Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Masaj yatakları spastik vb. kişilerin yürümelerine olumlu etki eder mi?

oğuzata

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar masaj yatakları hakkında bilgisi olan varmı aramızda kullananlar olmuştur belki..
farklı markada olsada bildiğim kadarıyla çogu aynı..ceragem vs malumatı olan kullanan varsa biz oğlumuz için düşünüyoruz 14 yaşında spastık
yurumede faydası olurmu acaba ne dersiniz

annem gidiyor 1 aydır rahatlattığını söylüyor.annemde bel fıtıgı var.ben kızımıda düşünüyorum.faydası oluyormuş.anneme gittiği yerde söylemişler.zararı yokmuş.kalp pili olanlar gibi yatagı kullanamayacakları söylütyorlarmış zaten.denemek lazım!!!

Hayır hayır, hiç bir şekilde faydalı olmaz.

neden faydalı olmaz oturan boğa...benim arkadaşımın 2 çocuğu spastik çok faydalı oluyor bizler değişimiz fark ediyoruz...böyle olmaz diye kestirip atmakta olmaz...ayrıca kardeşim ms hastası ondada denge bozukluğu vardı...vardı diyorum zira masajla ayakta duruyor...faydası olmaz demek bir yana.masajın zararı olmaz...ben 46 yaşındayım ve kas hastasıyım yürüyorum...benim yaşımda yürüyen kas hastası kaç tane gördünüz,oturanboğa...bu da masajın faydaları...

yinede bülent beyin sebebini açıklamasını bekliyorum.merak ettim.bildiğiniz bişey varsa paylaşın lütfen?belki bizim bilmediğimiz birşeydir.yanlış bişeyde yapmak istemem.kendi adıma konuşuyorum arkadaşlar.

benim bülent beye sormak istediğim...1 o yataktan kullandınızmı
2.kullanan bir yakınınız varmı
3.o yataktan kulanıpta daha kötü olmuş birisini söyleyebilirmisiniz
birde bana aspirinin faydalı olup olmadığını söyleyebilirmisiniz

bu türden yataklar genelikle eklem ağrıları,bel fıtığı,bel ağrısı..vs gibi rahatsızlıklarda kullanılır..yani yürüme yetisini kaybetmiş bireylerin kullanmasında artı bi fayda kesinlikle sağlamaz....eğer öyle olsaydı bu yatakların mucizesi dünyada çalkalanırdı...hatta her zamanki gibi yine birşeye ilk müşteri ben olurdum...:)

aspirin kullanımına gelince aspirininde zararlı olduğu kişiler vardır..eğer kişide kanama-pıhtılaşma zamanıyla ilgili bir problem varsa kesinlikle sakıncası vardır...

bu yatağı kullanıpta daha kötü olan kişiler varmı? demişsiniz...niye olsunki..sonuçta masaj..zararı olmaz...ama kişinin yürümesi içinde faydalı olmaz...

masaj yataklarının faydasını görüyoruz elbette ama yürümeye faydası olsaydı şu an benim oğlum yürürdü. 19 yaşına girecek 7 yaşından itibaren kullanmaya başladık ağır serebral pals hastası.sürekli yattığı için arkalarının delinme riski olmuyor havalı masaj yatağı bu açıdan çok faydalı..yürüme beyin ile ilgili yatak ne yapsın ama doktorlarınız fizik tedaviyle yürüyebilir diyorlarsa zararı değil faydası olur sanırım..en azından eklemlerine ve kaslarına iyi gelebilir yinede bir uzmana danışmakta fayda vardır diyor sağlığınıza kavuşmanızı diliyorum sevgiler

:) İnsan eliyle yapılan ve kişiye özel masaj elbette bazı durumlarda faydalıdır ve tedaviye destek için kullanılır. Ama üzerine maymun da yatırılsa insan da yatrırılsa hareketleri sabit bir makinenin bilimsel açıdan tedavi edici olduğunu söylemek mümkün değil; olamaz da. Berber yerine makine kullanmak ve saç/sakal tıraşı olmak ne kadar mantıklıysa, bu tür mucize-aletler de o kadar mantıklı. Ya da reçetenin matbu olması gibi bir şey... Her hastaya doktorlar tarafından üzerinde aynı ilaçların yazdığı matbu reçete verilmesi ne kadar mantıkla bağdaşırsa, "gel vatandaş, ne olursan ol yine gel, yat, tedavi ol" demek de o kadar mantıkla bağdaşır.

