Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mayıs ayında işe başladım haziran 2022 maaşı yatarsa alayım mı?

Loris

Aktif Üye
Konular
168
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar 5 mayısta (sigortalı) işe başladım. Haziran 2022 maaşı eğer yatarsa çekeyim mi? Çekersem herhangi bir sıkıntı yaratır mı?

allah utandırmasın ınsallah hayırlı ugurlu olsun ne mutlu sana işe girebildin darısı işsiz kardeslerımızın basına

al dostum hiç çekinme ben geçen yıl 5 ay aldım çalıştığım halde sonra kendileri gürüp kesti hiçbir borçta istemediler. çöift maaşın bu ay hayırlı olsun helaldır.

keske engellı maasıda bı asgarı ucret kadar olsa

@devran29;

Allah razı olsun.. Teşekkür ederim.

@london78;

Çok teşekkürler. Sağolun...

alma sonra çatır çatır alırlar. hatta e haciz uygularlar bütün banka hesapların blokeli olur

loris al çekinme ben 2 sefer aldım kimsede geri istemedi. istesede ne olacak sonuçta çalışıyorsun aynısını ödersin önümüz seçimler dolu rahat ol paradan kaçma bu bizim anayasal hakkımızdır ta 61 anayasasından beri.sen bakma kimseye onlar geç ayıkırlar geç olacağı için zamanında kesmedikleri için vakıf personellerine rücüda bulunabilecekleri için bunula fazla ilgilenmezler yoksa zamanında kesmedikleri için kendileri cezayi ödüyebilir.... yarın paranı al güle güle harca.

kardeşim neden yanlış yönlendiriyorsunuz, o para çalışmayana veriliyor kurum bunu tespit edince o parayı adamdan geri isteyecek neden uğraşsın tekrar ödemeye çalış vs. bilmeden al gitsin diyip yanlış yönlendirmeyin sen aldıysan sendende alacak,

evet çalışmayana veriliyor o maaş.. çalışıyorsan başkasının hakkını yemiş olursun kardeşim sen yasada yazanı yap bildirmen gerekiyor diye biliyorum.

vay be etikten geçilmiyor bura. al kardeşim al paranı güle güle harca. kanal istanbula yani taşa toprağa gideceğine sen al harca bırak yasayı sanki herkes yasaya uyuyor. yok öyle bişey ANAYASADA SOSYAL devlet varken bırakın yasayı

Çalıştığın zamanda2022 maaşını aldığın tespit edilirse faiziyle geri alırlar dye biliyorum.. Bu sitee daha önce bikaç konu açılmıştı.

devlet haksız yere kuruşunu yedirmez yersende eğer bunu senden 10 sene sonrada olsa alır bunu unutmayın arkadaşlar

al paranı kardeşim Ananın Ak sütü gibi helaldır.

çok teşekkür ederim arkadaşlar cevaplarınız için.

haziran maaşını çektim inşallah bir sorun olmaz..

london78 yanlış bilgi vermişsin.
geçen yıl sigortalı çalışmışsın ve ceza gelmedi bana demişsin. ama bilmediğin şu: 2.8.2013 tarihinden önceki yersiz ödeme konularında borçlar silindi. haberiniz bile olmadı.
çünkü 2.8.2013 tarihinden önceki 2. 8. 2013 tarihinde yürürlüğe giren kanun değişikliğiyle borçlar terkin edildi.
Loris mayıs ayında işe başladıysan ve haziran aylığını çektiysen yersiz ödeme konusu olursun. çünkü haziran aylığını hak etmiyorsun. o yuzden git vakfa sigortalı işe başladığını bildir ve aylığı kestir.

Abla ise ilk basladigim gün kaymakamliktaki ilgili vakfi aradim memurlar samimiyiz beni annemi taniyor neyse memur bana sen ise basladigin an maasin otomatikman kesiliyor zaten dedi dilekçevvermemegerek yok dedi. Bu arada Özledik seni :)

Alırsan al ama aldıktan sonra da devlet faiziyle istiyor napcam ben felan diye 1-2 yıl içinde sitede tekrar ağlama derim.. Devlet o parayı sana yedirmez geri alır.. Af felan çıkarsa tekrar o zaman siliyor borcunu ...başka türlü affetmez faiziyle ödersin.. Imkanın yerindeyse ve gerek duymuyorsan alma ..

Hoşbuldum:)
Loris, memur işi değil bu. dediğimi yap işe başladığını belirten dilekçeni vakfa ver sen. Ha buna gerek yok diyorlarsa tamam ama içim rahat değil. gerçi vakfa geçtikten sonra aylıklar ne yaptıkları da belli değil. neyse...
aylık alanların sgk kayıtları her ödeme dönemi öncesi merkezi sistem aracılıyla sorgulanır ve bu sorgulama sonucunda sgk kaydı olduğu tespit edilenlerin aylıkları feshedilir.
sen mayısta işe girmişsin sgk kaydın mayısta olmuşsa bunun haziran öncesi tespiti gerekirdi aslında. sgk kaydın mı yoktu yoksa?
bu durumda Eylül öncesi sorgulama sonucunda tespit edilir ve maaşın kesilir. ama

haziran dönem aylığını hak etmediğin halde çekmişsin, mayısta sgk kaydın varsa. bu durumda yersiz ödeme konusu olursun. ona göre madem çektin bu parayı alacaklarını düşünerek dikkat et, ona göre harca.
aylık kesm işleminden sonra yersiz ödeme konusu var mı diye inceleme yapılıyor merkez tarafından ve varsa borç çıkartılıyor çünkü.

Üst Alt