Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB öğretmenlik sınavına girecek kişileri sınavda bekleyen sorular..?

restless

Yasaklı Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 4 temmuzdaki sınavda bizim sorularla, memurluk soruları aynı mı olacak?? ( türkçe mat tarih vs)

Birde branş soruları ne demek? Eğitim bilimlerinden mi soracaklar ????

Eğitim bilimlerinden soracaklarsa elinde özet ders notu olanlar lütfen paylaşır mı???

10 Türkçe

10 Matematik

10 İnkilap Tarihi

5 Coğrafya

5 Vatandaşlık Bilgisi

10 eğitim bilimleri (öğretmenler için) , 657 memurlar kanunu (memurlar ve hizmetliler için)

murat daha önce paylasmıstım :) dagılım böyle meslekdaşım :)

KPSS Öğretmenlikte Çıkacak Konular Ve Ağırlıkları:
Genel Yetenek:1)Türkçe, 2)Matematik
Genel Kültür:1)Atatürk İlkeleri Ve İnklap Tarihi,2)Türkiye Coğrafyası,3)Temel Yurttaşlık Bilgisi,4)Güncel Konular,5)Türk Kültür Ve Medeniyetleri
Eğitim Bilimleri:1)Eğitim Psikolojisi,2)Program Geliştirme ve Öğretim,3)Rehberlik
Ben ÖSYM klavuzundan konularda çıkacak soru yüzdelerine baktım.
En Önemli konular Şunlar:
*Türkçe:Okuduğunu Anlama(%30)
*Matematik:problem Çözme(%20)
*Atatürk İlke Ve İnklap Tarihi:Kurtuluş Savaşı(%10),İlke İnklaplar(%15),Atatürk Dönemi İç Olaylar(%10),
*Türkiye Coğrafyası:Türkiyenin Ekonomik Özellikleri(%20)
*Öğrenme Psikolojisi(%25),Öğretim Metotları(%25),Rehberlik(%15)

öğretmen arkadaşlar elinizde By Cin in gönderdiği notlar dışında, ders notu varsa lütfen paylaşınız,

acaba önceden engelli memurluk sınavlarına girmiş arkadaşlar yok mu bilgi verebilir mi çıkan sorular hakkında ??

MATEMATİĞİN İÇİNDE GEOMETRİ DE VAR MI???????? Acil bilgi!!!!!!!!!!!?

restless;

genel matematikte geometri yoktur. matematik konuları , integral, türev,limit, fonksiyon, matris,determinant, denklemler, eşitsizlikler, sayı sistemleri, logaritma,

Ancıl,
Cevabın için teşekkür ederim,
yanlız yukarıda saydığın derslerden integral, türev,limit,matris,determinant,logaritma, soru çıkması imkansız.

Coğrafyadan genel olarak Türkiye coğrafyasıyla ve iklimiyle ilgili bir kaç soru ile grafik sorusu yer alabilir.
Matematik olarak da sayılarla işlem, olasılık ve problemlerden soru gelebilr.

restless;

sen hizmetli kadrosuna girmek içinse bunlar çıkmaz fakat memurluk sınavına başvuranlar bunlara tabiler

Ancıl,

Bu sınavda hizmetli-memur ve öğretmen adayları için, ilk 40 soru (mat,türkçe,tarih,coğ,vatandaşlık vs.) ortak sorular olmayacakmı?? benim bildiğim sadece son 10 soru mesleki bilgi soruları olacağı için farklı olacak, mesela öğretmenler için son 10 soru eğitim bilimlerinden gelecek.

Türev integral logaritma falan, kpss de bile çıkmıyor, bildiğim kadarıyla sadece öss nin mat2 kısmında çıkıyo.

restless;

sınav soruları ayrı olacak, memurluk sınavına girenler yüksek öğrenim müfradında yapılacak, müfradada bakarsın neler olduğuna

kime göre yuksek ogretim ama?
su bahsetgn matematk knularını ben lisede bile gormedim. ne işi var tarhcnn turkcecinin ingilizcecinn matematkle=)

"[SIZE=2]Her İnsanın Düşündüğünü Söylemeye, Her Dinleyenin De Ona Karşı Çıkmaya Hakkı Vardır. "[/SIZE]

[SIZE=2]Memurlar Yüksek Öğrenim müfredatına bakacaklar. [/SIZE]

meb saolsun konular hakkında hiçbir açıklama yapmamış, biz de burda akıl yürütmeye çalışıyoruz, hiç mi akıllı insan yok bu devlette merak ediyorum, kısaca ben şahsen ÖĞRETMENLİK İÇİN KPSS MÜFREDATINA çalışıyorum, bize gidip de integral sorarlarsa onalara cevabım şu olur " adamın .....den kan alırlar kamil kaaan" :D:D

arkadaşım integral çok zor bir konu değilki; abartmayalım.

muhalefet melek sen yırum yapmasan insanları karamsarlığa sürüklemeye gerek yokki Zaten öğretmenlerin işi ders çalışmasada oldu şimdiden onlara hayırlı olsun. kaçgün kaldı zaten moral bozmaya gerek yok sen bir meleksin iyi şeyler yaz...

meb saolsun konular hakkında hiçbir açıklama yapmamış,

6.4- SINAV KONULARI VE SORU SAYILARI
Sınavda, Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Yarışma Sınavları
Hakkında Yönetmeliğin 15. Maddesinde yer alan ve aşağıda belirtilen konuları kapsayacak
şekilde 50 adet çoktan seçmeli (4 seçenekli) soru sorulacaktır. Sorular Ortaöğretim mezunları
için Millî Eğitim Bakanlığı müfredat programındaki kitaplar; Yüksek öğrenim mezunları için
ise Yüksek öğretim kurumlarında okutulan ders kitapları esas alınarak Eğitim Teknolojileri
Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanacaktır.

