Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulsün dediler ama malulen emekli etmediler!?

MrtSzgN

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar..Benim oldukça büyük bir sıkıntım var.
Durumu kısaca özetliyeyim...
17/07/2007 tarihinde kendi iş yerimi açarak bağkurlu oldum...12/12/2009 tarihinde kadar,
17/12/2009 tarihinden 21/03/2013 tarihine kadarda sigortalı olarak çalıştım...
RAHATSIZLIKLARIM
Doğuştan Opera Anal Atrezi 27/12/1982
Böbrek Nakli 27/08/2009
Malülen Emeklilik için sigortaya başvuruda bulundum 01/09/2012 tarihinde
27/02/2014 tarafıma aşağıda ki iki ayrı evrak olarak gönderilen kararlar tarafıma gönderilmiştir;
NOT:01/09/2012 ve 27/02/2014 tarihleri arasında 6-7 defa red geldi hem Ankara Sağlık Kurulundan hem bağlı bulunduğum ilden)

ÖZÜR ORANIM : % 81
TOPLAM PRİM GÜN SAYIM : 2099

KARAR (Evrak -1)
İlgide kayıttlı dilekçeniz ile malullük tespiti için gerekli tespitler yapılmış olup;Kurum Sağlık Kurulunun 28/01/2014 tarih 300 sayılı kararı ile çalışma gücünüzün %60'ını kaybettiğiniz kararı verilmiştir.
Kurumumuzda 26....... Sigorta sicil numarasıyla kayıtlı olduğunuz ve 12/07/2007 Tarihinden itibaren çalışmanız olduğu kayıtlarımız tetkikinde anlaşılmış olup maluliyet maaşının bağlana bilmesi için gerekli olan 10 Yıllık sigortalık şartını yerine getirmediğinizden tarafınıza malullük aylığı bağlanmadığı;
Ayrıca 10 yıllık sigorta süresi tamamlandıktan sonra kurumumuza müracatınız halinde malüllük aylığı bağlanacağını;
Bilgilerinize arz ederim.
NOT:Bu süre zarfı içerisinde 6 aydan fazla sigortalı olarak çalışmanız halinde malüllen emeklilik hakkınızın iptal edilektir.
KARAR (Evrak -2)
Yukarıda adı,soyadı T.C numarası yazılı hak sahibi hakkında düzenlenen rapor ve dayanağı belgelerin,aşağıda belirtilen tıbbi mevzuat çerçevesinde incelenmesi neticesinde,sağlık kurulumuzun verdiği karar aşağıda belirtilmiştir.
Adı geçenin çalışma gücünün en az %60'ını KAYBETTİĞİNE,
Yardıma Muhtaç OLMADIĞINA,
Kontrol Muayenesi GEREKMEDİĞİNE,
Karar verilmiştir.

Ben bu kararlarla sigortaya gittim maaşımın bağlanması için orada ki hanımla gerekli işlemleri yaptık ve maaşım bağlanması için imzamı attım.
Ama; iki gün sonra geri çağırdılar ve maaşımın bağlanmıcağını söylediler
Sigorta ödeyebilirmiyim dedim 6 Aydan fazla olursa Emekliliğimin yanacağını günüm dolduğunda yeniden hastaneye sevk edileceğimi söylediler.
Peki tamam dedim bunada kabul Sigortadan bali faydalanabilirmiyim dedim onada HAYIR dediler.
ŞİMDİ;
Benim nasıl bir yol izlemem gerek
1-Mahkemeye vermek mi?Mahkemeye verirsem davam ne kadar sürer?Kazanma şansım % kaç?
2-Sabır ile beklemek mi?Bu durumda yapabileceğim en iyi en mantıklı şey ne olabilir?
3-Şuan maaşım bağlanmış olsaydı ne kadar maaş bağlanırdı?
4-Allah rızası için bana hayırlı bir çıkış yolu çizelim inşallah..

Kurum yazısında 12/07/2007 Tarihinde sigortanızın başladığını ve 10 yıllık süre gerektiğini açıkça yazmış;
bu durumda 2017 yılına kadar bekleyeceksiniz.

Günü gelene kadar 2022 maaşı için, gelir kriteriniz uygunsa başvurun derim.

Malullük aylığına Nasıl hak kazanma şartları aranmaktadır.

Malulen Emeklilik Şartları için ilgili Kanunun 26 ncı maddesi gereğince, sigortalıya malullük aylığı bağlanabilmesi için sigortalının;
- Kanunun 25 inci maddesine göre malul sayılması,
- En az 10 yıldan beri sigortalı bulunup, toplam olarak 1800 gün veya başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malul olan sigortalılar için ise sigortalılık süresi aranmaksızın 1800 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması.

01.Eylül 2013 yürürlüge giren yönetmeliğe göre, tüm organ nakli gerçekleştirilen hastalara (kemik iliği hariç) koşulsuz maluliyet hakkı verildi....! densede denileni yapmıyorlar..?

