Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulun emeklilik başvurum kabul edilmiyor. Staj başlangıcım etkili olur mu?

Arslan barlak

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Madende çalışyorum 2006 8 ayda işbaşı yaptım
1 sene önce hastalandım 600 şeker den 15 gün hastahane de yattım devlet hastanesinden şeker tansiyon koah beyin damarlarından yüzde 70 rapor aldim
ama sene tutmayınca skg beni malunen emellik için üniversiteye sevk etti ilk ankaradan red geldi itiraz ettim eksik muayne göz ve piskiyatriye heyet odası sekreteri yazmamıştı
yer altı 3900 pirimim var 4000 de emeklilik hakkı kazanıyorum ama 20 sene sigortalık süresi belemem lazım
buarada 1988 den okuldan staj im var üniversite gözden ve piskiyatrien muayne için ankaradan belgeliği bekliyorum

Arslan barlak

Malulen emeklilik için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybı olması lazım.
Maalesef staj başlangıcı bir avantaj sağlamaz. Eğer ilk sigortalılıktan önce askerlik yapmışsanız askerlik borçlanması yapıp borçlandığınız gün kadar sigorta başlangıcınızı öne çekebilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

%70 engelli raporum ile emeklilik şartlarım nedir?

Madenden yeraltında 4012 pirim var 2006 ağustos 19 tarihinde girişim yüzde 70 engelli raporum var engelli emekli olabırmıyım

Ufukalp

Muhtemelen sakatlık öncesidir çünkü 4857'nin 30. maddesi yer altında engellilerin çalışmasının mümkün olmadığını söylüyor.

hozgul
Ben de onu diyorum, ama yeraltında 4012 gün prim deyince şaşırdım, çünkü 2006 Ağustos girişi itibariyle neredeyse primlerin tamamına yakını oluyor bu.
Dediği gibi 4012 günün tamamı yeraltı işleri kapsamında ise engellilik durumu yeni oluşmuş demektir.
Ekim 2008 öncesi sigortalı olup madenlerde yeraltı işlerinde sürekli 20 yılı olmadığı için arkadaşımızın emekliliğine sadece yeraltı avantajı yeterli olmamaktadır.
Bu durumda yeraltında geçen sürenin prim gün sayısının dörtte biri fiili hizmet süresi zammı olarak toplam prim gün sayısına ve sigorta süresine eklenecektir.
Kesin hesap için arkadaşımızın bize biraz detay vermesi gerekiyor.
Doğum tarihi, ilk sigorta başlangıç tarihi, yeraltı işleri kapsamında çalışmaya başladığı ve bıraktığı tarih ile sadece bu kapsamdaki prim gün sayısı, toplam prim gün sayısı, şu anda çalışıyor mu, hangi kapsamda vs bir çok bilgi gerektiren bir konu.
Örneğin engelli kontenjanından olmayıp yeraltı çalışması devam ediyorsa vergi indirimi bile alamaz, engelli olması işe yaramaz, çünkü engellilerin yeraltı işlerinde çalışması yasaktır.

Üst Alt