Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mastoidektomi timpanoplasti ve kulak zarı ameliyatı sonrası..?

Sekoci

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese acil şifalar ve sağlıklı günler.

Benim çok uzun süreden beri sağ kulak zarımda yırtık ile birlikte son ölçümlere göre hem sağ 45db hem sol 50db kulağımda işitme kaybı var. Bu işitme kaybı zamanla arttı. Ama çocukluğumdan beri de sağlıklı duyduğum söylenemez. Yine de kendimce idare eder bir hayat sürüyordum.

Yakınlarımın şiddetli telkinleri sonrası ve burada okuduğum bir çok konudan sonra cihaz kullanmaya karar verdim. Bu niyetle doktora gittiğimde doktor cihazdan ve işitmeden önce başka sorunlara yol açmasın diye orta kulağın temizlenmesi gerektiğini bunun için de ameliyat olmam gerektiğini söyledi.
5 gün önce ameliyat oldum.
Doktorum ameliyatın başarıli geçtiğini hatta erimiş kemiklerin yerine bir şeyler yaptığını ve kulak zarını da taktığını söyledi. Ilk 2 gün içinde işitmemde hiç bir değişiklik yoktu. 3. Günden itibaren işitmem çok kötüleşti.
Şu an kulağımda hala tampon var. İlaçları da doktorun tavsiye ettiği şekilde kullanıyorum. Sadece ameliyatı gerçekleştiren uzman doktor siprogut isimli kulak damlasını tamponu çıkardıktan sonra kullanmamı söylerken. Asistanı tamponun kenarından da olsa damlatmamı söylemişti bu konuda kararsızım.

Daha önce bu ameliyatı olanlar. Sizce endişelenmem için henüz erken mi? İyileşme sürecinde işitme de belirgin değişiklikler oluyor mu? Kontrolüm 1 hafta sonra acaba bu ani işitme değişikliği için tekrar doktora mı gitmeliyim. Yoksa gereksiz mi evhamlanıyorum? Doktor ameliyat öncesi işitmende yüzde yüz düzelme olmaz demişti ama daha kötü olma ihtimalinden o bahsetmemişti bende korkudan sormamıştım.

Tavsiyesi veya tecrübesi olanları dinlemek isterim. Şimdiden teşekkürler.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt