Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mazeret bildirdiğim halde işe gitmediğim için tutanak tuttular. Süreç ne olur?

kafkasyali

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
bende özel bir sağlık kuruluşunda temizlik elemanı olarak çalışıyorum diyabet,sara %52 özürlü nöbet olmassa gerek nöbet tuturdular zora 1-2-3te rahatsızlandım burnum kırıldı nöbet kaldırıldı rahat edeyim diye sözde daha ii konuma aldılar sözde daha eziyorlar haftanın 6 günü çalışıyorum pazar mesaisine çağırdılar mazeretimi bildirdim geleceksin dediler gidemedim tuttanak tutular savunma verdim işten çıkarma şansları varmı varsa benim dava hakkım varmı şansım ne

Allah belalarını versin insaf yokmu onlarda neyse teknik konular için birisi yazacaktır elbet ben çok anlamam Allah yardımcın olsun....

Olağanın dışında özel bir çalışma takviminiz yoksa zaten pazar günü için fazla mesai mecburi değildir, ve savunma alma uygulamaları gözdağı vermekten öte hiçbir işe yaramaz rahat olun.

pazar günü işe gelip gelmemek sizin insiyatifinizde gitmediğiniz takdirde hiç bir yaptırım yada cezai işlem uygulanamaz işyerimde sorumlu olduğum 28 adamım var ekibimde ve aynı mazeretlerle pazar mesaisine gelmedikleri oluyor ama şirket olarak buna yaptırım uygulanamaz en fazla arkadaşında dediği gibi gözdağı verirler o da sanırım senin haklarını tam olarak bilmediğini onlarda biliyor yoksa kanunen pazar günü tatildir ve çalışma zorunluluğun yok

sözlü yapılan talimatı sallama bişey olmaz üstelik pazar günü.

kısa süreli istirahat aldım diye işten çıkarılaca ne yapmalıyım

slm arkadaşlar özürlü çalışıyorum radan dolayı işe giderken nöbet geçirdim bileğimi incittim kurum d.r u iş göremez 5 gün isrirahat verdi ve istirahat sonu işten çıkarılacam ne yapmalıyım müd. söledi 1 yıl öncede zorla gece nöbetine zorlamışlardı ve sara nöbei geçirdim burnum kırıldı 2 amaliyat geçirdim çıkarılırsam bunuda kullanabilirmiyim neden o gün değil demeyin hatır olayları vardı ne dersiniz tşk ler

Sayın Kafkasyalı,
İşyeriniz özel bir şirketmiş.
Şirket yetkilileri sana kafayı takmışlarsa yapabileceğin bir şey yok. Burası onların işyeri, herhangi bir şekilde seni sıkıntıya sokup zorlayabilirler ve sonuçta onlar işten çıkarmasada sen çıkmak zorunda kalabilirsin.
Allah onları bildiği gibi yapsın sanada sabırlar versin. Fırsat varken çaktırmadan başka iş arasan iyi olur.
Bu benim tavsiyem.
Selamlar

bülent bey neden yardımcı olmuyorunuz

slm sara hastasıyım düştüm bileğimi incittim çalıştığım iş yerinin dr u5 gün iş göremez raporu verdi rapor bitimi işten çıkarılacağım özürlü olarak çalışıyorum ne yapabilirim haklarım ne bundan 1yıl öncede zorla başkasının nöbetini tutturdular ozamanda rahatsızlandım burnum kırıldı neler yapabilirim özürlüye gece nöbeti varmıdır.kırılmadan önce%40tı şimdi %52 raporumbilgisi olan yardımcı olsun çok usulsüzlükler var hastanede

İşten çıkartmalarının gerekçesi neymiş? Haklı bir gerekçeyi yazılı olarak sunmaları lazım size. O gerekçeye göre avukata danışmanızı öneriririm. Ya da tazminatınızı alıp başka bir iş bakın...

Üst Alt