Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB atamalarında mülakat olmayacak. Özür derecesi aranmayacak

emr-osm

Üye
Konular
38
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bakıyorumda bi deli kuyuya taş atıyo herkes inanıyo saçmalamayın lütfen yok mülakat var yok ağır özürlüler atanamıcakmış gibi yönetmelik dışı şeyler konuşup insanların kafasını karıştırıyolar meb personel daire başkanıyla görüştüm torpil asla olmayacak başbakanın kesin talimatı var dedi ayrıca mülakatta yok dedi yönetmelikte atama ile ilgili ne yazıyosa doğrudur dedi.rahat olun kendinizi üzmeyin ---görelim mevlam ne eyler eylerse güzel eyler...allah yar ve yardımcımız olsun

peki puanlar nasıl olacak kaç puana kadar yerleştirme olacak bilginiz var mı

canaslan;

en yüksek puandan aşağı doğru sıralnacak tabiki tercihler en önemli faktör

emr-osm;

Dostum kusura bakma senin oradaki personel daire başkanı Oyle denmekte ama buradaki başka değisiyle denmekte ...
diyelim ki %70 üzeri olanlar ağır özürlü olan arkadaşlar , bir düşünebilirmisiniz nasıl çalışabilir
atanacak yer ya 3 katlı veya üzeri inmede cıkmada zorlanmayacaklarmı , sınav gununde salonu 3 katta olup zorlananlar olmamıştı , benmiydim burada çoğu bilmem özürlü olduğumuz için ne diye 2 katta veya 3 katta salonumuza oraya koymuşlar..
onu bırakın mulakat olmasa bu %40 ile %69 haksızlık olmuyormu , %70 üzeri olanlar en azından aylık bakım maaşı ve 3 ayda bir sakatlık maaşı alabilmekteler..

emr-osm;

;););)

torpil yaparız diyecek hali yok... bi sorsaydın daire baskanımıza kendi kurumları kadar torpil dedikousu olan baska bi kurum varmıymış.. bizzat kendim bu sınav için şahit oldum 15000 liraya anlaşma sağlandığını...

atanma değil arkadasım sınavdan önce benden 15000 lira para istedendi.. verseydim ne olurdu bilmiyorum ya bu yolla milleti yoluyorlar ya da sahiden bu işi yapıyorlar. ki ikinci secenek daha muhtemel. çünkü bu fiyata bir çok kişininin işinin halledildiği bana söylendi.

Demekki bu mebde her türlü dümenler dönüyor.atamalarda kimbilir ne işler çeviriyorlardır....

hadi normal bi durumda torpil yapılsa neyse ahlaksızlığına verirsinde.. engelli insanların sınavında bunu yapmak direk dinsizliğe girer.

lvntglcn kardeşim:
Madem senden bukadar para istediler torpil için sen de bunları basın huzurun da teşhir et ki; ibret olsun bu.

ben olsam verirdim ne olacak ki 10 ayda sen o parayı zaten kazanıyorsun artısı emekliliğine kadar çalışma garantisi ve en önemlisi iş arama derdin bitiyor 15000 de fazla bir para değil özel sektörde çalışan çoğu kişinin en az tasarrufu o kadar vardır.

karalama kampanyaları bakıyomda son hızda gıdıyor ya mubarek kardaslarım siz ömru hayatınızda bukadar sınav sansını hangı hukumet dönemınde gördunuz anlamadım bı kac arkadsım da para teklıfı sunuldu denıyor mubarek kardesım madem öyle bı durum vardı gzılı kayda alıb neden ıhbar etmedın yoksa korktunmu he15000fıyatınada asla inanmıyorum cünkı böyle sınav telasında fırsatcılar ıs basında olcanı bılmesen bız neyapalım rahman neeyler se guzel eyler sabır bıraz sabır daha nıce alım lar olması dılegıyle guzel gelısmeler oluyor olcak işllah esen kalın :)

arkadaşım böyle bir olay olduysa bunu gerkli yerlerle paylaşman gerekir burda söylemekle sana kimse inanmaz

içinde bulundugumuz şartlarda engelli olsun olmasın herkes devlete kapagı atmaya bakıyor...bir bakıma ortama ayak uydurmak gerekir.refaketçiyle sınava girip yardım alarak yüksek puan alanlarda elindeki fırsatı kullanıyor.kimseyi düşünecek halleri yok....yapana helal olsun....bu işler böyle....

Torpilsiz bir işin olacağına inanmıyorum burası türkiyee... Her şey olur

Arkasaşlar benim çok samimi olduğum bir arkadaşım en üst kademelerden torpil yaptırmak için uğraştı aldığımız cevap atamalar bilgisayar ortamında personel daire başkanlığı tarafından yapılacağı için atamalarda TORPİL YAPAMIYORUZ[FONT=Calibri][SIZE=3] dediler bizim arkadaş ilk başta üzüldü ama herkez kendi hakkıyla gircekse üzülmüyorum dedi [/SIZE][/FONT]çocuk yıllık iznini sınava çalışmak için harcadı ve sınavdan 96 aldı şimdi sonuçları bekliyor.

96 aldıysa neden torpile gerek duyuyor ki zaten yerleşir diye düşünüyorum...

Torpil yaptırmaya çalışırken daha sonuçlar açıklanmamıştı. Bir işte torpil dönüyorsa 96 değil 100 bile alsan o işin garantisi yok...

arkadaşlar shçek,gaziler vb öncelik verilcekmi.yani bunların puanlarına bakılmaksızın direk atanmaları olacakmı.bilgisi olan arkadaş varmı

ferdi5519;7

bende bakıyorum da toz kondurmama son hızda gidiyor. ağızlara bir sakız bu kadar sınav hangi hükümet zamanında yapıldı. meb sınavını cıkar. bu hükümet kaç defa böyle bir alım yaptı. hadi bu alımı yaptı bundan sonra da bu alımların arkası gelecek diyelim. kadrolaşmanın en fazla yasandığı bir dönem olarak bu alımların da kadrolaşmanın bir parcası olmadığını bana acıklayabilir misin... ben sana yukarda verdiğim bir örnekle bir parçası olduğunu acıkladım.. yalan yanlış temelsiz bir bilgide veremem benim verdiğim bu bilgiyle hükümeti burdan düşürecek halim yok.

kayıt yapsaydın diyen arkadas

ben her zaman yanımda kayıt cihazıyla dolaşmıyorum. bu işler senin bildiğin kadar basitte değil en az 3-5 aracıyla oluyor ki böyle bir durumda bunu kayıt etmem ve ya kayıt etsem dahi torpili yapan,paranın büyük bir kısmını alan kısma hiç bir zaman zarar gelmiyeceğini bilmemden dolayı kayıt etmeninde bir işe yarayacağını acıkcası pek düşünmedim...

sadece torpile önlem acısından bir kaç gazetenin bir kaç yazarına mail attım onlardan da ses gelmeyince pek yapacak bişiy kalmadı

gerekli yerlere şikayet etmeyi düşündüm... hem ispat edemem hemde en azından bir öğretmenlik diplomam olacak onu riske etmem..

ben mesala % 72 ağır özürlüyüm ama baktığında aslan gibi adamım benim özürlü olduğuma kimse inanmaz şimdi ben çalışamazmıyım mesala oturan boğanın dediği gibi felçli birisi bile iş yapar zaten sınavın adı özürlü alımı ayırdım yok adam giripte 50 bile alsa demekki yapabiliyo lütfen kafa karıştırmayalım yo para ile torpil olacak yok ağır özürlü giremeyecek.diyelimki 15000 lira verdin gireceğin garantimiydi dolandırılmayacağın ne malüm.HERKES RAHAT OLSUN HAKEDEN GİRECEK ALLAH HERKESİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN

meb atamalarının adeletli olacagı söylenmez......hep bir şüphe...hep acabalar....hep soru işaretleri kafada olacak hakkım yendi diye.....

emr-osm;

%72 aslan gibi , hic bir şekilde özürlüğü belli olmuyorsa ...
bunu neresi %72 özürlü oluyor , bunun veren heyet nasıl bir heyet....
arkadaşım kendi kendimizi kandırmayalım , bilmem ben %72 aslan gibi adamım , özürlü olduğumu kimse inanmaz falan filan , o zaman bakım maaşı almak için bu raporu almışsın olabilirsiniz aslan gibi olduğuna gore ..
özürlü olan her türlü bellidir ..
ya ben %40 özürlüğüm bir elim tam sakat dirsekten sinoztez sakat , diğer elimde hafif sakatlık var , sol elimi gorenler sakat olduğunu tahmin ediyorlar.
ağır şeyler bırak , bardağı düz olarak taşyamam...

Arkadaşlar Özürlü değince aklınıza el, kol, bacak gibi uzuvlar geliyor. Organ nakli olan kişiler var bunlar %60 %70 özürlü sayılıyorlar bunların dışardan bakıldığında hiç bir özürleri yoktur. Bu kişilerin organ naklinden dolayı bağışıklık sistemleri bilerek göçertilir vücut organı kabul etmesi için ve ömürleri boyunca böyle yaşamak durumundadırlar tozlu ortamda ağır işlerde vb. işlerde çalışamazlar hayati tehlike söz konusudur. Bu nedenle bu kişilerde özürlü sayır.

Arkadaşlar MEB SINAVINDA KESİNLİKLE TORPİL YOK HERKEZ HAKKIYLA GİRECEK BUNA %100 GÜVENCE VERİYORUM.

Bazıları bilip bilmeden atıyor 15000 TL istemişler filan onlar kesinlikle dolandırıcı böyle insanlar hep var insanların umutlarını çalıyorlar kimse PARA VERMESİN. Dolandırıldığınızla kalırsınız.

musti;

cok ilginc bir durum %100 garanti ediyorsunuz nasıl bu garantiyi veriyorsunuz :D atama yapacaklarla bir tanıdıgınız ilişkiniz mi var ki bu guvenceyi verebiliyorsunuz hadi buyurun burdan :D

daha önce yazmış olduğum mesajları okursanız ne demek istediğimi anlarsınız

ben sınava hizmetli kadrosundan basvurdum ve 98 puan aldım.sağlık sınavınada girmeyecem.torpilimde yok ama atanacağıma inanıyorum.neden sağlık bakanlığını açtıgı sınavada girip bir arkadasın hakkına gasp edeyim demi yani.ayrıca mülakat felan bunlar boş laflar,bunu ortaya atan arkadas bizimle dalga geçiyo.ve suna emin olun mülakat olursa,ki forumda böyle birşey yoktu,o zaman meb.den mahkeme yoluyla istediğimizden fazlasını alırız.lütfen mantıklı olalım biraz yaa,her denenin peşinden körü körüne koşmayı bırakın lütfen.üstelik benim özür oranım %70.agır özürlü kısmında hayır yazıyo.psikolojik bir rahatsızlık.ama beni görseniz hiçbiriniz %70 engelli olduguma inanmassınız,herkes gibi.yani ortada dönenlre son bir sözüm var,DAM BAŞINDA SAKSAĞAN,VUR BELİNE KAZMAYI.

ağır özürlülerle(nakilli) ilgili bende birşeyler söylemek isterim:
organ nakilliler bundan 5-6 sene önce nakil oldukları halde %80 rapor veriyorlardı? ilk 1-2 yıllık süre gerçekten
çok riskli süreçtir. enfeksiyona karşı sıkı denetime tabi tutulursunuz.özellikle böbrek nakilli hastalar için söylüyorum.

ilk 3-4 ay zaten hasteneye gidilip gelinir............ kan tahlilleri,idrar tahlilleri, böbrek ultrasonu vs. ancak 1-2 yıllık süreden sonra böbrek vucut tarafından kabul edildikten sonra ilaca bağımlı olmak şartı ile çok kaliteli bir hayat sürerler.(diyalizle kıyaslarsak tabii)
inanın engelli demeniz için kahin olmanız gerekir.
çok ağır işlerde çalışamak risklidir..
(zaten raporda -süreklidir- der ve -ağır işlerde çalımaz-hafif işlerde çalışabilir-ibaresini sağlık kurulu belirtir)
şimdi üzülerek söylemek isterim ki; BİLİP BİLMEDEN KONUŞUYORSUNUZ
ÖZÜRÜ YÜKSEK OLUPTA ÜMİDİNİ DİRİ TUTAN ARKADAŞLARIDA PANİKLETİYORSUNUZ. tamam iyi niyetli olabilirsiniz ama;'kaş yaparken göz çıkarmak' denir bunun adına......
ben organ nakillilerin şansının yüksek olacağı kanatideyim....saygılarımla

XeNDeWaN;

arkadaşım bende okb var psikiyatri raporu illa el ayak bacak veya görünen bi rahatsızlıkmı olacak kırıcı olma ben nediyorum ya nasip allah hayuır eylesin diyorum lütfen yakışmıyo böle itamlar

xendewan..: beden senin bedenin sorun etmeyi bırak...bende okb var psikiyartri.illa kol bacak veya görünen bi rahatsızlık mı olması gerekiyo kırıcı olma lütfen

Üst Alt