Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB ile Sağlık Bakanlığı arasındaki maaş farkı?

radikal52

Üye
Konular
56
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar 2010 birinci dönemkde meb 5000 özürlü memur alımı yapacak ve bu sınavı kazanan arkadaşlar 1100 tl maaş alacak.daha sonra 2010 ikinci döneminde de tahmin ediyorum sağlık bakanlığı 8000 özürlü memur alımı kagrosu açacak ve bu sınava meb i kazanamayan arkadaşlar girecek ve bu sağlık bakanlığına yerleşen arkadaşlar döner ser mayeyke beraber 1700 tl maaş alacak. meb yerleşen göreve başlayan arkadaşlar sağlık bakanlığı sınavına başvyramayacak çünkü bu sınav ilk kez memur olacaklar için yapılacak sınav.dolayısıyla kurumlararsı maaş adaletsizliği memurun önüne konan (bir kurumda memur olarak göreve başlamış olanların başka memuriyete sınava geçememesi) engel ile memur istediği kuruma sınavla geçememktedir.sağlık bakanlığına daha kolay kazanılacak ve meb in maaşının yarısı kadar daha kazancı olacak. bunun için bişeyler yapmak gerek diye düşünüyorum

kardesim bilip bilmeden milletin kafasını karıstırma, sanki saglık bakanı sensin..kesin alacak gibi konusuyorsun...hem saglık bakanlıgı alacak olsa bile milletin kafasını karıstırıp durma yazdıklarınla...1100 tl ye calısmak için can atan bosta gezen kac mühendis - mimar var sen biliyor musun? sen hem kamudasın, hemde şikayet ediyorsun?begenmiyorsan begenme ama son birkac gündür yazdıklarınla milletin kafasını karıstırmayı da bırak...

ben adaletsiz bir durumdan bahsettim arkadaşlar.atıyorum dsi de yapmış olsa dsi de de amaaşlar iyi veya dhmi aşım yapsa dhmi de maaşlar iyi.bu engel memurken başka kurumun sınavına başvurup kazanıldığında ataması yapılarak aşılabilir.

Engelliler olarak her sorunumuzu çözdük,maaşlardaki adaletsizlik kaldı.

Millet işe gireyim derdinde,siz maaş farkı derdindesiniz,ne denir ki...

radıkal arkadasımızın dedıklerı dogru..blackman arkadasım art nıyetle yazmadıgına ınanıorum radıkal arkadasımızın..neden hemen mılletın aklını karıstırma gıbı sözler sarfedıosun bıraz daha yumusak konussak bısey kaybetmeız sanırım.sımdı bu alımların arkası elbette gellecek..arkadasımızın bahsettıgı konunun özu meb e basvurduk kazandık sonra neden saglık bakanlıgı yada baska bı kurum sınav actıgında o sınavlara basvuramıoruzz!!!konu bu..bencede adaletsızlık bu..radıkal arkadasım şöyle bıseyde var hukumet bu maaslar arasındakı adaletsızlıkler uzzerınde calısıo...umarım memurlar arasındakı ucurum zamanla kapanır ve böyle tartısmalarada son verılır..

ha bırde maaaşları begenmeyenler sanırım çalısan kesım özelde yada kamuda..begenmıyorlarsa tabıkı haklarıdır begenmemek,baska bı kurumun sınavına gırebılırler...zaten calısıyolar..ama sımdıye kadar memurluk yada çalısmak özlemi içinde olanlar kesınlıkle bu sınava gırmelıler..basarılar herkese..

arkadaşlar ben hiç şikayetci değilim maaşımdan.aza şükretmeyen çoğu bulamaz.işimiz olsunda.başka kurumlarda nasıl bilmiyorum mem de yükselme imkanınızda var.

