Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB memur özürlülere kütüphane görevi verebilir mi ?

efsanem060

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
MEB özürlü memurlu olarak liseye atandım ayrıca lisede bana yer olmadığı söylediler sözleşmeli biri çalışıyordu ve beni kütüphaneye aldılar yani kütüphane memuru olarak görev verdiler

ben 22 yaşımda olmama rağmen öğrenciler bana samimi olmaya calısıyorlar ve ben de kaçıyorum, öğrenciler kütüphanede ders çalısınca diğer öğrenciler rahatız ediyorlar fakat ben bunları dişariya cıkaramıyorum. Eğer ben kızsam bağırsam öğrenciler beni şikayet edeceklerini söylüyorlar o yüzden aday memuru olduğum için birşeyler olabilir diye korkuyorum.
Fakat benim amacım kütüphane memuru değildir MEB tarafından atanıp memuru odasında olmam gerekiyordu. memur odasından okulun işleri öğrenemezsem ilerde sözleşmeli görevden ayrılıp ben nasıl işlere bakacagıma bilemiyorum.
Yani benim amacım kütüphaneden cıkmak istiyorum ve müdür izin vermeceğini düşünüyorum acaba MEB tarafından bana yardımcı olabilir mi acaba ne yapmam gerek ? Gerçekten çok sıkıldım... :mad:

Bu konuda bir önerisi olan var mı arkadaşlar?

bende senin gibi meb.e atandım ve benimle birlikte 5 engelli arkadas daha aynı kurumda aynı mekanda görev yapıyoruz.şunu söyleyeyim kesinlikle engelli engelsiz diye bir ayrım yapılmıyor,Müdürümüz çok merhametli ve olağan üstü kaliteli bir insan ancak engellilerin çalıştıralibilecegi alanlar kanunda esnek bir şekilde belirtildiği için verilen her işi yapıyoruz.yalnız senin aday memurum diye kendini bu kadar kasman yersiz,ne yanği adaylığın kalkıncamı bagırıp çagıracaksın.Kardes sana tavsiyem il de isen il müdürünen randevu al durumunu izah et,ancak ben olsam sana yardımcı olmazdım,nedenlerin çok basit ve kişinin aşabilecegi şeyler.Memur odasında olmam gerekiyordu diyosun ki,kütüphane hizmetli odası değil,memur odası.senin memurluk anlayısın evrak kayıt etmekten ibaret galiba kardes.Merak etme ileride memur odasına geçincede sana işleri öğretirler.Sana birde tavsiye otur oturdugun yerde,memur odası daha zor,kütüphane görevini kaldıramıyorsan,evrak kayıt vb.hiç kaldıramazssın.

Valla arkadaşım malasef mebde doğru dürüst görev ayrımı yok illa memuruz die bizi memur odasına verip evrak kayıt, maaş vs.vs.vs. yapacağımızı düşünürsen yanılırsın malasef bende ilk zamanlar zorlandım, fotokopi çekmek kurumda yardımcı hizmetlinin işi diyorlar ama bende memurun görevlerinin yanında bide bunlara bakıyorum,
Yani anlayacağın müdür nerede bir açık varsa ve iş gücü gerekse oraya veriyor seni, memurlar kütüpanede de çalışıyorlar bu konuda sorun yok, fakat sen kütüpanede sözünü geçir kimse kimseyi şikayet edemez etse bile bu senin asaletini etkilemez... Müdür yıllardır okul idarecisidir ve farkındadır ki bazen çoçuklar gerçekten çekilesi değil. bu konuda öğrenciyi tutup seni suçlayamaz asaletim tastiklenmedi die sakın her şeye eyvallah etme...
Ben öğretmenle bir sorun yaşadım ve müdüre gittim analttım bir gün sonra öğretmende beni şikayet etti fakat müdür bana aynen şöyle dedi: "kimsenin kimseye üstünlüğü yok herkes 657 ye tabi adaysın diye ses çıkarmazlık etme kesinlikle yapmaman gereken şeyler varsa yapma ve bana gel"... yani sende adayda olsan aynı haklara sahipsin memurluk görevi içinde eğer istiyorsan müdürünle konuş memurların yapmış olduğu işleri öğrenmek istediğini söyle olmadı bağlı olduğun mem e gidip yaptığın işin seni tatmin etmediğini güzel bir dille anlat... eğer farklı bir ilde isen belki müdürün tayin olabileceğini düşünüp seni memur olarak yetiştirip sonra göndermektende çekiniyor olabilir... mesela bende memurum ama bir şeyler öğrenmek istediğimde bana nasılsa gideceksin boş ver diyip geçiştiriyorlar:) yani bunlarıda düşün biraz...

-Ben de bir memur olarak şunu söylemek istiyorum.
-Eğer bir iş ters gidiyorsa sizin açınızdan bilinki orada alakasızlık başlar ,alaksızlığın olmadığı yer de sevgi kalmaz . Dolasıyla da soğuma isteğine doğru kayar.
-Yaptığınız iş , zor ise veya senin isteğine uygun değilse , Çözüm olarak kendini küçük görüpte , kendini hiçe sayma ki söz hakkın olsun
-Hiyerarşik düzen elbette var ama hiyarerşide senin de yerin olduğunu unutma.
-Yukarıda belirtiğim gibi senin yapacağın girişimlerle , kendini bulacaksın
-Kolay Gelsin.

Bende 1800 öğrencisi olan bir lisenin kütüphanesiyle ilgileniyorum. Fotokopi arşiv bazı evrak işleride bende yardımcı hizmetler sınıfında olduğum için temizlik görevleride verildi. Kütüphane bana göre çok rahat bi yer tabii düzenliyse bulunduğm kurumun kütüphane arşivi ve demirbaş kaydı yok ben tek tek işleyeceğim uygun bir zamanda ama ne zaman vakit kalmıyor çünkü 3 metrelik raflardan kitapları indirip dewey onlu sınıflama sistemine göre sıralamak zor iş tek başına yani eğer böyle kitap işleme gibi bi derdin sıkıntın yoksa kütüphane zor birşey değil

Ben memurum sadece evrak işi yaparım diye bi şey ne yazık ki yok. Özellikle okulda çalışanlar için işin çok net sınırları da yok. Mutlaka kesin şu hizmetlinin işidir işte şu da memurun işidir gibi kesin hatları olan bazı işler mutlaka ki var ama bunlar sınırlı. Ben de kütüphane ile ilgileniyorum diğer işlerin yanında. Sonuçta hepimiz öğrenci olduk, onlarla olan ilişkini hiç kimse düzenleyemez bunu yalnızca sen yapabilirsin. Ayrıca samimi olmak bence korkacak bi şey de değil sadece sınırların olduğunu senin orda bir çalışam olduğunu öğrencilere net olarak gösterirsen onlar da zaten ona göre davranır. Uygun bi ilişki kurarsan bi sorun olmaz diye düşünüyorum. Ayrıca kütüphane bence çok rahat bi iş. Özellikle diğer işlerin sorumluluğu ile kıyaslarsan ;)

Mr. Aykut;
Peki kitap demirbaşları, kitap numaraları ve emanet listeleri nereye yazıyorsunuz yada hangi program kullanıyorsunuz ?

honor;
Tamam ama sizin öğrencileri bizim öğrencileri birbirinden çok farklı öğrenciler gelip sağına soluna bakarak dolaşıyorlar ve diğer öğrenciler ders çalışırken şikayette bulunuyorlar ben bu öğrencileri kütüphaneden dişariya atamıyorum müdüre soruyorum bana şunu diyor "kütüphane senin sorumluğun ne yapabiliyorsan yap" diyor..

''Ben Hizmetliyim sadece temizlik yaparım, okul yansa umrumda olmaz'', ''Ben MEMURUM veya VHKİ yim sadece gelen giden evrağa bakar masamda PC'de yazı yazarım, okul yansa umrumda olmaz'', ''Ben ÖĞRETMENİM derse girer çıkarım, okulun hiç bir sorunu beni ilgilendirmez, okul yansa umrumda olmaz'' gibi düşünen insanlar devlette çoğaldıkça o okul bir gün mutlaka YANAR... Ve bu zatların yine umrunda olmaz eminim. Onun için yaptığımız işi, çalıştığımız kurumu sahiplenmek, benimsemek gerekli...
Ben de yediay oldu Hizmetli olarak. Evrakta hazırladım, temizlikte yaptım. Çocukların yazılısınada girdim, pansiyonun idari konularınada destek oldum. Vücudumun kaldırabileceği, elimden ne geliyorsa gereğini yaptım. Bir hafta önce çok gerekli olmadığı halde okul hizmet alımı ile yeni bir Hizmetli aldı. Ve ben şuan temizlik işin tamamını devrettim. Ama halaa koşturuyorum... Kim için, sanmayın Müdür için, çalıştığım kurum için, OKULUM ,çin...

Ben bir YİBO da memurum. Okul binasında iki memuruz. her işi beraber yapıyoruz ama çarşıya genelde ben gidiyorum. Birde çarşı işinide seviyorum. Benim memleket Konya fakat Afyon da memurum ve dışarıya gide gele afyonda, konyaya nazaran daha çok çevre edindim. Bir çok dairede çevrem ve tanınırlığım artıı.

