Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mani ile Psikoz arasındaki fark nedir?

sokr@t

Aktif Üye
Konular
99
Reaksiyonlar
235
Gerçek dışı düşüncelere sahip olma durumu bazen mani bazen de psikoz olarak adlandırılıyor aralarındaki fark nedir yoksa aynı şeyler midir bu konuda bilgisi ya da fikri olan var mı ?

Desene ben mani 'de yaşamışım psikoz 'da eksik bir şey kalmamış .:cool:

@sleeping beauty çok önemli bir şey yazdın şizofren değilsin mani yaşıyorsan dedin bunu öğrenmem iyi oldu .Ben psikoz ya da mani her ne ise ona girdiğim zaman hiç yorulmak nedir bilmiyorum müthiş enerjik konuşkan ve daha da önemlisi hiç olmadığım kadar öz güven sahibi biri oluyorum yaşadıklarım gerçekten çok ilginç .

Depresyondayım zaten uzun süredir sürekli takıntılı özellikle de geçmiş olaylar insanlara karşı mutsuz iki de bir ölüm aklına gelen bir ruh haline sahibim hatta ölüm konusu aklıma geldiğinde beni tek rahatsız eden konu bu olursa birilerinin sevinecek olması hatta bazen de kafamın içinde kendi kendime hakkımda dedikodu yaptırıyorum hiç görüşmediğim insanlara bazen sinir oluyor bazen de gülüyorum delirdim galiba .Uyku konusu ise cedrina ile uyuyorum bu aralar dozu arttırdığım oluyor.

Mani ile psikoz arasında hic bir baglantı yoktur mani ortada hic bir şey yokken kişinin kendini göbek atacak kadar mutlu etmesidir bir beyin bozuklugudur psikoz ise aklın ucması gitmesi mantıklı düşünememektir

Takıntı olayı da bir yerde psikoz 'a benziyor o zaman kafamın içinde sadece kendi beynimin kurduğu senaryolar ile uzun süredir görmediğim insanların benim hakkımda konuşmalarını kuruyorum bazen ve bunlar genelde ileri geri kötü konuşmalar oluyor sonuçta bu da mantıklı düşünememektir .

sokrates dogru aşırı şüpe ilik diyelim takıntı demiyelim psikoza girer psikotik bozukluk tanısı koyulur

Evet şüphecilik ve benim hakkımda şöyle konuşuyorlar böyle konuşuyorlar gibisinden kendi beyninde ürettiğin olasılıklarla kesin sonuca varmak aslında herkesin derdi kendine zaten kimse kimseyi çok uzun süre konuşmaz hele ki görüşmüyorsa hiç konuşmaz unutur gider .Herhalde geçmişte hayatına bir şekilde giren insanları bir türlü unutamamak ve yaşanan olayları beyninde çok fazla büyütmek önemsemek benim durumumda olanlara has bir özellik .

ARKADAŞIM SENDE OKB VAR BÜYÜK OLASILIKLA ŞİZOEFFEKTİF BOZUKLUKSUN
sokrates

BUDA ŞİZOFREN MESELA :D:D:D:D:D:D:D

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM! videodaki tipi salla da ben de Okb var ise bile şizoaffetif bozukluk teşhisine nasıl vardın ?

Şizofreni ve Şizoaffetif Bozukluk arasındaki fark ya da farklar nedir ? Bana farklı hastanelerde farklı zamanlarda her iki teşhiste kondu o yüzden soruyorum. Şu an ise organik olmayan psikotik bozukluk tedavisi görüyorum prozac ve cedrina kullanıyorum .

Üst Alt