üslup cok önemli kaaan...milletın kafasını karıstırıp durma dıyınce arrkadas sert bır uslup kullanıldıgını gördum..her neyse bosvrelım..

ben size meb e başvurmayın sağlık bakanlığı açarsa ona başvurun demiyorum.her şey ihtimal.kesin olan meb maaşı ile sağlık bakanlığı maaşı arasında uçurum fark var.balckman34 atıyorum meb in sınavına girdin ve kazandın 1100 tl maaşla işe başladın.sonra sağlık bakanlığı sınav açtı ve meb i kazanamayanlar başvurdu doğal olarak sen başvuramadın çünkü memursun ve sen diğer başvuranlardan daha fazla bilgiye sahipsin.senin de hakkın değil mi sağlık bakanlığına bağlı kurumda çalışmak.benim demek istediğim şuİ ya kurumlarar arası maaş farkı olmasın ya da memur başka kurumun açtığı memurluk sınavını kazandığında direkt geçebilsin.bu meb sınavında iyi olan 5000 kişi aradan çıkacak.sağlık bakanlığına 5000 in dışında kalan başvuracak. ama dediğim gibi her şey ihtimal. gerçek olan kurumlar arası maaş farkı var ve memur olan bir başka kurumun sınavına girip kazandığında ataması yapılmıyo.
not: çabalarım sadece kendime değil tüm kamu çalışanlarına

Dsi de maaş iyi demiş arkadaş:) Dsi de Meb gibi hiç bir ek ücreti yok..Ama ben hep şükrediyorum...O yüzden bulunduğunuz yerin kıymetini bilin, o kadar insan bizim olduğumuz yerde olmak için nasıl mücadele ediyor...Herkesin gönlüne göre versin Rabbim...

Fahri kardeş yine boş boş konuşmaya başladın ya garantimi saglık bakanlıgının sınav acacagı..
Milletin aklını bulnadırma ya tahmin ediyormuş tahmin ile bu iş olmaz kardeş...

denizce;

dsi de çalışan tanıdığım var yılda extra maaş veriyomuş.doğru değil mi?meb de kuru maaş var. hem de kupkuru

ilker;

ben meb e başvurmayın demiyorum.meb le sağlık bakanlığı arasında maaş farkı var diyorum.bu adaletsizliği benim gibi meb veya meb düzeyi çalışan ve sağlık bakanlığı sınav açtığında sağlık bakanlığının sınavını kazanacak kişi ve kişiler anlayabilir

fahri neden sen bu kadar meb düşmasınız çalışma kardeş yani sevimoyrsan kurumunu bi allah allah diyoz ders çalışıyoz 33 yaşından sonra begenmiyorsan bana devret üste para vereyim sana

adam yılarca beklemiş şimdi bide bekliycek saglık bakanlıgı kadro açsın ya açmazsa ben sınav suresinin uzatılmasına kızıyorum

kayaozesen;

burayı kazanmadan önce ben de sizin gibi düşünüyordum.kamu olsun da ne olursa olsun diyordum.şu an başka kurumu kazanacak seviyede olmasaydım bu konuyla ilgim de olmazdı.açtığım konuya odaklanılmasını istiyorum

dsi de çalışan tanıdığım var yılda extra maaş veriyomuş.doğru değil mi?meb de kuru maaş var. hem de kupkuru

Doğru değil memurlar kuru maaş alıyor işçiler de eskisi gibi değil zam alamıyorlar 3 ayda bi ikramiye alıyorlar o kadar...

yaf bende saglık isterim ama ne yani meb sınavına girmeyip bekleyim ki ağaların gönlü olsunda sağlık sınavı açsın hemşerim bak bu yıl içinde 38bin alıncak dendi maliye bakanı kıvırdı bu yıl içinde diye bir kural yok dedi önümüzdeki yıllara yayacagız dedi o nedenle kimse riske atmaz az ile yetinmeyen çogu bulamaz derler yada dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmamak gerek

Radikal52;

Çok şikayetçiysen istifa et arkadaşım. Git evinde otur her ay kim getirip verecek o beğenmediğin azımsadığın 1100 TL ücreti. Beğenmiyosan Devlet Memurluğundan çekilme hakkın var arkadaşım hiç durma şimdi istifa et ve bekle dur Sağlık Bakanlığı veya başka bir bakanlığın sınav açmasını artık bu senemi açarlar yoksa seneyemi. Eğer açmazlarsa 2022 den yararlanırsın sakat aylığı alırsın 3 ayda bir onla geçinirsin.