Murat kardeşim size tek bir önerim var bu formda yaşananları dikkatli bir şekilde oku..
Konu: ''Böbrek nakli oldum. Malulen emekli olabilir miyim?'' yanıt aradığın soruların hepsine yanıt bulabileceğine eminim.

17/07/2007 + 10 = 17/07/2017 tarihinden önce malulen emekli olamazsınız. O tarihe kadar çalışıp çalışmamak, sigortalı olup olmamak emekliliğiniz açısından tümüyle etkisizdir.

Ne kadar maaş bağlanır

Merhaba arkadaslar
892 gün Bagkurum var bagkur baslangıc 12.07.2007
1222 gün sigorta var 12.12.2009 sigorta baslangıc 03.03.2013 sigorta bitis
26.02.2017 Malülen emekli olma
Maas baglanma Temmuz 2017 de nasipse.
ORTALAMA Ne kadar maas baglanır acaba ???
Rahatsızlık
Böbrek Naklli ve Opera Anal Atrezi tanısı ile emekli oldum..

MrtSzgN

Eğer primlerin tamamı asgari ücret üzerinden ödenmişse, 750 TL gibi bir maaş bağlanır.

Merhaba arkadaşlar hayırlı günler diliyorum.Bugün emekli maaşım 01.08.2017 tarihi itibari ile 642 TL olarak bağlandı.Sizce az değilmiş??itiraz etmek istiyorum maaşıma.Bir itiraz dilekçesi örneği alabilirmiyim?tesekkürler.

Bağlanan malüllen emekli maaşı normal mi ?

[FONT=sans-serif]Merhaba arkadaşlar hayırlı günler diliyorum.

Bugün emekli maaşım 01.08.2017 tarihi itibari ile 642 TL olarak bağlandı.Sizce az değilmi??itiraz etmek istiyorum maaşıma.Bir itiraz dilekçesi örneği alabilirmiyim?tesekkürler.
[/FONT]
[FONT=sans-serif]
Sigorta bağkur giris :12.07.2007[/FONT]

[FONT=sans-serif]Bağkur cıkıs :15.12.2009[/FONT]
[FONT=sans-serif]Sigorta giris: 17.12.2009[/FONT]
[FONT=sans-serif]07.07.2013 sigorta cıkıs[/FONT]
[FONT=sans-serif]Bagkur gün : 872[/FONT]
[FONT=sans-serif]Sigorta gün :1222
E-DEVLET GÖZÜKEN

Maasımın 642 TL oldugunu sgk yı arayarak ögrendim.daha elime yazı gelmedi.
[/FONT]

AdMURATSoyadSEZGİNDoğum Tarihi27.12.1982Sicil No2......Aylık Başlangıç Tarihi01.08.2017Durum Kodu2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 0.002000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.002008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 40.00İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.002000 öncesi Gün02000 – 2008/10 arası Gün 4392008/10 sonrası Gün 1653Toplam Gün2092Göstergesi0Hisse Oranı1/1Sigortalının En Son Çalıştığı SektörÖzelAylık Tutarı Birikmiş Aylık Tutarı0Ek Ödeme Tutarı Kesinti Tutarı Banka Banka Şube

MrtSzgN

Maalesef, geçen her gün emekli maaşları düşmeye devam ediyor.
Bağlanan aylığın yeniden hesaplanması için sigorta müdürlüğüne dilekçe ile başvurun. Şansınızı deneyin...

bu ne ya 642 lira emekli maaşı kafayı yedirecekler bize valla türkiyenin 100 de90 ı inanmaz buna biz biliyozda inanıyoz aklım almadı yemin ederim

Bugün sigortada malülen emeklilik işlerine bakan şef ile görüştüm hiç karıştırma maaşın iyi 400 lira 500 lira alan var dedi.Maaşının yeniden hesaplanmasını istesende sana cevabı ben yazıcam yüzüne söylim dei;''Maasınızı Sisteme giriyoruz sistem belirliyor maasınızda bir yanlis hesaplama yoktur'' yazıp sana göndericem dedi hic uğraşma dedi.Maasımızı sistem hesaplıyormus.

Simdi ben laf olsun diye yeniden hesaplanmasını talep etsem gelen cevaba göre SGK'ya dava acsam nasıl olur???Değer mi değmez mi arkadaşlar???Daha önce aynı konudan müzdarip olup dava eden arkadaslar varmı acaba..Bu arada 2000 ve sonrasında maası bağlananların hep düşükmüş :-(

Maalesef 2008 yılından itibaren yatan primler yapılan düzenleme ile düşük emekli maaş almaya sebep oldu . Siyasi kişilerden yapılan açıklamaya göre emeklilerin üretimde yer almayacağı ve katkı sağlamayacağı için hep düşük olacak . Çalışamayacak durumda olan biz engelli camiasını zor durumda bırakmaktadır bu emekli maaşları . İnşallah yeni düzenlemeler gelir bu mağduriyetler kapanır .

Üst Alt