Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB hizmetli kadrolarının memur kadrosuna geçmesi için çalışma var mı?

murat6677

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Yıllardır üzerinde çalışılan Meb hizmetli kadrolarında çalışan engellilerin memurluk kadrolarına geçmesi kampanyalarımız vardı bu kampanyalar sonuç verecek mi yada bir umut var mı...? Lütfen bilen varsa bu konuyla ilgili umut verici yorumlarını paylaşabilir misiniz...!

Kardeş sen ne diyorsun.Bu dediğin olursa ülke ekonomisi batar.Engelliler ezilmeye devam etsin.Kimin umrunda.

o iş yattı sanırım 3 aralık ıtıbarıyle bır şey olmadı...

Yatsa yine iyi.Cenaze namazı kılındı.Mefta toprağa verildi.

Böyle boş hayaller kurmayın.. bu Ülkede engelliler kimsenın umrunda değil.. Zaten Engelliler Devletin umrunda olsa, hizmetli diye bir kadro olmazdı.. full memur kadrosu olurdu.. öyle olunca okullarda temizliği kim yapacak ! tabikide engellıler yapacak temizliği.. sağlam olanlar memurluk yapacak..

Doğru diyorsun.Engelliler olmasaydı MEB okulları temizletecek adam bulamazdı.Milli eğitimin baş eksiği temizlik elemanıydı.Onuda engellilerle tamamlıyorlar.

abi, ben doğru mu okudum yorumları? Bu nasıl şükürsüzlüktür? Nasıl beleşçiliktir? Daha 3-4 ay önce görevde yükselme sınavı yapıldı. Kim diyor hizmetli kadrosu kötü diye. Memuruz çalışıyoruz işte. Sabır yahu daha 4 sene oldu ilk atama olalı. Millet yıllardır kalıorifercilik yapmış 11 yıl, anca şimdi memur oldu. YAPMAYIN!!!!!!!!!!

dilmacvolkan 11 yıl kalorifercilik yapıyor derken?Bizi normal insanlarla birmi tutuyorsunuz? Biz bizim halimizden anlamadıktan sonra başkalarının bizim halimizi anlamamalarını hor görmemek lazım.Gemisini kurtaran kaptan misali.Demekki bu bize az bile!!!

arkadaşlar kural şehit yakınlarına verilen imkan gibi olmalıdır

Hocam biz engellilere bir hak isterken başta muhalefet olan bizim gibi bizim aramızdan çıkan kişiler oluyor.Muhalefeti dışarda aramaya gerek yokki.Biz bize yetiyoruz.Engelli insan kendine verilen bir Hakkı bile lutüf olarak görüyor ve savunmasında normal insanlarla bizi kıyaslıyor.

ZAFERKEN
haklısın doğru. Normal insanlarla bir değiliz. Ama burada unutmamız gereken bize "sadece" sınavda ayrıcalık tanındı. Diğer kurallarda eşitiz. Ayrıca belki de içiniz en olumsuz durumda olanlardan biri benim. Spastik Engelliyim çünkü. Yani engeli en çok yaşayanlardan biriyim. Bunu bana deme bence.

Ama anlatmak istediğim şey; az bile dediğin şey bundan 5 sene öncesine kadar veli-i nimetti. Buna istinaden yapmayın diyorum. Ayrıca hak etmiyoruz demiyorumki, usulune göre devam edelim. Ben sınavdan belli bi puan alıp atandım. Önce bunun şükrünü bi edeyim. Zaten görevde yükselme sınavları varken, böyle birşeyi beklemenin çok doğru olmadığını anlatmaya çalışıyorum.

NEYİN LUTFU ARKADAŞIM. O KADAR PUAN ALMIŞIM BEN. KİM NEYİ LUTFETMİŞ BİZE?;

dilmacvolkan kardeşim hizmetlilik yapamayacak kadar kötü durumda olan var ve zorla yaptırılıyor.Kişi ekmeğini kaybetmemek için sesini çıkaramıyor.Engelli kişiler masabaşı işinde daha iyi şartlarda görevlerini ifa etseler.Dahada sosyalleşerek,hor görülmeden küçümsenmeden çalışsa daha iyi değilmi?

@dilmacvolkan Görevde Yükselme Sınavı var ama Ekim 2016 itibariyle Şef kadrosuna bile Sözlü Mülakat getirildi; Sınavı geçsen bile özürlü olduğun için sözlüde ilk seni eleyeceklerdir.

ZAFERKEN

zafer, bu konuda hem fikir olmamamız mümkünmü. Tabii ki de eğer ağır engelli, zor şartlarda görev yapıyorsa bu iyileştirilmeli. Burada da Kurum amirlerine iş düşüyor. Ciddi manada bu konuda sıkıntı çeken varsa, önce kendi amirine iletir olmadı Bimer'e yazar.

bu arada ben memur olmayalım, hep hizmetli kalalım demiyorum. Yanlış anlaşılmasın. Sadece usülü neyse o olsun diyorum.

dilmacvolkan hani pozitif ayrımcılık.Şehit yakını ve Gazi'lere bu haklar verilirken bir kişide çıkıpta bu böyle olmaz demiyordu.Bu haklarımı dersen sonuna kadar haklarıdır.Kurum amirlerine insiyatif vermemeleri lazım.Bir kurum amiri bile bunu uygulamazsa bu hepimizi ilgilendirir.Banane diyemeyiz.Bunu kanuna bağladığın Zaman kimse bişey yapamaz.

Arkadaşlar, engeli beden işi yapmaya müsait olan engelliler; kadrosunun gerektirdiği işleri yapıyorlar ve kanunen yapmak da zorundalar. Mesela işitme engelli fakat beden gücü olarak sapasağlam (bu ve benzeri gibi). Ben 7 yıldır MEB bünyesinde çalışıyorum, daha tekerlekli sandalye ile temizlik, ağır iş vs yapanı görmedim. Engeline ve gücünün yettiği kadarıyla iş verirler. Memur olmak istiyorsan belirli zamanlar da görevde yükselme sınavları yapılıyor, çalışıp kazanacaksın GİH kadrosuna geçeceksin. Ya da en baştan fazla puan alıp memur olarak atanacaksınız. @dilmacvolkan arkadaşıma katılıyorum arkadaşlar şuan bizlerin yerinde olmak isteyen binlerce insan var, sadece yapmamız gereken önce şükretmek ve sonra da sabretmek. Saygılarımla kolay gelsin.

Benim bildiğim mesela Ada'mın bir bacağı kısa topallıyor.Karaciğer yetmezliği var.Rapor oranı %90 ve bu Ada'ma temizlik yaptırılıyor.Hani müdürün insiyatifi.Adam mahvoluyor eziliyor.Hadi kurtar bakalım.

ya arkadaşlar, ben yok demiyorum. Tabiiki vardır. Ama yasal hakkını kullanarak BİMER e, ALO 147'ye vs vs şikayet eder, zaten mevcut hükümet buna destek halde, ilgilenilir. Kaldı ki, konu başlığıyla bu konu ayrı ayrı değerlendirilmeli. Ha tamam engelli engelliye bunu yaparsa diyoruz ama, hizmetli kadrosunu seçerken kimse alnımıza silah da dayamadı son tahlilde. Benim kurumun temizlikçisi diye adlandırdığımız kişi hiçte öyle paspas işleri yapmıyor, zor bi işi yok. Yapmayın, küçümsemeyin en azından. Kimse, kimseye yapamayacağı işi vermez

ZAFERKEN

Bahsettiğiniz arkadaşın eğer gerçekten % 90 engeli (özrü) var ise, gitsin tam teşekküllü bir devlet hastanesinden "Çalıştırılamayacağı iş alanları" başlıklı bir rapor alsın, bağlı bulunduğu kuruma ibraz etsin ve o işleri yapmasın. Dediğiniz gibi oranı % 90 ise o bahsettiğim raporu çok rahat alır zaten ve o işleri yapmak zorunda da kalmaz. Kolay gelsin..

Senin okulunda yok ama 1 kişi bile mağdursa bu bizi ilgilendirmiyormu?Biz bir aile değilmiyiz?Sen bu işi yapmıyorsun diye buralarda çalışanların dertlerini hiçemi sayalım.

Mesela ben.Raporumun haricinde ağır iş yapamaz raporu aldım.Müdür ağır iş yapma o Zaman Dedi.Temizliğe devam.Hastalıkta 2 kere bel fıtığı ameliyatı oldum ve birde bel kayması var.8-10 sınıfın temizliğini yaparken sıraları ister istemez çekiyoruz kaldırıyoruz.Hani müdürün insiyatifi.O yüzden takdir hakkını ortadan kaldırmaları lazım.

ZAFERKEN

Elbette aileyiz ve elbette ilgilendiriyor, bu mağduriyetleri gidermek için izlemesi gereken yolu yöntemi belirttim zaten. Benzer durumu bu son atamalarda biz de yaşadık. Rapor da yazan "ayakta durmayı gerektiren işlerde çalışamaz, bilgisayar kullanır" ibareli raporla çözüldü olay. Lafın özü; o işlere gücü yeten zaten yapmak zorunda, gücü yetmeyen mağdur olanlara da yapması gerekenleri anlattım. Saygılarımla...

adam ağır engelli diye memur yapmanın anlamı yok beleşten yani. Raporla bile çözülür. Herşeye yasa olmazki

Arkadaş şu muhalefetin gereği yok.Kimse kimseye bedavaya diye bişey yok.Pozitif ayrımcılık diye bişey var.Madem o Zaman neden EKPSS'ye girdik.Yapmasalardı bu sınavı.Herkes KPSS'yle kazanıp girsin.Buna neden karşı çıkmıyorsunuz.

boş boş konuşuluyor malesef .engelli engellinin düşmanı olmuş.mebdeki müdürlerde kral olmuş ne yapsalar yerıdır .bırıncısı engelı ne olursa olsun engellı kişinin hızmetlı olması anlamsız.ister psıkoljık ıster hastalık ıster grme işitme ortopedık sonuçta bır engelı var.sıkıntılıdemek...adı üstünde memurluk sınavı açıyor ama hızmetlı olarak alınıyoruz.ıkıncısı iş müdürlerın ınsaıfına kalırsa vah mılletın halıne .adamına düşerse ıyı ya düşmesse...itiraz etsen mahkemeye versen sonuç ne olur .üçüncüsü tabıkı şükürler olsun bu kadroyada lakın dünya bıle yerınde durmuyor mücadele etmek yada daha ıysını ıstemek ınsan olarak hepimizin hakkı .inş herkes memur olur engelıne bakılmaksızın....

pasini helal kardeşim.En güzel lafın: Engelli engellinin düşmanı olmuş.Çok yerinde bir tespit.Dışarıda muhalefet aramaya gerek yok derken ben bundan bahsediyordum.Her masa başında olan engelli arkadaşlar geriden gelen hizmetli engellilere destek olacağına,onlar orada kalsın,ne halleri varsa başlarının çaresine baksınlar der gibi düşmanca tavır sergiliyorlar.Bu haksızlık olur diyende var.Sen nasıl EKPSS'ye girdiysen bu senin hakkınsa çıkarılacak bir kanunla bir yönetmelikle bu hak verilir herkeste yararlanır.Ama bu hakkı millet kazanınca sanki kendi kaybedecek hesametinde olan arkadaş çok.Yani uzun lafın kısası düşmanı dışarda aramaya gerek yok.Biz bize fazlasıyla yeteriz.

Sosyal medyada gerekli kişilere yazan arkadaş yada bize destek olan kişiler varmı?

Üst Alt