Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB kadrosunda hizmetli olarak çalışanların yükselme şansı var mı?

Mr. Aykut

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
2
Öncelikle,
- Lise mezunuyum,
- Bilgisayar sertifikam var,
- Üst düzey bilgisayar kullanıcısıyım
- Yaşım 19 ( Bu yıl ağustosda 20 oluyorum )
- Sınavı kazanırsam hem okuyup hem çalışmak istiyorum
- Engelli sporuyla uğraşıyorum ( Ampute futbol )

Şimdi bunlar kaleme alınmış özelliklerim...

Meb lise mezunu olduğum için sadece hizmetli kadrosunda yer açmış, ben hizmetli kadrosunda işe başlarsam yükselme olanağım var mı? Memurluk şef vs gibi ? Yanıtlarsanız minnettar kalırım

Evet var, meb muhtelif tarihlerde görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavı yapar, fakat bu sınava müracaat edebilmen için temel şartlar arasında 5 yıl memuriyet süresi var. Sınavı kazanırsan memur kadrosuna geçersin ve ondan sonra şeflik sınavı yapıldığı takdirde şeflik sınavına müracaat edersin. Şeflik için ise en az 2 yıllık bir üniversite okuma şartı var.

Mr. Aykut;

Açıköğrtim i okumanı tavsiye ederim. ileri de faydası olacaktır buna emin ol

Teşekkür ederim karbeyaz ve devrim arkadaşım sorularıma açıklık getirdiniz...

Hizmetlinin Yükselme Şansı Varmı?

Evet arkadaşlar varmı böyle bir şansımız diyelim Meb'e hizmetli olarak atandık sınavla veya dışardan üniversie okuyarak yükselme şansımız ne?

evet kurum içi görevde yükselme sınavı açıldıgında eğitim durumunuza göre başvuru yaparak yükselebilirsiniz

Daire Başkanı da olabilirsn Şube Müdürü de Olablirsn bu senin elinde:) kurumun açtığı görev de yükselme sınvları olur ilk önce Yardımcı hizmetli den memurluğa geçersn sonra memurluktan şefliğe sonra Şube Müdürlğne sonra Daire Bşk. Orası da kesmiosa ilerlersn:D sonra bi zahmet yeter artık emekli olursn:)...memurluk için lise mezunu olman yetrli die biliyorum kurmda görevde yükselme sınvnda herzamn da olmaz belirli açıklara isteklere göre olur genlkle de torpil döner:).. şefliğe gelince en az önlisans mezunu olman ve belirli yılı doldurman gerekir 5 yıldı galiba sonra müdürlük için en az lisans mezunu olman lazım ve kurumnda açık o ünvan için yer bulman lazımm torpill yaniii:)

Arkadaşlar peki atandıktan sonra başka bi kamu kuruluşuna gitme şansım varmı diyeli bi sınav açtılar bende girip kazandım hizmetli işimi bırakabilirmiyim?

Bide

ben meslek lisesi elektrik mezunuyum acaba elektrik işleriyle ilgili bi iş verirmi meb hizmetli kadrosunda?

Memur kadrosuna yükselebilmek için gerekli şartlar;
a. 31/12/2005 tarihi itibariyle memuriyette en az beş yıl hizmeti bulunmak,
b. 31/12/2005 tarihi itibariyle Bakanlığımız yardımcı hizmetler sınıfındaki kadrolarda en az iki yıl süreyle çalışmış olmak, (aşçı, bekçi, dağıtıcı, hizmetli, kaloriferci ve teknisyen yardımcısı kadrolarından bir veya bir kaçındaki toplam hizmet en az iki yıl olacaktır.)
c. En az lise ve dengi okul mezunu olmak,
d. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 125'inci maddesinin (D) bendinde belirtilen kademe ilerlemesinin durdurulması cezası ile göre pline ilişkin özel kanunlarda belirtilen ve bu cezaya denk olan disiplin cezası almamış olmak,
e. Sicil raporlarına göre son yıla ait sicil notu olumlu olmak kaydıyla, son üç yıllık (2004-2003-2002) sicil notu ortalaması en az iyi (76 puan) derecede olmak.

meb hizmetli olarak atansam aöf adalet okuyorum,hizmetliden memurluğa nasıl geçebilirim

torba yasa ile 2 yılda bir görevde yükselme sınavı yapılacak ibaresi eklendi... lakin en son nisan 2010 dan sonra mebde görevde yükselme sınavı yapılmadı...
haziran 2013 te yapılacak die bir sendikanın söylemi var ama somut bişeyler yok hala...
ayrıca 5 yıl çalışma şartı 3 yıla indi...
bununla ilgili olrak bir milletvekili soru önergesi vermişti...
bakalım nasıl olcak...
atanma kararnamende hizmetli olarak atındıysan 2 yıllık yada 4 yıllık fakülte bitirmen direk memur kadrosuna geçmen anlamı teşkil etmen..
görevde yükselme sınavına girmen şart...
myo yda fakülte mezunu olman derece/kademeni yükseltir.. buda bir kaç krş maaşında oynama yapar.. emeklilik için ekstra gelir sağlar..
saygılar....

bende meb de hizmetli kadrosuna 2010 da atandım çalışmaya başladım.şimdi ömss 2012/1 tercihiyle gıda tarım bakanlığına veri hazırlama kontrol işletmeni olarak atantım 3 aydır yeni görev yerindeyim.

meb de engelli olarak hizmetli çalışmak çok zor. yapamıyacağın işleri vermezler tabiki ama pskolojik baskı uyguluyorlar şahsen ben çok yaşadım ve bu yüzden yeniden sınava girip kurum değiştirdim.adamlar her dakka her saniye engelli olduğumu hatırlatmak için ellerinden geleni yapıyolardı yaa
görevlendirmeyle memur yapmışlardı keşke olmasaydım müdür, müdür yardımcıları, diğer memur kimin ne işe varsa yüklüyolardı bana istersen yapma hizmetli kadrosunda kalsan bu kezde angarya işlerle uğraş...

benim tavsiyem o kadroda kalmayınelinizden geleni değil daha fazlasını yapın
hakkınızda herşeyin hayırlı ve mükemmel olmasını temenni ediyorum :)

Engelli memurlar ve diğier memurlar atamada aynı haklara sahip..

istersen diplomanı sun müdürol . yardımcı hizmetler gurubu ve kalüferci ahçı ,bahcıvan vb iki yıl hizmet verdikten sonra görevde yüksele biliyor....

bizden atamda kalorifercilik sertifikasi istemediler simdi yaktirma haklari varmi....

gerçekten aynen dediğiniz gibi olyor bende şuan meb de hizmetli olarak bi okulda çalışıyorum seneya ismi EMSS olması düşünülen sınava tekrar girebilirmiyim cvb yazarsanız memnun olurum herşey için tşk.

Üst Alt