Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB engelli memur maaş tutarları..?

Konular
29
Reaksiyonlar
0
Kurum Adı : T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Başvuru No : 508410

Cevap Metni : Önlisans olarak atanan memur 10 uncu derecenin 2 nci kademesine atanır.
Maaşı Brüt tutar 1.549.22
Brüt Tutar 1.134,71 TL'dir
Uygulanan Gelir vergisi tutarı 644,00 TL
olup engellik derecesine göre
1. derece için 680,00 TL
2. derece için 330,00 TL
3. derece için 160,00 TL indirim uyğulanır

1. derece engelli için indirim tutarı 41,92
2. derece engelli için indirim tutarı 41,92
3. derece engelli için indirim tutarı 17,92

Bu tutarlar yukarıda belirtilen net maaş tutarına eklenir

İstediğiniz belgeler (varsa) Email'a eklenmiştir

haziranda bi 50 daha zam alırlar sende 1200 :)

şuan için maaşları hiç düşünmüyorum...:)

yani şimdi kaç olacak ön lisanslı bir engelli memur için net maaş..

evli 2cocuk ve eşi çalışmıyorsa ne olur.cihancım onu da yazarmısın

Şuan atanıp göreve başlayacak olan memur 1.200 - 1.250 tl arasında bi ücret alır. Bu bekar bir kişinin alacağı aylık. Evli olanlar için (eşi çalışmayanlar) eş ve çocuk yardımı ile 1.350 tl maaş alır.

yanlız şöyle birşey var memurların 10. dereceden değilde 7. dereceden başlıyacağı yazıyordu sanırım..ve bu memur olarak geçiyordu önlisans mezunu memur yada lisans mezunu demiyordu, yanılıyormuyum??

fullmoongokturk;

malesef geçen hafta belgeleri götürdüğümde sordum 10un 2sinden başlıyormuşuz:(( neyse bunada şükür

1200 çok az be ... !! .şimdi iyi gibi gelir ama ilerleyen günler de yetmez.

arkadaslar şükrederseniz inanın yetiyor fazla bile geliyor herkese hayırlı olsun.

bulut25;

Birton değil Birtan :))

Yetmez abi yetmez :)) amaçlar farklı ..
Neyse ki kuruml arası geçiş var ... Kendi bölümüme yönlenmem lazım artık ;)

Kurumlar arası geçiş yaparım diye düşünüyosun tek bişey sorayım, Bakan amcan,teyzen,dayın,halan,abin,ablan,kuzenin vs filan biri varmı ?

deniz54;

Kardeşim dün Afyon il milli eğitimden okularası atama ve yazışma kağıdımı bizzat elden teslim aldım. Derecesi 7 yazıyordu. Gittim çalışacağım kuruma teslim ettim...

ßirtan;

Kardeşim aynen öyle kendi bölümümüze yönlenmek en güzeli. Şimdi memur oldum çok şükür. Bundan sonraki hedefim, tek dersimide verip mezun olursam ilk yaptırmam gereken maaşa zam sonrada bir Yüksek Lisans yapıp üniversiteye asistan olarak başlamam olacaktır nasip olursa inş.. En iyisi üniversite. Çünkü Durumun belli olduktan sonra istifa edebilirsin :)

BaY_Cin;

Bay cin'e katılıyorum. Kurum arası geçiş yapacam diye asaleti tastik olmadan işinden olmayasın ...

Aytaç;

Buna zaten şükrediyorum. İlk kez memurluk için sınava girdim ve çok şükür kazandım.

Ayraç sen beni tanıyor musun ? İstersen biraz kendimi tanıtıyım. Sanada belki faydam olur.

Benim bir huyum vardır. Girdiğim bütün işleri pes etmeden Allah'ın izniyle başarmışımdır. Bunun sebebide çok az gayret ve şükürden geçer. Ben üniversitede bile ders çalışmazdım. Dersi dinlerdim, sınavıma 10-15 dakika çalışarak ders geçtiğimi ve akabinde okul bitirdiğimi bilirim.

Yakın tarihten örnek veriyim istersen bide. Geçen Açık öğretim finallerinde toplasan hepi topu 5-6 saat ders çalışmışımdır. Sonuca bakacak olursa önemli olan 8 dersten 7'sini vermem oldu. Tek derstende tek soruyla kalmışız ama o da işin tatlı telaşıdır diyorum artık :)...

Şimdi bundan sonra ki hedefim ise tek yapmam gereken şu tek dersimi verip Ales'e girip 60-70 dolaylarında bir puan alarak mülakat aracılığıyla (ki ondada alınacak kişi sayısına göre başvuru talebi az :) ) iyi bir üniversitede (Daha doğrusu çalıştığım ilde :) ) nasip olursa yüksek lisans yapmaktır.. Bu işte o kadar büyütülecek bir iş değil.

Azim her şeyin başlangıcıdır. Şükür zaten bizde her zaman vardır.. Yükselmekten insan ne kaybeder ki. Hatta hedefim şimdi iki tane oldu. Ya Üniversitede asistanlık ya da MEB de Ankara bakanlık... Bakalım hangisi olursa. İnşallah ikisinden biri olur. Önemli olan yükselmek değil önemli olan saygı sevgi çerçevesinde kişilikten ödün vermemek. Onu bulamanda var diyorsun. Benim bu söze vereceğim cevap şudur ki.. Onu bulamayanda çok çalışıp gayret ederse bulur elbet.. Ve ben bunu tavsiye ediyorum keşke bulsun.

