Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Meb hizmetli vergi indirim başvuru prosedürü..?

Matrix31

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba 2015 Aralık ayında alınmış %45 raporum var sürekli. meb hizmetli olarak çalışıyorum vergi indirimi hakkımın olduğunu öğrendim buna başvuru yapmak icin mutemet benden raporu vermen yeterli dedi benim sorum şu nekadar surede sonuçlanır? Ve raporu gönderdikten sonra oran düşüşü oluyormu işime bir engel vs yaratırmı acaba?

Birçok şey okudum kafam karıştı. Raporu yeni olanlar raporu vermesi yeterli onaylanır deniyor ve bazı konularda hastaneye tekrar sevk edilir rapor olsada deniyor. Anlamadığım istemediğim hastalığımız yüzünden okadar çile çek sonra devletin verdiği raporu bi memur yukseltip düşürebiliyirmus biyerdede artık hastane verdiği rapor yeterli bidaha kurula gerek yok deniyor topu topu 30tl icin bin takla emek isteniyor nasıl birşey arkadaş bu sonuçta sistemde hastayız daha doğrusu engelliyiz daha ne yapayım ben

Arkadaşım bende meb deyim mutemet e ver form dolduruyorsun vergi indiriminden yararlanmak istiyorum diye.Onlarda il veya ilçede ki vergi dairesine oradan Ankara vergi dairesi başkanlığına gider.Engel durumundaki oranlarda değişiklik varsa hangi rahatsızlığından oran aldıysan raporu aldığın hastaneden detaylı muayene sonucu isterler sonuçlar yoksa tekrar rapor istiyorlar mağlesef. Ben raporumu gönderdim sonuç daha gelmedi gelince buradan paylaşırım.Ama %45 gelir kesin benim rahatsızlığım şizofreni.Şizofreninin %45 ten aşağısı yok.Bide kafana takma raporun yeniyse oran değişmez..

Öncelikle cevabin icin teşekürler. Ben atipik psikoz illetinden çekiyorum raporum bu yönde.yani bi 30tl icin bukadar saçmalığa değer mi onu düşünüyorum ayıptır günahtır yıllardır çektiğimiz üstüne bintane iş o raporu tekrar çıkarmam cok zor olacak çünkü çalışıyorum aksam8e kadar hastaneye sürekli git gel mudurde adayım diye iyice taksın valla bukadar suruncemeli işle uğraşılmaz emeklilik de yok yas var ztn daha ilerde düşünüruz artık haksızlık yani bukadar uğraş koskoca gata rapor vermis devlet hastanesi vermis bi 30tl icin bidaha bu halde çekemem valla. Hani direkt başvuru yapılsa 1 2 ayda onaylansa tmmda arkadas devlet vermis ne alaka sağlıkla maliye yani onların işi raporumu düşürme mi yani adamlar sanki sağlık Bakanlığı allahım ya yemin ederim anlamsizogluanlamsiz ya!

Matrix31

Ne zaman aldın raporunu

Sakatlık oranı cetveli'nde ZİHİNSEL, RUHSAL, DAVRANIŞSAL BOZUKLUKLAR üst başlığında yer alıyor. Bu durumda zihinsel engelli kategorisinde yer alırsın diye düşünüyorum.

E- Atipik veya başka türlü adlandırılamayan psikozlar
1-Tedaviyle işlevselliği tam düzelen: % 0
2-Tedaviyle çalışma olanağı veren: % 45
3-Tedaviyle çalışma olanağı vermeyen: % 80

Umarım bu yardımcı olur.Bu tabloya göre sana ya %0 verecekler yada %45.Eğer ilaç tedavisine devam ediyorsan %45 şin altına düşmez kardeşim.

2yildir düzenli olarak ilaçlarımı kullanıyorum raporu 2015 Aralık ta aldım raporumda tedavi ile çalışma olanağı olan yazıyor ozaman sorun olmaz ama sureli verirler yine uğraştırirlar bilemedim degermi sizce dostlar allah yardımcımız olsun her konuda zorluk yaşamak kaderimizde var ayrıca çok teşekkür ederim emek verip uğraştığın için ama ben hastaneye birdaha gitmek bile istemiyorum tiksindim artık bıktım o hastaneden git gel git gel cok rahatsiz ediyor beni kötü günler aklıma geliyor sürekli kötü olmak istemiorm muayene derlerse vazgecicem kalsin olmasın o hakkım diğer yenilenler gibi

Bence raporun yeni kafana takma hem vergi indirimin olmasa da elindeki engelli raporunu etkilemez.

Ben direk müdürden dilekçe aldım mebde çalıştığıma dahil sonra vergi dairesine götürdüm şimdi onayı bekli,yorum.

Üst Alt