Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Manik Depresif Hastaları ve askerlik işlemleri..?

tysharp

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.

Manik depresif hastaları askerlikten muaf sayılıyor mu?

Hiçbir raporum yok ama tedavi görüyorum doktorum sana rapor vermek istemiyorum dedi. Askerlik şubesinde bunu belirteceğim ve askerliği de yapmayı düşünüyorum. Aynı zamanda mühendisim ve çürük raporu almak memuriyette sorun çıkarır mı?
kısaca askerlik işlemleri ve mühendis olarak devlette çalışabilir miyim? kanunda daimi akıl hastalığı bulunmamak yazıyor. bu gruba manik depresif giriyor mu?

İlginiz için teşekkür ederim.

Manik depresif dediğin bipolar duygulanım bozukluğumu

evet bipolar bozuklukla aynı isme sahip

bipolar başka bişey manik depresyon başka bişey..

eğer manik depresyonsa çürük raporu alamazsın...

Askere git arkadaşım

Askerlik iyi bişey inan bana..

gitmek istemiyorum gibi bir izlenim oldu geçmişte asker olmak isteyen biriydim :) ama rahatsızlık geçirdikten sonra almıyorlar diye okudum.

ben 68 gün askerlik yaptım. inan alacaklarını bilsem gene giderim...

keşke beni de alsalar :) heyet karşılasın bakalım sonucu göreceğiz

Çok net bir şey söylenemez. Gitmek istersen hiç bir şey beyan etmeden, ya da düzenli ilaç kullanıyorsan bunu beyan ederek gitmek istediğini söyle... Ama unutma, askerlik kolay bir şey değildir. Daha doğrusu, orada karşılaşacağın insanlar önemli! Dangalağın birine denk gelirsen askerlik bitmez... Ama diğer yandan askerlik yapmamanın toplumsal bir bedeli de olabiliyor. Bununla baş etmek de zor olur.

Onun için, iyi düşün, öyle karar ver.

Manik Depresif(Bipolar Bozukluk) vb hastalıklara sahip insanların askerlik işlemleri

Öncelikle merhabalar.

Geçen eylül ayında manik depresif olduğumu ve askerlik işlemlerinde neler yapmam gerektiğini sormuştum. Bizzat Gata'da neler yaşadığımı anlatıyorum.

Askerlik şubesinde sağlık ile ilgili bir form doldurmamızı istiyorlar. Burada hangi ilaçları kullandığımızı filan soruyorlar. İlaç ismi yazıp teslim ettiğimizde hastalığımızla ilgili birkaç soru ve oradan aile hekimine yönlendirme işlemleri yapılıyor.
Aile hekiminden sonra askerlik şubesi en yakın Askeri Hastaneye sevk ediyor. Gün geldiğinde gittiğimizde sıra veriyorlar. Öncelikle sıram geldiğinde hastalığımla ilgili belgeler istediler. Tarih çok önemliymiş. İlaç raporları eski olmasın diyorlar. Güncel, tedavi olduğuma dair belgeleri toplamalıymışım. Hastanede kalındıysa epikriz alıp onunla beraber hastanede tedavi olduğumuza dair ayrı belgeler toplanabilir. Yani tedavi gördüğünüz hastaneden bilgi mektubu alabilirsiniz.
Bunları askeri hastaneye götürüyorsunuz. Sizinle bir yakınınız giderse daha anlaşılır bir şekilde sorunlar iletilebilir. Yanınızda ailenizden birini alın onunla da görüşmek isteyeceklerdir. Sizi askeriye içerisinde psikoloğa yönlendirip bazı bilgiler alacaklar.
Psikolojik bir test olan bu soru kitapçığındaki soruları kesinlikle doğru cevaplayın. Hayal gördünüz mü, sesler duydunuz mu gibi sorularda eğer varsa doğru söyleyin ki kurulda incelendiğinde hastalık belirtileri var mı yok mu anlaşılsın. Ben bunları doğru işaretlemeye çalıştım.Daha sonra buradaki ilgililere 2 defa kriz geçirdiğimi belirtsem de ilk yattığım hastaneden epikriz götürmediğimden beni 1 kriz geçirmiş diye kabul etmişler sonradan muayene edildiğimde düzeltmeye çalıştım. Belki doktor bunu dikkate almıştır.
Sonra gün verip gönderiyorlar. Şu gün şu saatte kurula geleceksin diyorlar. Siz o gün geldiğinde gidip sonucu kurulda öğreniyorsunuz.
Bana kurulda hiçbir şey sormadılar. Hastalığım ve belgelerime dayanarak buna karar verilmiş.(Kurulda muayene olmadığınız doktorlarda var) O yüzden gerekli tüm belgeleri tam götürün. Sağlık raporu,ilaç raporu vs hastalığınızla ilgili her şeyi götürün derim. Çünkü insanlar askerden kaçmak için numara yapabiliyorlar. Komutanların her şeyden kuşku duymaları bu yüzden. Siz hastalığınızı gizler ve ilaçları nasılsa askeriye de kullanırım diye düşünürseniz büyük hata yaparsınız. Askerde bu tür bir olay yaşadığınızda inanmayacaklarına emin olabilirsiniz. Hastalığınızı belirtmediğiniz için suçlu siz olursunuz. Hava değişimi alırsınız ama askerlik sizin için çok büyük eziyet olur.
Hastalığınızdan utanmayın, bunu askere gitmeden önce belgeleyip askerlik şubesinde belirtin.

