Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Matematik dersi dipten zirveye çıkabilir mi?

Bir hoca vardı videosunu izlemiştim. Matematik kişisel bişey gibi gözükür bazen. Ama aynı türkçe gibi öğrenilebilir diyodu. Yani 4 işlemin biraz varsa çalışarak çok yükseltebilirsin bence. Kişiye bağlı bi durum yani ama matematikte bi yerde aslında bi ezberdir. çarpmayı bölmeyi toplamayı bolbol yap buna çok zaman ayır. Hızlanırsan problemlere falan geçersin. İlk önce 4 işlem önemli ama onu hızlandırman lazım biraz.

RÜZGAR ADA ERDOĞDU

kasıt nedir anlamadım?
sormak istediğiniz kpss/ekpss /ösys soru bazlı başarı ise ,geniş bir zamana yayarsanız (nicel ölçüt: 1 yıl gibi) evet olabilir. öyle yapan arkadaslarım olmuştu çünkü.

sormak istediğiniz akademik matematik bilgisi ne yönelik ise, geniş zaman diliminde birçok şey yapmanız mümkün ancak şöyle bir durumu kendi gözlemime göre hatırlatmak isterim.

geçilemeyen bazı sınırlar mevcut. yani akademik matematik bilgisi içerisnde sizden istenen koşul , dar (ama belli bir zaman diliminin altında )ise o zaman o işlemi yapmak neredeyse imksansız hale geliyor.

Sordugum normal matematik duzeyi .lisans duzeyinde birinin matematigi dipte olmaz zaten.Benim bahsettigim yks ,kpss,ekpss gibi sinavlarda kotu matematigi nasil asabiliriz .öneriniz icin tesekkurler.

@RÜZGAR ADA ERDOĞDU

Temel matematik bilgilerine sahipsen ve evde kendin çalışacaksan bol bol soru çözmek ve eksik kaldığın konuları belirleyip onların üzerine gitmek. Youtube videoları ya da başka kaynaklar Hangisi ile çalışmaktan zevk alıyorsan.

Eğer temel bilgilerin eksikse ve lisans seviyesinde bir kişiysen yine aynı yöntemler geçerli fakat çok büyük bir sıçrama olacağını sanmıyorum bu durumda. Tamamen kişinin matematiksel zekası, kabiliyeti ve çalışmasıyla alakalı ve her insan için belirli bir formül yok. Kendi formülünüzü kendiniz keşfetmelisiniz bence.
Başarılar.

kanka 2020 ekpss sınavına girdim benim gittiğim toplum ruh sağlığı merkezindeki psikolog sınava girecek diğer arkadaşlarla birlikte matematik başta olmak üzere genel bütün dersleri gösterdi belli süre sonra tayini çıktı gitti bende webte ders videolarını seyretmeye başladım kitap aldım konuları çalıştım konuyu anlatıyor kitapta sorduğu sorularda ders videosundaki konularda aynı ben ruhsal engelliyim belli zaman pisikologla geri kalan zaman kendi başıma ders çalıştım şuan bazı konuları yardım almadan çöze bilirim aklımda tutamadığım için öyle söylüyorum
sen yılma insan istediği herşeyi başarır programlı kurallı çalışırsan matematik hocası bile olursun
saygılar

RÜZGAR ADA ERDOĞDU

rica ederim. eğer zaman çok dar bir aralıkta değilse , bence gayet rahat halledilebilir. ayrı olarak ben matematiği (matematikçi olduğum halde) fizikten çok daha rahat buluyorum.

ama bu bir disiplin, genellikle düzenli çalışmak avantajdır.

iyi çalışmalar.

Ben ve benim gibi matematigi olmayan ama ogrenmek isteyen arkadaslara temelden ileri seviye kadar kitap ve youtubedan kanal onerebilirseniz cok iyi olabilir.Metamatikci olarak bu konuda bizlere bu sekilde yardim edebilirsiniz.

Ekpss matematiği ile Kpss matematiği arasında kolaylık zorluk açısından fark var mı?

Üst Alt