Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB hizmetli sınavında önemli olan ilk 2000 ne girebilmek mi?

45manisa

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
meb hizmetli sınavında önemli olan ilk 2000 ne girebilmek mi?

bir forumda okuduğum yazıda
1: atamada puanlar büyükten küçüğe sıralanacak
2: büyük puandan başlanarak ilk 2000 kişi sıralanacak
3: punı aynı olan kişilerde mezuniyet tarihi,yaş vb bakılacak
4: atamalar merkezden yapılacak
vb şekilde sıralamış.

peki ilk iki bin kişiye giribilmek için minimum kaç net çıkarmak lazım şimdi ben bunun cevabını merak ediyorum.

ilk 2000 e girmek diye bir koşul yok.
Mesela ben Bitlisi tercih ettim ve sadece 1 tane doğru cevap verdim puanım 1 ve sonuncu oldum sınavda
Fakat bitlisi tercih ettim ve benden başka tercih eden kimse yok.
Ozaman otomatikman sınavda ilk 2000 e girmeden sonuncu olarak ben atanacam 2000. olan kişi atanamıcak :)

çok farklı görüşler var anlayamadım hala birşey

olmaz öyle şey 2000 ne girmeden atanamazsın oili kimse tercih etmemiş olsa bile 2000 ne girmeden atanamazsın

basır puan sırlaması en yuksekten dusuge atama oluncak 90 alan atanmayıp 40 atancak tercıhe gore dıye bır sey yok haberınız olsun bızzat mebden personel atama baskanlıgıyla gorstum.altıncı tercıhı bosuna koymamıslar unutmayın40 atanıp 90 atanmıyorsa sınava ne gerek var.basarıı puan sıralamsı unutmayın

Evet 6. tercihi boşuna koymamışlar.
Eğer sen tercih ettiğin 5 ilde rakiplerinden daha az puan aldıysan ve atanamamışsan 6. tercih devreye gircek ve boş kalan bir ile en yüksek puanı alan kişilerden başlayarak atanma gerçekleşcek.
Ama % 95 sistem benim ilk attığım msj daki gibi işlicek.
Mesela istanbula full çeksen bile giremiceksin neden istanbulun kontejanı 180 ama full çeken 200 kişi var.
Fakat bartına 20 kişi alınıyorsa 15 kişi tercih etmişse 1 puanla bile atanacaksın tercih etmen yeterli.

Not : İller önek amaçlıdır ilk aklıma gelen iller.

elest arkadaşıma katılıyorumm kim çıkartıyor tercih iline göre atamayı anlamıyorum böyle kuralmı olur öss sistemiyle kıyaslıyolar
yapmayın arkadaşlar puana göree

ilk 2000 e giren herkes atanacak diye bir şey olur mu arkadaşlar biraz mantıklı düşünün

gökhanım tmm senin dediğin gibi olsunn ozaman şöyle düşün
benmesela 90 aldım ilk 5 tercihim de 92 ile kapandıı benim 6. tercihim var sence bu mantıkla atanamamam olurmu birde sizin dediğiniz gibi olsa 6. tercihi neden bulundurma ihtiyacı bulsunlarki
ben mersindeyim 55 kişi alınacak 50 kişi 90 ile yerleşti 5 kişi açığı var ne olur tercihlerini puanla tutturamayan başka yüksek puanlıyı alacak neden burda 6. tercih devreye girrecek umarım anlatabildimm benim şahşi görüşüm bu bakalım bekleyip görecez artk hayırlısı

bisey anladıysay arab olayım bn inek gibi callısıp 80 85 alayım kırk olaan atansın olmaz öle sey yaa ozaman benim emeklerim nolacak :Ç:(

f-f;

olmaz öyle şey, 6. tercih evet dediysen atanma şansın yükselir.

Üst Alt