaliyat oldugum hastaneden amaliyat ve tedavi gördügüm epi kriz raporumuda verdim
yarın
adli tıptan kaza geçirdigimde karakolun tutanaklarınıda alıp dilekçe yazıp bölge saglık kuruluna itiraz edecegim

bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim

Saçma sapan bir red kararı olmuş! Dediğiniz gibi, ameliyat zamanına ait evraları eklyere karara itiraz edin. Sonuç olumlu olacatı.

evet bülent bey amaliyat oldugum zamana ait raporuda itiraz dilekçesiyle birlikte gaziantep sgk muna teslim ettim
onlar ankara yüksek saglık kuruluna yolladılar sgk sitesinden baktım 15.11.2013 tarihinde zimmetten çıkarıldı yazıyor
inşallah ankara yüksek saglık kurulundan onaylanır.
benim ilk bagkur işe başlama yani ilk tescil tarihim 04.10.2000 5.ay 23 günüm vardı 27.03.2001 tarihinde terk vermiştim 01.02.2003 yılında kaza geçirdim 17.03.2011 yılında sgk affında borcumu yapılandırdım yatırdım
askerlik ve yurtdışı borçlanmasını yatırdım 1800 günü tamamlayamadıgım için istege baglı bagkur yatırmaya başladım istege baglı bagkuru halen yatırıyorum 01.08.2013 tarihinde malulen meklilik dilekçemi verirken 1860 günüm vardı bu bilgileride sizinle paylaşmak istedim.

01.02.2003 tarihindeki kazaya dair her türlü tutanak vs. iş görecektir zaten.

arkadaşlar yüksek sağlık kuruluna 08.01.2014 tarihinde yaptıgım itiraz dilekçem çok şükür bugün aradım onaylanmış postaya verilmiş baglı bulundugum sgk na yollamışlar

inşallah magdur olan arkadaşlarımında emekliligi onaylanır

arkadaşlar merak ettigim konu maaş baglanırken ilk emeklilik dilekçemi 01.08.2013 tarihinde verdim sgk rapor için hastaneye sevk verdi hastaneden raporu aldıgım raporu 22.08.2013 tarihinde verdim sgk yuksek saglık kurulu 10.03.2014 tarihinde itirazım onaylandı
benim maaşım hangi tarihte başlar kaç aylık baglanır

bilgi verirseniz memnun olurumemegi geçenlere teşekkürlerimi sunarım

Hadi gözünüz aydın. :)

Emekliliğe temel olacak raporun tarihi 22.08.2013 ise, 01.09.2013 itibarı ile emekli maaşı birikir.

hadi gözün aydın hayırlı olsun kadir ustam darısı başımıza

Üst Alt