Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mart 2017'de aldığım raporla vergi indirimine başvurabilir miyim?

daruldarpp

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
16 mart 2017 tarihi itibari ile %42 sürekli engelli raporu aldım
%20 kemoterapi
%10 sağ testis alındığı için
%20 obezite
şimdi iş başvurusu yaptım ve haftaya başlayacağım aklıma takılan bazı sorular var lütfne yanıtlarmısınız bilenler :)

ben şimdi vergi indirimine başvursam deselerki bana yeni rapor al yada oran düşürülse vergi indirimi vermeleseler benim engelli raporum iptal mi oluyor yada yeni rapor al deseler almak zorundamıyım ? veermediler diyelim vergi indirimi engelli raporum ile ekpssye girip atanabiliyormuyum ve göreve başlayabilyormuyum bilgilendirin lütfen

ikinci sorum ise şu diyelim ki vergi indirimi aldım oran değiştirilmedi bu iş yerinden ayrıldım ve atandım veya bir kaç yıl sonra başka iş yerine başladım diyelim yine vergi indirimi için başvuru yapacakmıyım yoksa oda süreklimi oluyor ve merak ettiği asıl soru şu vergi indirimi aldığımızda kesin erken emekli olabileceğimiz anlamına geliyor mu yoksa yine ilerde rapor isteyebilirler mi şimdi ben zayıflamaya başladım ve yenisinii isterlerse almam çok zor lütfen bilenler bilgilendirsin pls :)

Arkadaşım yeni işe başlıyosun öncelikle hayırlı olsun.
İşe başladıktan sonra o işyerinde çalıştığına dair bir yazı alıp vergi daresine başvuruda bulunuyorsun vergi dairesi seni hastaneye sevk edecek yeni rapor alacaksın bu raporun ankaraya gidecek 2 veya 3 ay içersinde sonuçlanır
Vergi indirimi hakını elde edersen bu hak emekliliktede geçerli yani emekli olacağın zaman senden rapor istemezler.
İş değişiklik konusunda daha önceden vergi indirimin varsa yeniden çıkartmana gerek yok.

Raporun iptal olmaz oran düşük çıkarsa vergi indirim hakını kazanamasın.
Vergi indirim hakkı elde edersen erken emeklilik hakkı elde ettmiş olursun.
Umarım kafandaki sorunlara bir nebze olsa da giderilmiştir.

Zayıflamanı önler kolay gelsin.

Vergi indirimi almak için yeni rapor almanıza gerek yok.

İşyerinizden doldurulacak olan bir dilekçe ile bağlı bulunduğunuz ilin vergi dairesine hali hazırda bulunan raporunuz ile başvuracaksınız. Ortalama olarak 2 ay içerisinde neticeleniyor. Şirketinize yazılı olarak gelecektir sonucu.

2. Sorunuza gelecek olur isek; engelli raporunuz sürekli ise yanlış bilmiyor isem vergi indiriminizde sürekli olacaktır.

fatih üsteki yorumda hastaneye gönderilirsiniz diyor o zaman sıçtım :D inş senin dediğin gibidir herkes farklı cevap verıyor :) neyse fatih peki vergi indirimi alamadım diyelim ben önümüzdeki yıl yapılacak olan ekpss ye giripde atanabilirim değil mi peki o durumda ?

ekpss giriş şartların şöyle der ;

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinde; “Engelli: Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri,…ifade eder.” hükmü gereğince en az %40 ve üzerinde çalışabilir engelli olmak.

Burada herhangi bir vergi indirimi belgesine sahip olmanız gerektiğine dair bir kural bulunmuyor.

Merhaba, maliye mevcut güncel raporumuzu düşürür ya da başka hastaneye sevk ederse gitmeyip vergi indiriminden yararlanmazsak ilk raporumuzun geçerliliği devam eder mi tekrar engelli iş başvurusunda bulunabilir miyiz ya da engelli haklarından yararlanabilir miyiz?

daruldarpp,
5510 sayılı kanundan sonra işe başlayanlar vergi indirim hakkı alsa bile emekli olurken yeniden rapor almak zorundadır. Lütfen yanlış bilgi vermeyelim arkadaşlar.

sorularına gelecek olur isek,
1- Vergi indirimine müracaat etin raporun yeni ve güncel olduğu için istemezler.
2-Raporun iptal olmaz sadece vergi indirim hakkın olmaz.
3-EKPSS müracaat edebilirsin. Kazanır isen ataman olur?
4-Vergi indirim hakkı müracaat edersin bu hakkı kazanır isen ve süresiz ise emekli olana kadar kullanırsın. Her iş değişikliğinde kuruma vergi indiriminin olduğunu yeni iş yerime bildirilmesi için müracaat edersin bir nüshasını iş yerine gönderirler.

Üst Alt