Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mcardle hastaları engelli sayılıyor mu? Hakları nelerdir?

Benx

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba,
arkadaşlar bu girişleri yaptığımız sitenin engelli arkadaşlarımıza dair bir site olmasında dikkatimi çeken bir konu var. Bilgisi olan varsa bizi aydınlatsın lütfen...
Mc ardle hastaları resmen engelli sayılmakta mıdır? Ulaşım v.s. alanlarda bazı kolaylıklara sahip olunması açısından bu başvuruyu yaparsam nasıl bir sonuç alırım. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşımız var mı?

Araştırmak lazım ama sanmıyorum mcardle bir hastalık, engelli boyutunda olmadığımız için hakkımızın olacağını düşünmüyorum.

McArdle hastaları engelli sayılıyor mu ?

McArdle hastaları engelli sayılamıyor malesef arkadaşlar özürlü cetvelinde oranı %9 engelli raporu alabilmek için en az %40 oranınız olması gerekli

arkadaşlar özürlü cetvelinde değişiklik olmuş alt taraftan yani bacaklardaki kuvvetsizliten dolayı %20 üst taraftan yani kollardan %20 toplamda %40 alabiliyorlar tabi hastalığı daha ilerde olanlar daha yüksekte alabilir bilgilerinize...

Kıvanç bey toplamda %40 rapor alınabildiğinden bahsetmişsiniz.
Az önce son özürlü cetvelini indirdim. Orda hala glikojen depo hastalığı için ancak organ disfonksiyonu olmuşsa %40 alınabilieceği yazılı.
Siz %40 rapor alabildiniz mi? Alabildiyseniz nerden aldınız?
Acaba daha ayrıntıpı bilgi verebilir misiniz?
Selamlar

Kıvanç beyin hesaplaması yanlış. Balthazard formülü ile hesaplanınca 20+20 toplamda % 40 değil, % 36 yapar. Zaten Glikojen depo hastalığından sadece organ disfonksiyonu olmuşsa % 40 alınabilir..

Ben glikojen depodan aldim.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt