Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB Hizmetli kadrosundayım. Verilen görevler ağır geliyor. Ne yapmalıyım?

Mr. Aykut

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar 14 Eylül 2010 tarihinde İzmir'de bir liseye yardımcı hizmetler sınıfına yani hizmetli kadrosunda atandım. Sol diz altı protez kullanıyorum, yaptığım görevler artık dahada ağırlaşmaya başladı. 5000 Kitap bulunan kütüphanenin sorumluluğu ve temizliği, 1800 öğrenci + 100 öğretmenin her zaman uğradığı fotokopinin sorumluluğu, 17000 arşiv dosyasın bulunduğu ve bizzat benim işlediğim arşiv ve son olarakda 4 oda temizliği aynı zamanda bahçede lojmanın önünün temizliği. Son olarak kütüphanede ki bu zamana kadar işlenmemiş kitapların tek tek işlenmesi görevi verildi. Anlam veremediğim ben engelli memurum, bu kadar iş sağlam kişiye verilebiliyor mu ? Artık protezimde yaralar çıkmaya başladı, işten soğudum. Dışardan bakana kolay geliyor sanırım işleri zamanında aksatmadan yaptığım için. Yasal olarak ne gibi bir prosedür izlemem gerekiyor en azından temizlik işlerinden kurtulayım. Okul Kütüphaneleri Yönetmeliğinde kütüphane memuruna başka görev verilmez yazıyor ama benim ne iş yaptığım belli değil bu okulda, paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum

-Önce okul yönetimine bu rahatsızlığınızı bildirin.
-Halen daha sonuç alamazsanız bulunduğunuz ilçe/il müdürlüğünüze dilekçe ile başvuru da bulunun. Kanun gereği hakkınız vardır.

Kolay Gelsin

Bulunduğunuz İl Milli eğitim Müdürlüğüne aynı buraya yazdığınız gibi, daha sade anlaşılır şekilde, mağduriyetinizi bildirir bir dilekçe göndermeniz, bu dilekçenin ekini valiliğe gönderirsenizde faydalı olacaktır. Sen yapabildiğin kadar görevini yap, orası resmi yer ve sen engellisin lakin disiplin cezası almaya yönelik suçlar işleme ve işleyeceğini sanmıyorum.

teşekkürler arkadaşlar bilgilendirdiğiniz için, disiplin suçu işleyecek ne ahlaki nede görevle alakalı bir suç işlemem yani devlet memuruz sonuçta devletin bize verdiği bu kutsal göreve laik davranışlar içinde bulunmak zorundayız benim arzu ettiğim şey iş yükümün hafifleyip daha yararlı bir şekilde işlerimi yapmaktır. İş yükü ağır olunca insanın hiçbir işi yapası gelmiyor ne yazıkki

Üst Alt