Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB görevde yükselme sınavı..?

hakanım

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
http://www.meb.gov.tr/sinavlar/dokumanlar/2014/kilavuz/MEB_SefMemurKlavuzVeEKLER_PGY.pdf

2010 da mebe atanan ( 2000 ) hizmetli arkadaşlar;
beklediğimiz gün sonunda geldi. yalnız kadro 3000 kişi ve 10. derecede türkiye genelinde 993 kadro verilmiş.
sınav konuları çok zor ve 5 şıklı baraj 70 üstelik her barajı geçenin gih kadrosuna kesin atanacak die kaide yok tercih ve puan sıralaması baz alınacak...

üstelik linkten başvuru kılavuzunu inceleyebilirsiniz...

allah hepimize yardım etsin...

para yatırma işini nasıl yapacağız matikten işlem yaptım hesap numarası istiyor

bende henüz ödeme yapmadım ama birazdan ziraatın atmsine gidecem bakalım..
bir kaç arkadas atm den ödeme yapmış gerekirse onları ararım...

Sizce bir daha ne zaman acilir bu sinav arkadaslar? Sendikalarin bir bilgisi var mi?

sağlam türk;

2 yılda bir diye birşey olmaz.. Kurumaların talepleri doğrultusunda ancak olur. Sizin deyişinizle her 2 yılda bir sınav yapılması zorunlu olur yoksa...

evet arkadaşlar ödeme yapmak için ziraat atmye gidiyoruz. ödemeler-meb ödemeleri seçiyoruz ilk ekranda görevde yükselme sınavı görünmez sonraki sayfaya geç diyoruz ve ordan görevde yükselmeyi seçip parayı yatırıyoruz. bu kadar.

Bu arada merak ettiğim bu dereceler ne anlama geliyor? 2010'da göreve başlayanlar kazanırsa sadece 10'uncu dereceye mi başvurabilecek yoksa bütün derecelere başvurma hakkımız varmı? Bu konuda çok fazla karmaşa var

..

memur kadrosu 3 bin olduğuna göre acaba tahmin kaç bin kişi girer bu sınava

Derecler memur kadrosunun bulunduğu kadro derecesidir. Bunun maaşa bir katkısı yoktur. istediğin kadroya başvurabilirsin.

suyum;

torba yasaya göre 2 yılda bir yapılması lazım ama kurumlar pek takmıo bunu arz/talep yada seçin öncesi olarak verilen zeytin dalı diye düşünelim

sabah ziraatın atmsinden ödeme yapıp başvuruda bulundum..
tahminin 7000 ve 10000 civarı başvuru olur.

ayrıca derece konusunda 5 ve 7. derecelerde lise mezunlarından önce lisans mezunlarının öncelik hakkı var die tahmin ediyorum. inşallah öyle değildir..

illerdeki kontenjan sayısıda çok önemli her barajı geçen atanacak die bir kaide yok tercih çok önemli...
zor bir süreç bizleri bekliyor..
hakkımıza hayırlısı...

Bu derecelerde hiç kimseye öncelik olmaz. Tek öncelik yüksek puandır. Yüksek puanı alan istediği derecedeki ve ildeki kadroyu tercih eder ve kazanırsa o kadroya atanır. Bu sınavda Lisans ortaöğretim ayrımı yok arkadaşım.

ulan böyle saçmalık varmı ne demek istediği ildeki kadroyu tercih eder. anasını satayım ya her ile belli bir sayıda kadro verildi adam yüksek puan alıp başka ilden gelip belkide benim atanabileceğim kadroya yerleşecek geldiği ildeki kadro boşalıp belkide en düşük 70 puanlı o kadroya atanacak. kaldı ki adam başka ilde görevdeyse memleketine gelmek için bu sınavı kullanıp tercihlerini ona göre yaparsa tamamen karmaşa olur. ortalığı karıştırmayın herkes kendi ilindeki kadro ile uğraşsın

bence tayin için bekleyen binlerce kişi için bu sınav bulunmaz bir nimet...
böyle bir olasılığın olması demek baya bir kargaşa demek...
benim anlamadığım 2010 da yapılan sınavda bu kadar zor bir süreç yokmuş bizim şansımızdan herhalde...yanımda çalışan bir memur abi var adam ilk görevde yükselme sınavına girmiş şube müdürü tek tek soruların cevaplarını söyleyip memur etmişler.
bizim beklediğimiz sınavda açılan kadro ve girecek kişi sayısı düşünülürse baya zor olacak...

hakanım;

yani diyorsun adamı torpille memur etmişler. şimdiki sınava bakarsak 4 şıklı olan seçenekler 5 şıklı yapılmış. kadrolar azaltılmış. 70 puan almak yetmeyecek. evet bayağı bir zor yapmışlar. herkes y.h kadrosunun kalkmasını beklerken adamlar sınavı daha da zorlaştırıp bu kadrodakileri hapsediyorlar resmen. neyse artık çalışıp kazanmak lazım.

2010'da ki sınavda 5 bin memur kadrosu ayrılmıştı. ama ne yazıkki bu kadroların neredeyse yarısı doldurulmadı. 50 kadro olan bir ilde 25 kadro doldurulmuş, millet kazanamamış herhalde.

2010 daki sorular genel olarak zor sorular değil üstelik 5000 kadroya adam gibi yerleşen olmamış dahi dediğin gibi...
şimdi şöyle hesaplarsak...i
o zamandan kalan 4000 hizmetli 2010 da atanan bizler ( 2000 ) ve arada atanan çocuk esirgeme kurumundan gelenler (500) bu hesaba göre 6500 kişi girecek sınava 3070 yüzde elliye yakın ama 2010 sınavı gibi bu kadroların tamamı dolmaz eğer sınav tahmin ettiğim gibi giderse...
aslında amaç kazandırmama gibi görünüyor... 2010 da 2500 kişi daha geçseydi gih kadrosuna sayı en fazla 4000-5000 olurdu şansımız daha fazla olurdu...

Mr. No
önceden bu sınavı 3 yılda bir açıyorlardı 2-3 sene önce 2 yılda bir yapılması konusunda sendikalarla anlaşma sağlandı ayrıca bulunduğun kadroda 5 yıl çalışma şartı 3 yıla indirildi
yirizma
baraj puan önceden de 70 ti şıklar 4 tü 5 e çıktı senin torpille dediklerinde bundan 13-15 sene önce atananlar tabi onlar bir bakıma avantajlı ama herkes doğru tercih yaparsa kimseye bişey olmaz Allahın izniyle benim ilimde 48 kişi alacaklar benim derecemde 17 kişi alacaklar benim ilk 17 ye girmem lazım samsunda kalabilmek için ama dışarıya atanırsak yapacak bişey yok

evet sınav bitti.. bu gün itibari ile soru ve cevaplarda yayımlandı..
durumlar nasıl arkadaşlar..
kaç puan bekliyorsunuz ?

36 soru net yaptığımı hatırlıyordum, soru cevaplara baktıktan sonra 34 net ve 2 soru hatırlamıyorum diğerleri yanlış
sorular oldukça zordu zorlaştırmışlar. sınavdan çıktıktan sonra moraller sıfırdı :) hayırlısı bakalım. yarın sonuçlar açıklanacak. 70 puan almam için dua ediyorum.

Üst Alt