Klavuzda açık bir şekilde yazmış okumadıysan bu senin sorunun arkadaşım hemen MEB e taş atma.

ne yaptınız allah askına unutmamanızı soylımkı bu ozurlu persenol sınavı ... yaw eskı oss de bıle turev ıntegral ... yok bu sınavda olması cok sacma olur.. kpss ılede memur allıyolar bakın bakım orda lısans sınavında bıle turev ıntegral varmı die.. 6000 memurluk ıcın basvuranların kacı turev ıntegral bılıyodur acaba merak edıyorum..
ne ıse ben sıze egıtek tarafından ıstatıstık kurumunun yapmıs oldugu ozurlu persenol sınavının lınkını verım
http://egitek.meb.gov.tr/Sinavlar/Sorular/Diger/Bakanliklar/1Mart2009_Turkiye%20IstatKurumu.rar

halitunal;

senin verdiğin sınav ortaöğretimler için hazırlanmış bir sınav, Lise veya Lise Dengi Meslek Lisesi Mez . hazırlandığına rağmen fonksiyondan çıkmış farkedin.

memurluk için girenler yüksek öğrenim müfredatından sorumlular, çıkacak konular belirli.

halitunal;
benim daha önce girdiğim başka kurumların memurluk sınavlarında türev integral matris determinant çıkmıştı. yani bunda da çıkabilir.

oncelıkle sunu soylıyeyım kurumları lutfen bır tutmayalım..yani istatıslık kurumu ıle tubıtak dıyelım alım yapacak ıkısının sınavı bır olmaz. mesela tubıtak ınce eler sık dokur. ozurlununde en ıyısını ıster bu sebeble soruları zor tutabılır. yada bır kurum 100 kıı alıcak ama basvuru sayısı olur 100000 kısı o zaman da sorular zor yapabılırler kısılerı elemek ıcın. ama allah askına zaten 6000 kısı basvurmus 2000 kısı alıcaklar burda soruları zor tutmaya gerek yokkı zaten ınsanlar tercıhlerde elenıcek fazla soru yapan tercıhte elenebılıcek. boyle bır durumda bence cok mantıksız olur soruların o kadar zor olması. gercı zor olsada onemlı dııl. zor olucakta sadece bana zor olmıyacak herkes ıcın zor olacak :) istatıslık kurumunun yapmıs oldugu sınav lınkını vermıstım o sınavdada soru sayısı aynı konular aynı fakat sorular cok kolay.. ne dıım ıns ole kolay sorarlar..

halitunal;

Senin sölediklerine katılmam mümkün değil. Sorular kişilere özel yada başvuru sayılarına göre hazırlanmıyor. Bir yönetmenlik var ve burada nelerden çıkacağını sölemişler. Ayrıca incelersen istatistik kurumu lise ve dengi kişilerin başvurusu alınmış, ve ona göre hazırlanmış

"Çok Konuştukça, Düşünce Ölür."

halitunal yorumlarına yorum yapmıyacağım. Sınav yönetmeliği senin mantığına göre işlemiyor haberin olsun

Atatürk kültür dil ve tarih kurumu özürlü personel alımı sorularına bak istersen. 2 yıllık olanlara bile limit parabol fonksiyon ne kadar kazık sorulmuş. yüksek öğrenim görmüş kişilere 2+2 kaç eder diye soracak değiller ya :)

Sorubak- Eğitim Dünyasından Haberler

bu linkte soruları gör ona göre yorum yap artık :)

uzatmaya gerek yok gırıcez gorecez ..:) hayırlısı olsun herkes ıcın..

Benim burda bahsettiğim sıvandan çıkacak konuların belirsizliğidir, 6.4 nolu maddenin yetersizliğidir, ozaman ben üniversitede coğrafya ve vatandaşlık dersleri görmedim (bazı branşlarda olan hiç kimse görmedi) bu konulardan nasıl soru çıkıyor? Ayrıca benim branşım gereği matematik1, matematik2 ve matematik3 derslerini gördüm, bugün oturup çalışabilirim, benim derdim bu konulara gerçekten çalışmalıyım?, tüm adaylar bu dersleri gördümü? Edebiyat Fakültesi mezunu olup formasyon alanlar ya da Sosyoloji okuyanlar vs vs yani sözelden gelenler integral problemlerini çözebilecekmi? ( çözer çözmez herkesin kendi problemi de) bu sınav ortak bi sınav olduğu için müşterek konulardan olmalı diye düşünüyorum.

Türev integral vs. çıkabilir, benim burdaki amacım konuları net belirleyip ona göre çalışalım ve zaman kaybetmeyelim dir.
kpss ile öğretmen olan diğerlerinin kpss de çözdüğü matematik konuları bakınız: Imageshack - kpssmat.jpg

burda benim kimseye taş attığım falan yok, meb in avukatlığının yapılmasına da gerek yok bence. Forum başlığı içinde bahsedilen ileri matematik konularının çıkacağına dair sağlam bir kanıya ulaşırsak oturup ona göre çalışcam,

artık son 2 gün arkadaslar bu saatten sonra ne dense boş :) herkese başarılar diliyorum

restless matematik konuları hemen hemen aynı zaten. burda kimsenin meb in avukatlığınıda yaptığı yok. kpss lisans denemesi çöz bitane zorluk derecesini gör. bu saatten sonra arkadaşında dediği gibi çalışmaya gerek yok :)

Üst Alt