İmkanı yoksa? diyeceksin belki: onada çözüm var. Olmayan imkanı insan kendide temin edebilir. Böyle bir kişiliğe sahibim. İnşallah herkes bu şekilde hakkındaki başarılara ulaşır...

bu azminiz tükenmenesi dileğiylee ve bende bunca yıldır azmettim suan idealim olan mesleğimi yapıyorum şükürr darısı herksin basına..

o1280 bürüt en az memur maaşı net en düşük hizmetli maaşı 900

ben yalova il müdürlüğünü aradım 1800 lira civarı dediler. ne kdar doğru bilmiyorum.

1280 felan çok düşük nerden öğrendiniz bilmiyorum...

Buraya yazılmış eski mesajın eski nickimle (bulut25) birlikte kaybolmuş ;)

Maaşın azı yada çoğunu bilmem ama 5 yıl kadar özel sektörde çalışmış biri olarak söylüyorum, Kamu gibisi yok :)

arkadaslar selo 46 dan onceki yazılar 2010 yılı oranları yanlıs anlasılma olmasın.ben meb de es çalışmıyor 2 cocuk 1961 tl net temmuz maaşı bende son sınavla gırdım önlisans.

evli 2cocuk ve eşi çalışmıyorsa ne olur.cihancım onu da yazarmısın
bEN 2 YLIILK MEB DE memurum. evli ve 1 cocuk 1874 lira (%58 vergi indirimi dahil.) alıyorum. siz benden yaklaşık 36 lira fazla alırsınız.

Deniz54;
Katılıyorum. Alımlar 7. derece idi..
Memur 7. dereceden atanır doğru ama bu derece kadro derecesi. maaşa etki etmez. İstsnalar hariç 7. derecedende atansan lisans mezunu 9. dereceden maaş almaya başlar. Kısaca memurlukta 3 tane derece var.
1. Maaş derecesi: Maaş ve bütün ek ödemeler ve yolluklar bu dereceye göre atanır.
2. Emeklilik derecesi: Emekli olduğun zaman alacağın maaş ve sosyal haklar bu dereceye göre hesaplanır.
3. Kadro Derecesi: Kadro derecesi Maaşa veya alacağın ödemelere hiç bir etkisi yoktur. Sadece Maaş derecen hiç bir zaman kadro derecesini gecemez.
Mesela:

Ben Lisans mezunu olduğum için 9/1 maaş ve emeklilik derecesinde başladım. şu an 9/2 maaş derecesine yükseşdim.XXXXX Emeklilik derecesi olarak yine 9/1 den başladım ama özel sektörde SSK lı olarak gecirdiğim günleride işlettirdiğim için 6/2 yim. kadro derecem ise kılavuzda yazan 7. derecedir. Maaş derecesi 7 dereceye gelince kadro derecesi otomatik olarak düşer. taki 4. dereceye kadar. 3-2-1 dereceleri alabilmen için müdür olman gerek. yoksa kadro derecesi,emeklilik derecesi ve maaş derecesi 4.derecede kalır.

BaY_Cin;

ek ödemeyide hesaplayın. en az sanırım 420 ila 450 arası.

hayır o kadar az değil en az 1400 olması lazım çünkü ben 1eylül 2010 tarihinde işe başladım 1154 tl alıyordum vergi indirimi ile 1205 tl almaya başladım şu anda ise 1550 tl falan alıyorum üstelik hizmetliyim yani dediğim gibi 1400-1450 arası bir para alması lazım

hizmetli, eş çalışmıyor, 1 çocuk, vergi indirimi var yüzde 40, sendika üyeliği, 1773 tl eylül 2010 da başladım.

Meb Memurum 2010 Atamasında atandım bekar ne çoluk var ne çocuk.
1200 le başladık sonra yok ek ödemeye zam yok şuna zam derken geçen ay vergi indirimi içinde 1725 Tl maaş aldık bereket versin allah devletimize zeval vermesin.

arkadaş herkese farklı farklımı hesaplıyorlar napıyolar anlamadım ki. Maliye bakanlığının açıkladığı maaşlara göre benim her ay 400 TL birileri tarafından yeniyo ama kim yiyo bi türlü çözemedim :D bimere yazıp sorcam bulsunlar kimse.
Herkes aldığına şükretsin allahtan elimizdekini almıyolar ben ona bile şükrediyorum.

sonlara doğru biraz içim rahatladı istanbulda 2-3 bin lira kazancı bırakıp memuriyet hevesiyle şehir dışına çıkıp 900 liraya yaşamak bi çocukla zor sanat olurdu :D ben en iyisi annemi çocuğu falan götürmiyim maaş ne zaman 2000 olur o zaman artık 10 yıl soramı mezardamı bilmem ama hizmetli yazdım bide utanmadan :) atanınca maaşı sorup öle gitmek lazım elin memleketinde aç kalmayak bari :)

şimdi lisans 9/1 den başlayacak memur, eş çalışmıyor 1 çocuk 2.derece vergi indirimi eline ne geçer bilen var mı?

Üst Alt