İşin aksi tarafı bide pansiyonda memur var. O geldim geleli beni kullanmaya çalışıyor. Kendi işlerini bana devretmeye çalışıyor. Bir parantez açıyım: Birde mesela benim Bakanlıkta şube müdürü tanıdığım bile var. Hatta Ankaradan gelip beni ziyaret bile ettiler ama ben olumsuz durumlarda dahi bir telefon açıp maruzat birdirmedim o adama. Yinede sesimi pek çıkarmadım. Yüklemeye çalıştığı işte sadece altı üstü imza işi. Geçen hafta bu pansiyon müdür yardımcısı ve ambar memuru beni pansiyon bölümüne çekmeye çalıştılar. 5 ay sonra tayin alcacağımıda biliyorlar. Ama gel gelelim benim bilg. ve excel bilgim olduğu için zekisinde diyorlar ambar memuru yapmaya çalışıyorlardı. Tabii orada beni kullanacaklar. Bilg. da birikmiş işleri yaptıracaklar. Müdürümde bi benim gitmemi bi yanımdaki memurun gitmesini istedi adaletli olarak. Benim görüşüm şu oldu. müdürüm ne derse o olsun dedim. ama müdürüm okuldaki işlerde aksamasın dedi bana. Okul binasındaki müdür yardımcılarımda beni kolluyor sağolsunlar gömdermeyide istemiyorlardı. Akabinde de şansa okulda kısmen iş olunca ben pansiyona inemedim ve beni oraya aldırmak isteyenler çirkeflik yapıp bana üst üstüne imzalanacak evrak gönderdiler ögrenciyle. Müdürüme de evrakları götürdüm imzalamadı herkes kendi işini yapsın diye. sonra o ambar memuru geldi bayağı tartışmış oldular sonra ambar memuru bana geldi . dediği laf şu idi : Sen benim muhatabım değilsin senin muhatabın yukardaki insan dedi. bende üstü kapalı nezeketen şunu dedim. abi yaşın benim yaşımın iki katı sana saygısızlık etmek istemem ama sevginin olmadığı yerde saygıda olmaz. Bundan sonra sende benim muhatabım değilsin dedim. Havlayacağın kişi ben deilim dedim. sonra cevap veremedi mort oldu gitti :)

Müdürümle de aram iyi çok şükür. Yaptığım işide çok beğeniyor ve taktir ediyor. Şimdi o ambarcı beyfendi de işi olsada yaklaşamıyor artık bana.. Çünkü muhatap değiliz ama ben yinede kurum dışında birine durumunuzu izah etmenizi öncelikle tavsiye etmem.. Önce bir sorun varsa amirinizle çözün. Yani kendi içinizde çözmeye çalışın. Bir yerde torpiliniz olsada sorunları kurum dışına çıkarmanız bence iyi bir durum değil. Öncelikle işinizi benimseyip, sevin. iş arkdşlarınızı sevin (Hak edene hakettiği yerde cevabınıda verin tabiki). kendinizi sevdirin. Her şey çok güzel olacaktır. Esenlikle başarılar...

bana göre memur; müdürünün verdiği görevi yapmakla mükellef olan kimsedir. (bende memurum). çok uçuk olmadıktan sonra amirin vereceği görevin yerine getirilmesi gerekmektedir.

bende aslında kütüphane memurluğu istedim vermediler masa başına verdiler tayin isteyecem onada kurum müdürü ve ilçe mem problem çıkaracak onun dışında tayin olsa yine isteyecem vermiyecekler.

Valla dostlar yorumlara bakınca bazılarının cevaplarına hayret ettim doğrusu ama bende bir okulda memur olarak görev yapmaktayım. Saolsunlar amirlerim ve müdür yadımcılarımla büyük sorunlar yaşamadım ve gerektiğnde espiriler, geektiğinde ciddi ciddi işlerimizi bir aile ortamında yapıyoruz. Bana ne görev verilirse yapıyorum çünkü bizler devleti temsil ediyoruz ve haliyle bunu bir askerlik olarak düşünün! Öyle ; yok bu görev benim, bu görev senin dersek kimse de sizi çekmez ve bulunduğunuz mevke gelmeye çalışan insanlara haksızlık etmiş olursunuz! Ve tabi ki kendimizi ezdirmiyecez ama nazda yapmıyacağız! Allahıma şükürler olsun ki adaylık kalktığı zaman da aynı ciddiyeti ne iş olursa elimden geldiğince yapmaya da çalışacağım...

Üst Alt