Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Manik depresif, bipolar hastasıyım. Vergi indirimi ile emekli olmak istiyorum..?

Figen08

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, ben manik depresif, bipolar hastasıyım, bu döneme kadar üç kere Bakırköy'e yatırıldım, 7700 küsür prim günüm var ve artık çok yoruldum her girdiğim işte 1 aydan fazla kalamıyorum, hastalığım yüzünden göze batıyorum. Üç ay önce kriz dönemine girip işten çıkmak zorunda kalmıştım ve şuan hala iş bulmakta zorlanıyorum.
Sizce işe girip vergi indirimine başvursam, tek bir hastalıktan bana %40 verirler mi? Verirler de emekli olursam, normalde alacağımdan daha mı az maaş bağlanır?

Şimdiden teşekkürler

büyük ihtimalle alırsınız ilaçlarınızı düzenli olarak alıyorsanız eczaneden ilaç dökümüde dikkate alınıyor ona göre karar veriyorlar

20 senedir kullanıyorum ben ilaçlarımı düzenli olarak, umardım dediğiniz gibi olur.
Teşekkürler ilginiz için.

Figen08

sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üstü vergi indirimi raporu alabilirsiniz. Öyle tahmin ediyorum.
Hele hele bakırköy de 3 kere yatışınız olmuşsa, bence hiç zaman kaybetmeyin siz.

Vergi İndirimi Başvurum Hakkında

Merhaba arkadaşlar,
Vergi indirimi ile emeklilik başvurusu 8 eylülde yaptım, 18 eylülde heyete girdim ve şuan sorgulama yaptığım zaman vergi dairseninin sitesinden; başvurumun "Hastaneden rapor bekleniyor" aşamasında olduğunu görüyorum.

-Hastanenin (Bakırköy) raporumu iletmesi daha çok zaman alacak mı?

-Eğer raporum olumlu gelirse ve ben bu doğrultuda SGK'ya emeklilik başvurumu yaparsam, emeklilik maaşımı hangi tarihten itibaren vermeye başlarlar? SGK'ya başvurduğum tarih mi yoksa Vergi İndirimine başvurduğum tarihi mi baz alırlar? Toplu maaş alabilecek miyim?

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Figen08

Yanlış anlamaidysam vergi dairesinden sonuç bekliyorsunuz herhalde bu işlem 45 gün civarı geliyor işyeri si ze geliyor sonra siz emeklilik için işyerinden ayrılıp sgk ya başvurup emekli işlemlerini baslatiyorsunuz başvurduğunuz aydan sonraki ayin biri itibari ile maaşınız işlemeye başlar

Hocam aldıgın raporun yuzdesı kac ben de bipolarım calısıyorum evden hıc cıkamıyorum cok sıkıntılı bir sekılde ıse gıderken evden cıkıyorum mecburen. Memurum. Yolda sokakta cok dıkkat cekıyorum

uoy359

merhaba benim % 40 raporum var bipolar olarak ve bu raporla da emekli oldum

Üst Alt