Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Manuel aracımda tertibat olmasına rağmen H sınıfı ehliyette yetersizlik işlemi..?

kirtass

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Manuel Aracımı bir otomotivciden 3 taksit halinde 2. el olarak aldım. Otomotivci noter satışı ile kendi üzerine almış fakat ruhsatı gelmediğinden ve benim borcum bitmediğinden satışını bana vermedi. Ben de araca TERTİBAT TAKTIRDIM.

Polis çevirmesinde ARACIMI BAĞLADILAR ve EHLİYETİME EL KOYDULAR.

bütün şartları taşımış olmama polislere anlatmama rağmen bu işlemi yaptılar.

Manuel Aracımda TERTİBAT olmasına rağmen YETERSİZ EHLİYETTEN İŞLEM yapılırmı.

Bilginiz var ise beni yönlendirmenizi rica ederim.

hocam geçmiş olsun ama keşke önce sorup alsaydınız.tertibatın takılması önemli değil önemli olan mühendisin proje çizip bölge büyük mühendisine(makina-mühendisler odası müdürüne) onaylatıp sonra araçta takılı halde muayeneden geçirmekten durumundaydınız.ve onuda ruhsata işletmek.5 araç alıp sattım hepsinde prosedür aynı idi.bi arkadaş tertibatı ruhsata işletmediği için kazasını sigorta ödemem diyor.uzun oldu ama yanıma damdan düşen gelsin hikayesi.en fazla 600 tl ceza+park ücreti-10 puan ceza+1 ay mühlet.ama bu o bölgenin amirinin vijdanına bağlı...

arkadaşım geçmiş olsun, plakan ne özürlü plaka mı ???

Normal plaka var satış işlemi gerçekleşmediği için. Ehliyetimde de yazdığı için araca ÖZEL TERTİBAT taktırdım. Zaten engelimden ötürü aracı manuel kullanamam.

Teorik olarak, yapılan işlem doğru. Çünkü bir aracın özel donanımlı sayılabilmesi için aracıın usulüne uygun olarak tescil edilmesi gerek. Siz bunu yapmamışsınız.

Sakatlığınız nedir? Yapılacak işlemde ne kadar ceza kesiliyor?

Üst Alt