Şuan kaç kişi var biliyomusun senin yerinde olmak isteyen, senin yerinde derken aldığı maaşı beğenmeyen değil, devlet kapısında memur olayım, bir sağlık güvencem olsun, sonum belli olsun, her ay düzenli yatan bir aylığım olsun, ne olursa olsun engelimden dolayı dışlanmadığım bir işim bir iş yerim olsun diyen kaç kişi var biliyomusun . .

ARKADAŞLAR KESİNLİKLE MEB ÇOK İYİ BİR KURUM

aten kötü kurum yoktur..kaliteli iş arkadasları yada kalıtesız iş arkadasları vardır..

Fahri kardeş işyerinde seni kimse sevmiyor mu neden kurumunu zan altında bırakıyorsun egerki meb de sorunun var ise beşayiş yap istifa et...

devrim kesinlikle katılıyorum özel sektör alıp 3 ay çalıştırıp tekmeyi basıyor ömrün iş aramakla heba oluyor ki verdikleri maaş 600 tl burda 1100 ayağını yorganına muhabbeti ülke koşullarında 8.30-17.30 çalış haftasonu tatil hertürlü sosyal hak 1100 tl de maaş azımsanmamalı bence

rdikal52 sana sesleniyorum sen sağlık bakanlında çalışıyorum ve maaşımda dönerle beraber 1200 maaş sen bişe bilmeden yorum yapma arkadaşlar siz bu arkadaşa bakmaıyın duşuncelerini iyi duşunde yorum yapp..........

azına sağlık abi

ya arkadaşlar butun kurumlur iyidir radikal52 beğenmiyosan defol git

Sınva girerken ne iş olsa yaparım. Devlet kurumuna gireyimde maaş sorun değil diyen insanların işe başladıktan sonra maaş hesabı yapmaları çok klasik bir durumdur. Elbette kurumlar arasında maaş dengesizliği var bunun giderilmesi gerekiyor. Lakin hiç sınavı kazanamayarak evde oturduğunuzuda düşünmek gerekiyor.

Herkes bir asgari ücrete en adaletsiz şartlarda çalışıyor. Böyle bir durumun olduğu yerde. MEB şu kadar maaş veriyor Sağlık Bakanlığı bu kadar maaş veriyor demek çok doğru bir yaklaşım değildir.

Eğer öyle düşünen varsa maaşları araştırsın öyle sınava girsin. En azından bir kadroyu bo yere işgal etmemiş olur. İhitiyacı olan bir kişi oradan geçimini sağlar...

arkadaşlar bu koşullara gelmek için çok emek veriyoruz. evet özel sektörden iyi ama bu bizim hakkımız. kaç kişi mücadele sonunda bırakmadan yoluna devam edebiliyorki. tabiki maaşı soracak bağış yapılmıyo bize.

arkadaşlar burada yazılanların çoğunu okudum bir şey öğrenmek istiyorum ben istanbul da sağlık bakanlığına hizmetli olarak atandım %45 oranında raporum var ve bilgisayarlı muhasebe sertifikasına sahibim şimdi lütfen bilgisi olan arkadaşlarımdan rica ediyorum hizmetli olarak sağlık bakanlığına girdiğimde alacağım ortalama maaş ve sosyal haklar nelerdir kanun maddesi de ortadayken bu durumda beni bilg basında bir ise verebilirler mi zira bu yıl her halükarda lise mezunu olacağım cevaplarınızı bekliyorum sevgiyle kalın

dönerle beraber meb deki aynı maaşa geliyor maaşlar .araştırmalarım bu şekilde

7 yıldır bir yazılım firmasın personel maaş programı analistliği yaptım. Bu konuda şunu söyleyebilirim, Sağlık bakanlığında normal maaşın dışında ayrıyeten ayrı bir maaş olarak döner sermaye veriliyor. Buda 200-300 tl arasında değişiyor. Döner sermaye maaşı normal maaş ile birlikte verilmediği için emekli matrahına da katılmıyor. Yani Meb ten emekli olan kişi ile sağlıkbakanlığındna emekli olan aynı şartlarda çalışmış kişiler aynı emekli maaşı alıyor. Ama dediğim gibi ekstra döner sermayesi var sağlık bakanlığının.

Üst Alt