Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB okulda memur hangi yazışmaları yapar?

emogumo

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
mebde çalışan engelli memurun görev tanımına göre özlük hakkı nedir arkadaşlar gih sınıfına göre olan yazışmalarımı yapmalı (dys il ilçe mem öğretmen maaş kademe idari yazışmalar)yoksa verilen her türlü yazıyımı yazmalı örneğin okulun rehberlik öğretmeninin kopya çeken öğrencinin disipline sevk yazısı gibi işler okul memurunun görev tanımına girer mi ? okul müdürü yeni memur olduğum için herşeyi sen yazacaksın havasında bilgisi olan yazarsa sevinirim

Verilen her türlü üst yazıyı yazar.Disiplin yazısı da İlçe öğrenci davranışlarını değerlendirme kuruluna gidiyorsa üst yazıdır.Bireysel dilekçelere memur karışmaz.Şunu da belirtmekte fayda var.Engelli memurun görev tanımıyla sağlıklı memurunki aynıdır.

üst yazı derken ilçe milli eğitime ithafen yazılırdan bahsediyorsunuz okul içindeki öğretmen kuruluna değil bende onu öğrenmek istiyorum

emogumo öğrenciyi disipline sevk yazısını siz yazsanız daha iyi olur. Sonuçta rehberlik öğretmeni teklif eder ama o yazıyla öğretmenler kurulunda görüşülüp ilçeye gidecek. Ayrıca tüm yazıları yazmaya ve öğrenmeye çalışmanız faydalı olur diye düşünüyorum. Görev tanımınızda müdürün verdiği yazışmaları yapar yazıyor. 19 yıllık öğretmenim şimdiye kadar çalıştığım okullarda her türlü yazışmayı yapabilen memurlar el üstünde tutulur, müdür acemiyse dikkat edin, yanlış yazılan bir şeyden sizi sorumlu tutmasın. Bunun haricinde yazı yazmak dışındaki işleri bilmediğinizi söyleyebilirsiniz. Web sitesine haber koyma, vb. işler verilirse birkaç hata yaparsınız, o zaman başkasına yaptırırlar. Yazıyı hızlıca yazıp bitirmeyin, biraz zaman geçsin öyle verin. Müdürle ve öğretmenlerle zıtlaşmayın, bir öğretmen sizden işiniz haricinde birşey isterse yapmam demeyin ama yapmaya vaktiniz de olmasın. İş isteyen öğretmen geldiğinde ona yaptığınız işleri sıralayıp bunları yaptım, sıra gelmedi falan deyin. Eli ağır, yavaş yapıyor desinler önemli değil. Gün sonunda işler bitmiş olsun. Diyelim ki öğle arasında dışarı çıkıyorsunuz, öğretmenlerden biri birşey almanızı istedi. Mümkünse almayın, çıkmayabilirim deyin, karar vermedim deyin, oradan geçmeyeceğim deyin ama almayın. Okul müdürü fatura yatırmaya (okul faturaları) evrak almaya milli eğitime gönderebilir. Onlara mutlaka gidin. Çabuk dönemeyebilirsiniz :D Okulla ilgili işlerin hepsini yapın ama müdürün şahsi işlerini sakın yapmayın. (Benim ev faturasını da yatır vb.) Bu benim işim değil deyin. Çok zorlarsa yazılı emir isteyin.
İyi bir memur okulda müdürden daha çok sevilir. Bunu unutmayın.

müdür pek acemi değil dışarı işlerini aceleye getirmiyorum zaten baştan öyle yaptım o şekilde devam edeceğim şahsi islerini teklif eden olmadı yapacağımı sanmıyorum okul iş harici kimseyle pek samimi olmayı düşünmüyorum .detaylı yazınız için teşekkür ederim iyi bir yazıcı olmam gerekiyor o zaman öğle arasında odadan çıkıyorum genelde o konuda köşe kapmaca oynamalı gerçekten :D disiplin yazısı çok sık olan birşey değil sanırım

Evet, çok sık olmuyor disiplin yazıları. Bir tane fazla yazı yazmaktan birşey olmaz. Önemli olan işinizi tam olarak yapmak, başkalarının özel işlerini yapmamak, kendinizi ezdirmeden görev yapmak. Baştan nasıl başlanırsa öyle devam eder. Kimseyle samimi olmama konusunda size katılıyorum. İşin içine arkadaşlık girerse insan kıramıyor, sonra mecbur olmadığı halde gereksiz işlerle uğraşırken kendini buluyor. Ben bu okula üç sene önce geldim. Sizin de dediğiniz gibi samimiyet yapmıyorum, kafam çok rahat.

Üst Alt