Ben bu tür şeylere refleksle karşı çıkarım hep. Çünkü tıbben tedavisi mümkün olmayan şeylerin "ahan da şu yapıyor" diye piyasaya sürülmesi hep aynı amaca hizmet ediyor: rant.
Tümden uzak durmak ve hatta yeri gelince tiye almak lazım... Bunu yapmazsak, hiç kimseye değilse yüzbinlerce felçlinin, spastikin vb. olduğu bir dünyada yaşıyoruz, onlara ayıp olur!

Basit bir google aramasında da bu söylediklerim çıkıyor. Ki, çıkmasa da fark etmez... Zira mantık yukarıda yazdığım şekilde kurulunca bu tür mucizlerin anlamsızlığı çok net ortaya çıkıyor zaten.
Termal masaj yataklarının içinde bulunan yeşim taşlarının bilimsel açıdan hiçbir dayanağının olmadığını, fakat halk arasında bu yatağın şifa dağıtıyor olarak bilindiğini ifade eden Dr. Türkmen, "Bu yatakların vücudun bazı noktalarına ısı, basınç ve masaj uygulayarak bir takım hastalıkları yok ettiği iddia edilmektedir. Tıp açısından bunun doğru olduğunu söylemek imkansızdır. Çünkü bu durum kanıtlanmamış olup, her ne hikmetse vatandaşlarımıza bir umut ışığı, her derde deva bir buluş gibi gösterilmektedir" dedi.
Bazı hastalıklarda termal masaj yataklarının kesinlikle kullanılmaması gerektiğini de açıklayan Dr. Türkmen, "Damar tıkanıklıkları ve iltihapları, kanama ve kanama eğilimli hastalıklar, deri hastalıkları, açık yara ve cerahatlenmeler, ateşli hastalıklar ve enfeksiyon hastalıkları, ağır kalp ve dolaşım hastalıkları, kanserler, yüksek tansiyon, felçler, spastik çocuklar, eklem içi kanamaları, kemik erimesi ve kırıklar, bel kaymaları, ileri bel ve boyun fıtıkları, ileri kireçlenmeler, iltihaplı romatizma, tümörler ve gebelikte bu yataklar kesinlikle kullanılmamalıdır" şeklinde konuştu.
Termal masaj yataklarının ancak hekim kontrolünde kullanılabileceğini belirten Dr. Türkmen, "Bu tür yatakları bütünüyle kötülemek ve hiçbir işe yaramadığını söylemek son derece yanlıştır. Hekimlere danışılarak, doğru zaman ve endikasyonda kullanıldığı takdirde, bir takım kas ve eklem hastalıklarında faydalı olabileceği de söylenebilir. Bunun için hasta-hekim arasında işbirliği gereklidir. Hastanın tedavi öncesi mutlaka bir hekim tarafından muayene edilip değerlendirilmesi gereklidir. Sürekli boyun, bel ve sırt ağrısı çeken, tıbben tetkikleri yapılmış, ısı ve masaj tedavisi önerilen kişiler için faydalı olabilir. Yatakların sadece keyif verici ve rahatlatıcı özelliği vardır. Bu da mekanik etki dediğimiz sıcaklık ve masaj etkisinden kaynaklanmaktadır. Tamamen tedavi edici özelliği olduğu asla söylenemez" dedi.
Termal masaj yataklarının insan eliyle yapılan masajdan bir üstünlüğünün olmadığını ifade eden Dr. Türkmen, "Elle yapılan masajda, masörün parmak uçlarının duyarlılığı çok önemlidir. Üstelik masaja duyarlı tetik noktalar her insanda aynı yerde bulunmaz. Bu noktaların tam ortasına yeterli basınç ve en uygun teknikle masaj yapılmalıdır. Olumlu bir sonuç, masörün becerisi, yeteneği ve deneyimine bağlıdır. Bu açıdan kaslarla ilgili kronik ağrı ve uzun süren hastalıkların tedavisinde usta eller gereklidir. Termal masaj yatakları hem bu noktaları tam bulamaz hem de uygun basıncı ayarlayamaz. Son günlerde, internette satılık ikinci el termal masaj yataklarının ilanlarına da sıkça rastlanmaktadır. Bu da yatakların çok fazla tedavi edici olmadığının bir kanıtıdır" diye konuştu.
Uzman Dr. Türkmen, "Egzersizden yoksun halkımızın, bu yoğun iş temposunda, boyun, bel ve sırt ağrıları çekmesi kaçınılmazdır. Uygun diyet ve egzersiz; yaptığımız işle ilgisi olmayan bir hayat felsefesi olarak kabul edilmelidir. Sabah yataktan kalkar kalkmaz, 10 dakika süreyle tüm vücudumuzu kapsayan, aktif ve germe egzersizleri yapılmalıdır. Ancak bu şekilde sağlıklı, formda, göbeksiz, basensiz, mutlu ve dinç kalabiliriz" dedi.
Mynet