Diyeceklerim bu kadar.Psikolojik hastalıklarda prosedür böyle. Sağlıcakla kalın...
Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Askerlik işlemleri 2 yılımı aldı. 3. ve son gidişte muaf oldum. Engelli raporum olmamasına rağmen... iyi günler.

tysharp

gitme arkadaşım,kötü olursun söylim..ben orada hastalandım iyice..herkesin kaldırabileceği bir şey değil orası..

merhaba hastane de hava değişimi vermeden direk ayrıntılıkıta işlevsellik formu istendi. durum ne olur sizce?

yaşadığım bir travmadan ötürü ciddi sıkıntılar geçiriyordum. doktor f41.9 anksiyete bozukluğu diğer demişti. bugün formla beraber gittim. f41.9 anksiyete b. ve tanımlanmammış f43.2 uyum b.ları yazmış. ve açıklamadan sonra c 16 20 gün hava değişimi vermiş. sizce sonrası ne olur terhis için ne yapmak gerekir?

bu arada eski askeri hast. idi.

Uyum bozukluklarinin uzerine gidilirse bi hava degisimi daha sonrasinda muafiyet verilebilir

bir insan psikolojik sıkıntı çekiyorsa ve bu doktor tarafından da belirtililerse her ne olursa olsun bir zorunluluğu olmalı bence çünkü bir sürü haber var '' Asker de arkadaşını vurdu, bıcakladı, intihar etti '' diye oradaki disiplin ve ailesinden cevresinden uzaklaşması Allah korusun kötü bir çevreye gitmesi insanın psikolojisini daha da alt - üst eder .. Yani ne bileyim bu sistem gerçekten değiştirilmeli .. Bir tek bana mı saçma geliyor bilmiyorum ama bu psikolojisi az bozuk olan askere gidebilir mantığı ..

Ottoman20

Bölük ast s. ına sordum. memleketindeki hastaneden sadece hava değişimi alabilirsin dedi. terhis için buraya tekrar gelmen gerekir. dedi. burdan hastaneye tekrar göndermemiz gerekir dedi. doktora sorduğumda sağlık kurulundaki rapor geçerli olur demişti. komutan terhis için herşeyi rapora yazdığını söyledi fakat doktorun oyununa geldik galiba.

Raporda bu yaziyor. Birde ask. Sb. Aradim. Buradaki devlet has. Aldigin rapor gecerlidir dedi. Simdi buradaki heyete ciksam izin bitiminde bana askerlige elverissiz raporu verilirse ne olacak?

Dostum kafana gore heyete cikamazsin. Bölük komutanin sadece kita anket formu doldurur. Seninle ilgili görüşlerini yazar. Doktor da TSK Saglik Yetenegi yönetmeligine gore seni heyete cikarir. Heyete cikabilmen icin birligin hastaneye sevk etmeli. Poliklinikteki doktorda seni muayene ettikten sonra heyete cikartmaya uygun bulmali. Senin askerliginle ilgili karari kita hastanen verir. Hava degisimin bittikten sonra rdm katilisini yaparken sorunlarini soylersin psikologa o da sevk eder seni.

eyvallah

Ottoman20

Peki bu islemleri birlige gitmeden yapmam mumkun mu? Burada iken subeye gitsem orada hastaneye yonlendirseler ve orada doktor kita anket raporu ile veya ayrintili isl. Formu istese doktorun veya gonderirse heyetin verdigi karar gecerli olur mu? Yani sonucta sistem degisti belki bunda da bir degisiklik olmustur.

numberoasker
Dostum ben yeni sistemde aldim askerlige elverisli degildir raporunu. Senin dedigin gibi hava degisimindeyken cok ugrastim. Hastanenin heyeti oranin askeri olmadigin icin bakmiyor. Hastanelere gelen yazida heyet islemleri kita hastanelerinde yapilir yaziyor imis. Ve dogru olani da bu. Sen birliginden kita anket formu almadan gidemezsin. Komutanlarinin ve rdm psikologunun hakkindaki dusunceleri onemli. Sabret birligine teslim ol. 2. Gun hastaneye cikarsin zaten. Lakin bu rahatsizliklarla doktorun inisiyatifindesin kardesim

Ottoman20

Askerlik subeye gittim israrla buradaki heyet raporunun gecerli oldugunu soyledi. Herhalde sistem henuz belli degil.

Onu doktora sormak lazım. Ben nereden bilebilirim. En son muayenede her şey tamamken doktor sıkıntı çıkardı. sadece hava değişimi verdi. Neden sordunuz bir bildiğiniz mi var?

Üst Alt