Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mamak Devlet Hastanesi'nden Sağlık Kurulu raporu tecrübem

can0138

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar dün Mamak Devlet hastanesinde sağlık kuruluna girdim. Girmeden önce forumda çok araştırdım ama açılmış konu bulamadım. Ben de yaşadıklarımı konu olarak açıp faydalanacak insanlara yardımcı olmak istedim.

1- Sistem randevu ile çalışıyor. MHRS'den randevu almanız gerekiyor. Randevusuz olanları kabul etmiyorlar. Fakat tanıdığı olan birini randevusuz aldıklarına şahit oldum. Yani ya randevunuz olacak ya tanıdığınız. Randevuyu iki hafta önceden almıştım ben.

2- Bipolar bozukluk hastasıyım. Heyete girmeden önce Kuruldaki psikiyatri doktorundan randevu aldım, kurul için hangi evrakları getirmem lazım diye sordum. Yatış yaptığınız hastaneden evraklarınızı alın gelin dedi. Net bir bilgi vermedi. Forumda araştırdım, şunları aldım:

-Epikriz (Bizim rahatsızlıklarda hastane yatışınızın olması, rapor alabilmek için önemli bir unsur sanırım.)
-Hastalık durum bildirir rapor
-İlaç raporları
-Eczaneden alınmış son bir yıldır kullandığım ilaçları gösteren çıktı
(Kurul günü doktor bunları özellikle başvuru evraklarının arkasına zımbalatmamı istedi.)
(Kurula hangi doktorun gireceğini nereden bildiğimi sorarsanız kurul günü mhrs randevusu açık olmayan branş doktorunun kurula gireceğini tahmin ettim. Tahminim doğru çıktı)

3- Randevu aldınız, randevu günü ne yapacaksınız?
Polikniklerin bulunduğu bölümde ikinci katta sağlık kurulu var. Sabahtan oraya gidiyorsunuz. Ben gittiğimde baya kalabalıktı. Genelde yaşlılar oluyor. Kendinizi bir kötü hissediyorsunuz. Sonra alışıyorsunuz:)

İlk olarak orada hazır olan dilekçe örneğini doldurup sizi çağırmalarını bekliyorsunuz. MHRS randevu sırasına göre çağırıyorlar. Bu işlemleri siyah gözlüklü ve yardımsever bir güvenlik görevlisi takip ediyor.

4- Sıranız geldi ve içeri girdiniz. Kayıt açma, fotoğraf çekimi ve hangi doktorları ziyaret edeceğinize dair bir çıktı alınıp size veriliyor.

5- Çıktıyı alıp doktor doktor gezmeye başlıyorsunuz. Maraton başlıyor. Ben çıktıyı saat 10:00'da aldım, 12'de doktorlar çıkıyormuş. İki saatiniz var anlayacağınız. Fakat bu gözünüzü korkutmasın, doktorlar o gün sadece sağlık kurulu hastalarını kabul ettiği için benim 7 doktoru dolaşmam bir saat falan sürdü. (Bazı doktorlar maske takmanızı istiyor. Yanınızda maske olmasında fayda var)

6- Ben psikiyatri hastası olduğum için en son psikiyatri doktoruna gittim. Diğer doktorlara sağlamım bir sıkıntım yok dedim. Bazıları kan tahlili falan isteyebiliyorlarmış. Bu sebepe işi uzayanlar oldu. Ben Perşembe günü gittim, tahlil sonuçlarınız öğleden sonraya yetişmezse direk salı gününe atıyorlar.

7- İşin püf noktasına geliyorum, bütün doktorları gezip elinizdeki kağıdı hepsine imzalattıktan sonra 12'den önce tekrar sağlık kuruluna götürüp teslim etmeniz gerekiyormuş. Benim bundan haberim olmadığı için görevli hanımın insafına kaldım. Allahtan evrakı kabul etti ve beni sıraya aldı. Keşke bu işlemleri yazıp duvara falan assalar da okuyup ona göre hareket etsek.

8- Forumda bazı durumlarda kan tahlili istedikleri için aç gidin diye yazıldığını okuduğum için aç gitmiştim. Aklınızda olsun aç giderseniz yanınızda yiyecek birşeyler bulundurun. Kan verdikten sonra lazım olur:)

9- Kurul öğleden sonra 13:30 da toplanıyor. Odalarına gidip tek tek imza attırdığınız doktorlar kurul odasında toplanıyorlar. Fakat bu sefer size soru falan sormuyorlar. Bana geç dediler, odanın ortasındaki bir sandalyeye oturdum iki dakika sonra kalkabilirsin dediler.