PROLEADER la Sağlıklı hayat

Arkadaşlar Ben size açık bir görüşümü bildireyim. Kim ne derse desin maalesef millet olarak tek sıkıntımız aslında bu... Yani yok faydası yok yok şüyu var yok bağımlılık yapar. Cahilce düşünceler bunlar. Bağımlılık yapan şey madde dir. o maddeyi vücuda vermeliyiz. yoksa nasıl bi bağımlılık söz konusu olsun. FAYDA VERMİYOR HURAFE DİYEN KİŞİLERE CEVABIM VAR: SİZ YEMEDİĞİNİZ BİR YEMEK İÇİN YORUM YAPABİLİRMİSİNİZ. TUZLU OLMUŞ, TATLI OLMUŞ GİBİ... İmkanı yok dimi. Peki bunun için neden bu tarz konuşuyorsunuz. ben fayda alanları çok gördüm. ASLEN BANKA MÜDÜRÜYDÜM. Şimdi ise bu sektörde çalışmaktayım ve şube açtım. çevremdeki herkeste fayda almış durumda. Annem başhemşire, baldızım hemşire, amca çocuklarım teyze çocuklarım doktor. Hepside kabul ediyorlar faydalarını. Bilmeyenlerden ricam da bu işi bilen kişilerle görüşmeleri. Sağlık konusunda bilgili kişilere yatağı anlatmak çok kolay oluyor. çünkü işi biliyorlar. kişi nasıl fayda alır biliyorlar. Aynı zamanda bu ürünün için yeşim taşı mevcut ki bu taş zaten uzun yıllardır tedavi amaçlı kullanılıyor uzak doğuda. YEŞİM TAŞI bir sürü mineral barındırıyor içerisinde. Yeşim taşındaki minerallerin faydası, yeşim taşının uzak kızılötesi ışık vermesi, yatak içinde epoksi carbon paneller bulunmakta bunlar sayesinde termal ısı vermesi daha neler neler.... ayrıca ben ciddi boyutta bu işi araştırdım sonra banka müdürlüğünden istifa edip bu sektöre girdim çokta mutluyum 2 yıldır bu işi yapıyorum, bu işi uzak doğudada araştırdım. gittim uzakdoğuya orada uzun yıllardır kullanılıyor. ve insanlar çok sağlıklı. PROLEADER TERMAL YATAKLAR' da bayii işletmekteyim. İyi ki PROLEADER la Tanışmışım. SAĞLIKLI BİR HAYAT İÇİN HER GÜN PROLEADER...

Üst Alt