10- Öğleden sonra önce yaşlıları ve oksijene bağlı olanları alıyorlar sonra tesadüfe göre çağırıyorlar. Evrakınız kaçıncı sıraya düştüyse ona göre. Son verip en başa geçme şansınız da var:)

11- Askerleri içeri toplu olarak alıyorlar.

Ben genel olarak hizmetten memnun kaldım. Bir devlet hastanesi ne kadar olabilirse o kadar iyi çalışıyorlar. Yaşlılar için doktor doktor gezmek biraz zor olsa da tek bina içerisinde hepsini halletmek kolay oluyor. Şimdi sonucu bekliyoruz. Bir hafta on güne kadar çıkar sonuç dediler. Sonuca e-devlet üzerinden ulaşıyorsunuz:

https://www.turkiye.gov.tr/saglik-e...-engellilik-saglik-kurulu-raporlari-sorgulama

Ben biraz stres yaptığımda uykularım bölünüyor. Bu gece de zor geçti. Sonuç nasıl gelecek, süreli mi süresiz mi verecekler bilmiyorum. İnşallah sürekli gelir de tekrar tekrar uğraşmak zorunda kalmayız. Hastalığın sıkıntılarını çekiyoruz bari nimetlerinden de faydalanalım dedik.

merhaba oğlum 1 sene önce askere gitmişti.askerlik bitimine çok az kala bipolar teşisi konuldu.gerekli evraklar toparlanıp hemen muaf oldu o yönden için rahat olsun evladım.ama sıkıntısı askerlik bittikten sonra başlıyor. üniversite mezunu benim oğlan askere gitmeden önce iş ilanlarına başvuru yaptımı 2 gün içerisinde telefon gelirdi askerlikten.muafı tikledikten sonra 6 aydır arayan soran yok. geçen gün merak edip muaf tikini kaldırmış ertesi gün aramışlar. kahroldu niye 30 küsür gün kala başıma bunlar geldi diyor kendine kızıp duruyor. bari iş görüşmelerine gidersen bipolar olduğunu söyleme diyorum sağlık raporu isteyecekler orada yazacak zaten diyor.hayata dair hevesi umudu kalmadı bir an önce ölüp gideyim diyor. ben bir şeyler yapmak istiyorum ama elimden bir şey gelmiyor.gözümün önünde 1 senede eridi intihar etmesinden şüpheleniyorum. bol bol konuşuyorum ilaçlarını düzenli kullandırtıyorum ama bu hayat böyle gitme deyip duruyor.ne yapacağımı hiç bilmiyorum. genç evlatlarım askere giderken yüz kere düşünün. orada öyle insanlar var ki sağlıklı olsanız bile benim oğlan gibi olabilirsiniz. hayatınız ellerinizden kayar gider. benim başım yandı sizin yanmasın her gece kara kara düşünüp duruyorum düşmanımın başına gelmesin bu illet.

Çok geçmiş olsun. Psikiyatri hastalarının özel sektörde diğer engellilere göre dezavantajlı olduğunu okumuştum. Maalesef işsiz olmak bu hastalığı daha da tetikliyor. Özgüven kaybı, olumsuz düşünceler ve sonunda depresyon gelebiliyor. Doktorum bana özellikle iş hayatına devam etmem gerektiğini söylemişti. Birşeyle uğraşınca zaman çabuk geçiyor. İş bulmak için de en kolay yol engelli raporu alıp e-kpss ile atanmak sanırım.

can0138 onu da araştırdım o sınava girenlerde normal kpss daha iyi diyor birde bizim oğlana rapor vermezler gayet iyi durumda olduğunu söylüyor uzmanlar

Artık Mamak devlet hastanesi sağlık kurulundan MHRS üzerinden randevu alınamıyordu. Biraz önce baktım tekrar randevu açmışlar. 16 gün sonraya alınabiliyor.

Son düzenleme:
Arkadaşlar 2 hafta oldu hala rapor e devlette çıkmadı arıyorum ulaşmak mümkün değil ne tavsiye edersiniz?

Telefonları arıyorum 20 defa aramama rağmen açan olmadı. Santral de konuyu anlatınca direk yüzünüze kapatıyor.

Son düzenleme:
Bugün raporum onaylandı. Yüzde 40 iki yıllık. Tam iki haftada e-devlete düşmüş oldu. Aynı anda e-nabıza da düştü. Herkese geçmiş olsun:)

Muayene süreçlerinin bitmesinin ardından Ben de bugün heyete girdim Mamak Devlet Hastanesi'nde. Askerlikten muaf olmak için ve süresi biten engelli raporumu yenilemek için. Bakalım iki raporun sonucu ne kadar sürede düşecek E-Devlet'e....

can0138

dedektif gibi hangi günler çalışıyor hangi günler kurulda araştırmış,
çok büyük çaba keşke 5 yıllık verselerdi onca stres

Üst Alt